مدیر امور بین الملل تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان:
ارتقاء تور دوچرخه سواری بین المللی ایران – آذربایجانشرقی حاصل کار تیمی بود
رسانهها مسیر ارتقاء تور آذربایجان را کالبد شکافی کنند.
ایلنا: مدیر امور بین الملل تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان گفت: ارتقاء تور دوچرخه سواری بین المللی ایران – آذربایجانشرقی از خوب به عالی حاصل کار تیمی بود.
به گزارش ایلنا علی اکبر عبدلزاده افزود: ارتقای تور دوچرخه سواری آذربایجان به کلاس بالاتر جهانی عامل مهمی برای نشان دادن ظرفیت ورزش آذربایجانشرقی است و قدر مسلم افتخاری بسیار بزرگ برای ورزش استان و میهن سرافرازمان بالاخص ورزش دوچرخه سواری رقم خورده است.
وی افزود: ولی این موضوع آنگونه که شایستهاش بود از سوی رسانههای جمعی مورد کالبد شکافی قرار نگرفت و نیاز است رسانهها مسیر ارتقاء تور ایران – آذربایجان را از طی ۳ سال گذشته کالبد شکافی کنند و البته باید اذعان داشت که تقارن خبری این موضوع با سایر موارد دارای اولویت فراتر موجب در سایه قرار گرفتن این امر شده است.
عبدلزاده خاطرنشان کرد: افتخار ارتقای این مهم تعلق انحصاری به هیچ فرد و گروه خاصی ندارد و محصول یک کار تیمی سازمان یافته و بالاتر از آن حمایت بیشائبه مسئولان عالی رتبه استان منجر به بار نشستن زحمات روندی نزدیک به سه سال و نیم شده است.
وی گفت: ایجاد دبیر خانه دائمی جهت ایجاد ارتباط مستقیم و پیوسته با نهادهای بین المللی فراهم سازی بسترهای لازم برای فعالیت و بسط در خصوص پیشبرد امور از نکات بسیار مهم و کلیدی این ارتقاء است.
وی در خصوص مسیر ارتقاء گفت: برخلاف تصور عموم این ارتقا خلق اساعه نبوده ونیازمند یک فراگرد نظاممند و مدون و دریافت حد نصابهای لازم در حوزههای مختلف از جمله اسکان˛ تغذیه˛ کیفیت تیمهای شرکت کننده˛ میزان شکایات دریافتی˛ خودروهای به کار گرفته شده در مسابقه˛ کیفیت رادیو تور˛ توجه به محور بودن استانداردها و قوانین اتحادیه جهانی دوچرخه سواری˛ میزان تخلفاتی که استثنا مجاز شمرده شده اند˛ سازماندهی جلسات توجیهی پیش از مسابقه˛ کیفیت و کمیت دفترچه راهنمای فنی مسابقه˛ رعایت حداقل جایزه نقدی و بالاتر از همه آنها احترام به سقف زمانی تعیین شده جهت تکمیل مراحل
مختلف نظیر دعوت از تیمها˛ تدوین و ارسال قوانین ویژه مسابقه در موعد زمانی مقرر و احترام به چارچوبهای مرجع تعریف شده توسط اتحادیه جهانی دوچرخه سواری ازمهمترین موارد قابل اشاره هستند.
عبدلزاده افزود: تمامی موارد پیش گفته جز لاینفک یک مسابقه دوچرخه سواری بوده و از سوی ناظر منصوب اتحادیه جهانی دوچرخه سواری نمره دریافت میکنند و اینکه گفته میشود بر اساس نتایج تیم ورزشی اتحادیه جهانی تصمیم به ارتقای تور آذربایجان گرفته است امری خلاف واقع بوده و اصولا سیستم امتیاز دهی تیمها و رویدادهای ورزش دوچرخه سواری دو مقوله کاملا جدا هستند.
مدیر امور بین الملل تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان افزود: طی سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳(۱۳۹۱ و ۱۳۹۲) سالهای کلیدی در شکل گیری تصمیم نهایی اتحادیه جهانی دوچرخه سواری بودند و اتفاق مهمی که در سال ۱۳۹۱ صورت گرفت تدوین سند چشم انداز ۲۰۲۰(۱۳۹۹) تور دوچرخه سواری آذربایجان به عنوان سند بالا دستی بود.
وی افزود: مطابق این سند میبایست در سال ۲۰۱۵ تور به کلاس بالاتر ارتقا یابد که این هدف یکسال زودتر محقق شد و ضمنا تور در سال ۲۰۲۰ به بالاترین سطح برگزاری مسابقات تورهای آسیایی میبایست ارتقا یابد که در این سند راهبردی در حقیقت ترسیم نقشه راه برای طی گامهای موفقیت بود.
عبدلزاده تصریح کرد: گزارشهای نواقص و ایرادات موجود که همه ساله بعد از برگزاری تور به دبیرخانه دائمی ارسال میشد توسط کمیتههای کارشناسی مختلف مورد بررسی دقیق قرار گرفته و پس از تحلیل محتوایی بهترین راه کار موجود ارائه میشدد.
وی گفت: به عنوان تاکتیک کلی تقویت نقاط قوت و ترمیم و پوشش نقاط ضعف سر لوحه کار قرار داده شد و نتیجه آن شد که حجم ایرادات سال ۲۰۱۲ نسبت به سال قبلتر سی درصد کاهش یافت.
عبدلزاده در خصوص راهکارهای ارتقاء تور گفت: ستاد برگزاری تور مصمم به استقرار و پیاده سازی استاندارد بالاتر بود و برای این منظور اقدام به دعوت از تیمهای با کیفیت ˛ کمیسرهای بین المللی متعدد˛ پرداخت جایزه نقدی بیشتر و دعوت از خبر نگاران خارجی و حمایت از حضور پررنگ خبرنگاران و رسانههای داخلی نمود اما شاید مهمترین مساله در تکمیل این تلاش سه سال و نیمه تعهد برگزار کنندگان به برگزاری مسابقه بدون وقفه بود که علیرغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی موفق به برگزاری مسابقه در سالی گردیدند که بسیاری از مسابقات داخلی و خارجی به دلیل مسایل مالی لغو شدند.
وی در خصوص برگزاری بیست و نهمین دوره تور دوچرخه سورای بین المللی ایران – آذربایجانشرقی در سال ۱۳۹۳ گفت: برگزاری تور نیه حرفهای با امکانات فعلی دوچرخه سواری کاری بس دشوار است و لیکن میتوان با بسیج امکانات منطقهای و ملی هر کار دشواری را شدنی نمود و با تدبیر لازم و تامین مالی، برگزاری مسابقه درشان نام و آوازه میهن اسلامی صورت پذیرد.
عبدلزاده ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه توریسم ورزشی در راستای جذب درآمد را خاطر نشان کرد و گفت: این موضوع عملکرد بهینه در حوزه دیپلماسی ورزش را میطلبد و در این راستا تسریع در برداشته شدن مراحل صدور روادید برای برخی شهروندان کشورهای دنیا گام مهمی تلقی میشود و با توجه به ماهیت ورزش دوچرخه سواری و کثیرالسفر بودن تیمهای حرفهای از طولانی بودن زمان صدور روادید استقبال نمیکنند فراهم نمودن این امکان جهت صدور ویزای فرودگاهی اقدامی بسیار مهم و تسهیل کننده خواهد بود.
مدیر امور بین الملل تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان تصریح کرد: حرکت تور دوچرخه سواری ایران - آذربایجان به سوی نرمهای بین المللی، سایر حوزههای مرتبط با این رویداد نیز میبایست ارتقا یابند و فدراسیون دوچرخه سواری جمهوری اسلامی ایران و هیات دوچرخه سواری استان به عنوان بازوی فدراسیون در منطقه میبایست عزم خود را برای ایجاد بسترهای لازم برای تاسیس شرکتهای تخصصی مدیریت رویدادهای ورزشی جزم نمایند.
وی پیشنهاد کرد تا اداره ورزش و جوانان استان با حمایت خود متولی تاسیس شرکتهای تخصصی برای مدیریت رویدادهای ورزشی توسط بخش خصوصی گردد.
عبدلزاده افزود: این شرکتها میتوانند مشکلات اجرای مسابقات پیچیدهای نظیر دوچرخه سواری را در سطح منطقه و ملی در کوتاه مدت و در میان مدت و بلند مدت به صورت فرا منطقهای عمل نمایند.
پس از پایان بیست و هشتمین دوره تور دوچرخه سورای بین المللی ایران – آذربایجانشرقی در سالجاری، بر اساس اعلام اتحادیه جهانی از بالاترین سطح تورهای آماتوری جهان به تور نیمه حرفهای ارتقاء یافت.