دورههای آموزشی تولید کود ورمی کمپوست، برای دهیاران مرندی برگزار میشود
از بین روستاهای بخش مرکزی مرند، ۱۲روستا از جمله عریان تپه، محبوب آباد، قراجه فیض اله، ارسی، ملا یوسف و دیگر روستاها به شرط داشتن جمعیت بالا، در اولویت شرکت در این دورهها هستند.
ایلنا: بخشدار مرکزی شهرستان ویژه مرند گفت: دوره آموزشی تولید وتهیه کود آلی ورمی کمپوست، ویژه دهیاران با همکاری سازمان فنی وحرفهای این شهرستان در محل ساختمان فرمانداری شروع و همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایلنا علی کوه کمری افزود: از بین روستاهای بخش مرکزی، ۱۲روستا از جمله عریان تپه، محبوب آباد، قراجه فیض اله، ارسی، ملا یوسف و دیگر روستاها به شرط داشتن جمعیت بالا، در اولویت بوده و دهیاران با آموزش کامل روش تولید ورمی کمپوست میتوانند در بخش کشاورزی به روستائیان محل سکونت خود این امر مهم را آموزش دهند.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع کودهای شیمیایی وخسارات فراوانی که به محیط زیست و بهداشت و سلامت انسان از طریق استفاده از آن وارد میشود، کشاورزان باید به سمت استفاده از کودهای آلی از جمله کود کمپوست و کودهای آلی سوق یابند.
بخشدار مرکزی شهرستان ویژه مرند اظهار داشت: برگزاری این دورههای آموزشی در ارتقاء بخشی بسطح دانش وآگاهی علمی دهیاران در زمینه استفاده ازکودهای آلی بسیار موثر بوده، همچنین درخصوص فرهنگ سازی استفاده از کودهای آلی مزیت آن به نسبت کودهای بیولوژیک حرکتی ارزنده وموثر ارزیابی میشود.
کوه کمری بابیان اینکه کودهای آلی و ورمی کمپوست حاصل از زبالههای شهری وروستایی با استفاده از باکتریها وکرمهای خاکی تولید میشوند، ادامه داد: استفاده از این نوع کودها، موجب کاهش خسارت به محیط زیست وصرفه جویی در هزینهها میشود و پی آمد آن اصلاح و حاصلخیزی خاک و افزایش محصولات کشاورزی خواهد بود.
بخشدار مرکزی شهرستان ویژه مرند تاکید کرد: آموزش تولید ورمی کمپوست برای روستائیان که از طریق سازمان فنی و حرفهای صورت میگیرد، رایگان و این دوره آموزشی در۷۰ ساعت اجرا و در اتمام دوره، مدرک معتبراز طریق سازمان فنی و حرفهای صادر خواهد شد.