اخاذی از کشاورزان به بهانه تامین کود شیمیایی
براساس گزارشهای رسیده، اخیراً نوعی کلاهبرداری در میان بهره برداران بخش کشاورزی بروز یافته و تعدادی فرصت طلب با سوء استفاده از ناآگاهی برخی از زارعین و نیز وضعیت روند توزیع نهادهها و افزایش نسبی قیمت انواع کود در بازار، با عنوان اینکه کود ارزانتر در اختیاران آنان قرار خواهند داد اقدام به اخاذی از کشاورزان مینمایند و سپس یا متواری میشوند و یا کود غیراستاندارد و تقلبی به کشاورزان تحویل میدهند.
ایلنا: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان میبایست نهادههای مورد نیاز خود همچون بذر و کود را تنها از مراکز جهادکشاورزی و شبکههای قانونی توزیع اعلام شده تامین نمایند.
به گزارش ایلنا، ایوب ایرانی فام در حاشیه جلسه شورای مدیران سازمان با اعلام این مطلب افزود: براساس گزارشهای رسیده، اخیراً نوعی کلاهبرداری در میان بهره برداران بخش کشاورزی بروز یافته و تعدادی فرصت طلب با سوء استفاده از ناآگاهی برخی از زارعین و نیز وضعیت روند توزیع نهادهها و افزایش نسبی قیمت انواع کود در بازار، با عنوان اینکه کود ارزانتر در اختیاران آنان قرار خواهند داد اقدام به اخاذی از کشاورزان مینمایند و سپس یا متواری میشوند و یا کود غیراستاندارد و تقلبی به کشاورزان تحویل میدهند.
وی با بیان اینکه کشاورزان نباید هرگز گول این افراد شیاد را بخورند افزود: شایسته است مدیران جهادکشاورزی شهرستانها و مراکز توزیع در این خصوص نسبت به آگاه سازی و هدایت کشاورزان به این مراکز و شبکههای قانونی توزیع کود و نیز با برگزاری کلاسهای ترویجی در این خصوص نسبت به تضرر ناخواسته کشاورزان اقدامات لازم را بعمل آورند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه رسانههای دیداری و شنیداری و مطبوعات در آگاه سازی روستائیان وکشاورزان میتوانند نقش اساسی داشته باشند گفت: از مدیران رسانههای مختلف آذربایجان شرقی می خواهیم تا سازمان جهادکشاورزی را در این خصوص یاری رسانند.
وی با بیان اینکه قیمت یارانهای هرکیسه کودشیمیایی اوره ۳۵ هزار تومان، سوپرفسفات تریپل۵۰ هزار تومان و فسفات آمونیم ۵۵ هزار تومان میباشد افزود: فروش این نوع کودهای یارانهای به بهای پایینتر از قیمتهای اعلام شده، تقلبی بودن و غیراستانداربودن کودهای عرضه شده توسط اینگونه اخاذان را تشدید میسازد.
ایرانی فام افزود: در حال حاضر، اولین اولویت در مصرف کودهای شیمیایی، ترویج آزمون خاک به عنوان تنها راه برای مصرف بهینه کودهای شیمیایی به ویژه در شرایط خاص مانند شرایط شوری منابع آب و خاک است.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان با توجه به اهمیت اقتصادی مصرف بهینه کودبه راحتی میتوانند با انجام آزمون خاک درمزارع خود به میزان دقیق کودهای موردنیاز زمینهای تحت کشت خودشان دست پیدا کنند و در این راستا ضمن افزایش عملکرد و افزایش قابل توجه سود اقتصادی ازآلودگی وهدررفت عناصر کودی و آلودگی زیست محیطی خودداری به عمل آورند.