مدیر جهادکشاورزی ورزقان:
نیم میلیون لیتر سوخت موردنیاز ساکنان مناطق روستایی حاشیه جنگل ورزقان توزیع شد
توزیع سوخت مورد نیاز خانوارهای مناطق روستایی حاشیه جنگلی این شهرستان در راستای صیانت از این ذخایر طبیعی و جاوگیری از قطع درختان برای مصارف سوختی انجام پذیرفته است.
ایلنا: مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان از توزیع نیم میلیون لیتر نفت سفید دربین دو هزار نفر ازساکنان ۱۵روستای حاشیه جنگل در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا علی علیمحمدی، با بیان اینکه بهره برداری بیرویه از درختان جنگلی به صورت سوزاندن میتواند ضربات مهلکی براین ذخایر ارزشمند وارد آورد گفت: تخریب جنگلها طی سالها درحد وسیع اتفاق افتاده و درحال حاضر بسیاری از مناطق جنگلی را دچارآسیب نموده و وظیفه همگانی است که این گنجهای گرانبها را از نابودی نجات داده و توزیع سوخت مورد نیاز خانوارهای مناطق روستایی حاشیه جنگلی این شهرستان در راستای صیانت از این ذخایر طبیعی و جاوگیری از قطع درختان برای مصارف سوختی انجام پذیرفته است.
وی افزود: جنگلها حافظ آب و خاک هر کشور بوده و باید نسبت به حفظ و بهره بر داری درست از آن تدابیری اصولی اندیشیده شود. جنگلها نقش مهمی در پر آبی و پایداری آب وخا ک کشور بر عهده داشته و با توجه به اقتصاد کشاورزی در ایران اسلامی، باید در حفظ و نگهداری آن تلاش همه جانبه صورت پذیرد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان، با اشاره به اینکه با تلاشهای مستمر، تاکنون عملیات۲۰هکتاری جنگلکاری و۵۰ هکتاری اصلاح درختان در مناطق جنگلی این شهرستان انجام شده است، ادامه داد: عواملی چون عدم توجه به ارزشهای زیست محیطی وتنوع زیستی، سامان ندادن به مراکز جمعیتی ومشاغل داخل وحاشیه جنگلها، بهره برداری بیرویه از درختان و منابع جنگلی، در سرعت بخشی به تخریب وسیع این منابع ارزشمند بسیار مؤثرند.
وی با بیان اینکه هیچیک از پدیدههای طبیعت، به اندازه جنگل در زندگی سالم آدمیان نقش اساسی نداشته است گفت: وسعت جنگلهای ارسباران، ۱۶۴ هزار هکتار بوده و با داشتن گونههای بسیار با ارزش از شهرت جهانی برخوردار و توسط سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.
علیمحدی تأکید کرد: صیانت از مناطق جنگلی در توسعه تعامل با ساکنین بومی با تاکید وحمایت سازمان متبوع، با توسعه هدایت و ارتقا سطح آگاهی بهره برداران حاشیه مناطق جنگلی بصورت مستمر توسط این مدیریت و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان، درحال استمرار است.