با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تبریز؛
عصر رسانه تبریز در آیینه مطالبات فرهنگی قرار گرفت
برای تبریز نقشه جامع فرهنگی تدوین میکنیم. / مجتمع فرهنگی رسانهای در تبریز ایجاد شود. / راه اندازی گرمخانه برای کارتون خوابها و معتادان دغدغه رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز است.
ایلنا: نشست عصر رسانه آبان ماه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز که قرار بود جلسهای برای تبیین دیدگاههای و مطالبات فرهنگی اهل رسانه شود، بازتابی از انتظارات و نگرشهای اهل رسانه از کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز شد.
به گزارش ایلنا، این نشست که با حضور اکرم حضرتی رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز، محمدحسن اسوتچی و جعفری دیگر اعضای کمیسیون برگزار شد خبرنگاران و نمایندگان افکار عمومی به طرح پرسش از اعضا در خصوص برنامهها، دیدگاهها و فعالیت حوزه فرهنگی اجتماعی شورا پرداختند.
حبیب شیری آذر، علی شیاری، بهروز خاماچی و سعید حاجیزاده دیگر اعضای غایب این کمیسیون در این نشست بودند.
اصحاب رسانه بیپرده سخن گفتند
فرهاد باغشمال از هفته نامه آذرپیام به عنوان یکی از اولین افرادی که در این نشست سخن گفت با طرح این سوال که شما در شعارهای انخاباتی خود از عبارت بانوی اول فرهنگ استفاده کردهاید از وی خواست تا دلیل بکارگیری این واژه را بیشتر برای حضار توضیح دهد.
وی با انتقاد از سکوت کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر در خصوص رخدادهای فرهنگی حادثشده در تبریز از زمان آغاز به کار آن گفت: در ماههای گذشته اهانتهای ناروایی به استاد شهریار صورت گرفت که متاسفانه کمیسیون فرهنگی با سکوت از کنار آن گذشته است.
باغشمال، با انتقاد از اینکه عنوان یاد شده اکرم حضرتی در قیاس با فعالیتهای ایشان نمیتواند محملی برای ارزشیابی داشته باشد گفت: بانوان بسیاری در تبریز ساکنند که به رغم دارا بودن تالیفات ارزنده و فعالیتهای پرشمار فرهنگی عنوان بانوی اولی تبریز را یدک نمیکشند.
دیگر مهمان رسانهای این نشست، حامد خسروشاهی از پایگاه خبری تبریز بیدار بود در سخنان مجموعه فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه را مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه «اتفاق مهمی» به لحاظ عملی در این خصوص در سطح استان و شهر انجام نشده است خاطر نشان کرد: واقع امر آن است که یک سری کلی گوییهای و عبارات کلیشهای در این راستا اعلام میشود که به سبب کلی بودنش هرگز توان ارزشیابی از آن فراهم نمیشود.
خسروشاهی با تاکید بر اینکه این دغدغهها، باید با عجین شدنشان با فرهنگی بومی و مردمی این خطه به جریانهایی موفق بدل شوند اظهار داشت: فرهنگ عمومی بیشتر بحثی مظلوم است که ابعاد و زوایای آن ناشناخته مانده و شورای فرهنگ عمومی شهرها و استانها نیز در این بخش کارنامه قابل توجهی ندارند.
وی در ادامه خطاب به محمدحسن اسوتچی عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر، گفت: شما همواره در نطقها و مصاحبههای مطبوعاتی خود به بحثعدالت در توزیع امکانات فرهنگی اشاره کردهاید که توسعه امکانات فرهنگی و اجتماعی در مناطق مختلف شهری تبریز عادلانه نیست و لازم است تدابیری جدی در این راستا صورت گیرد.
نقی فرشباف از خبرگزاری شهریار دیگر مهمان رسانهای بود که دعوت سازمان را اجابت کرده بود. وی با بیان اینکه سازمان به سمت نوعی از تخصصی کاری در حوزههای مختلف فرهنگی میرود گفت: جشنواره فیروزه یکی از این موارد است که توانسته بود شهروندان را با مفهوم عکاسی درگیر کند و آنان را به این سمت هدایت نماید.
وی یادآور شد: جشنواره فیروزه اول به دلیل طرح تازه خود توانسته بود به حرکتی موفق به لحاظ فرهنگی تبدیل شود که این رخداد در سایه تغییر در فراخوان آن دچار تزلزل شد.
مرتضی اعلمی، از روزنامه جمهوری اسلامی در تبریز، با اشاره به اظهارات استاندار آذربایجان شرقی در خصوص مسایل فرهنگی و اینکه نگاه ویژهای سوی مدیریت کلان استان اعمال خواهد شد از اعضای این کمیسیون خواست اهتمام ویژهای نسبت به این قضیه داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: از کمیسیون فرهنگی شورا خواهشمندیم نسبت به آگاه سازی مدیریت کلان استان از وضعیت فرهنگی تبریز تلاش نمایند.
احد نقش شور سپهر، از خبرگزاری شهریار با اشاره به مباحثصورت گرفته در نشست عصر رسانه گفت: به نظر میرسد که به دلایل متعدد مدیریتی، تنها نهادی که به صورت منسجم کار فرهنگی میکند سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز است و اگر سازمان پای خود را در اجرای این برنامهها کنار بگذارد شاید به سکوتی معنادار در سطح شهر در بخش فرهنگ برسیم.
وی افزود: لازم است نیازهای فرهنگی شهر از سوی کمیسیون فرهنگی شورا شناسایی شود و برای ارجایی نمودن آن تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
عارف گوزلی، عضو هیات مدیره خانه مطبوعات آذربایجان شرقی و مدیر مسئول نشریه نسیم قره داغ، با تشکر از برگزاری چنین نشستی از همکاران رسانهای خود خواست تا در طرح انتقاد خود موضع انصاف را داشته باشند و با انتقادهای به جا دغدغههای خود را طرح نمایند تا نتیجه جلسه به سمتی پیش برود که منجر به کسب نتیجه مطلوب گردد.
وی در ادامه با پیشنهاد تاسیس مجتمع فرهنگی رسانهای در تبریز خاطر نشان کرد: مباحثمتعددی در این خصوص صورت گرفته است و عملا بینتیجه مانده است ما انتظار داریم در دوره حاضر توجهی ویژه به این مسائل صورت گیرد و رسانهها و مطبوعات از یک مجتمع رسانهای واحد برای طرح فعالیت بهرهمند باشند.
پاسخهای شورا، انتظار از رسانه ها
اکرم حضرتی نیز در پاسخ به مجموعه سوالاتی که شعار انتخاباتی وی را مورد توجه قرار داده بود و به صورتهایی متفاوت از سوی اصحاب رسانه تکرار شد گفت که سابقه کار فرهنگی دارد و در دانشگاه فرهنگیان سمتهای متفاوتی داشته است.
وی خود را اولین دانشجوی زن در حال تحصیل در رشته مدیریت فرهنگی در مقطع دکترا خواند و افزود: سوابق دانشگاهی و فرهنگی من در این حوزه عیان است و میتوان با مراجعه به سوابق دانشگاهی از آن آگاه شد.
حضرتی با بیان اینکه وی برنامه ریزیهای فرهنگی متعددی را برای شهر تبریز صورت داده است، از خود به عنوان تنها کسی یاد کرد که پرچم گفتمان فرهنگی را در شورای شهر برافراشته است و فعالیتهای خود را در این راستا سامان داده است.
رییس کمیسیون فرهنگی شورا، با بیان اینکه سند مدون فرهنگی برای ارزشیابی فعالیتهای فرهنگی وجود ندارد گفت: نوعی از سلیقه محوری و فعالیت بر مبنای کار بدون استراتژی در حال انجام است و این به کار فرهنگی در تبریز ضربه میزند.
وی وعده یکپارچه سازی فرهنگی را طرح کرد و افزود: قرار است با نهادهای فرهنگی شهر در این راستا وارد مذاکره شویم و برای تبریز نقشه جامع فرهنگی تدوین کنیم.
حضرتی، راه اندازی گرمخانه برای کارتون خوابها و معتادان را از دغدغههای خود بر شمرد و افزود: از رسانهها میخواهم در این راستا به شورا کمک کنند.
پاسخهای میزبان به پرسشهای میهمانان
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، در پاسخ به سوالاتی که طی نشست در خصوص فعالیتهای سازمان طرح شد گفت: جشنواره فیروزه با تغییر در فراخوان خود تلاش کرد به نوعی دیگر مردم را درگیر خود کند.
سیدرضا علوی، ادامه داد: در این رخداد عکاسان میتوانند به تناوب و در فواصل زمانی مختلف به تبریز بیایند و از موضوعات جشنواره عکاسی کنند.
وی همچنین خطاب به اعضای شورا گفت: متاسفانه بودجه فرهنگی سازمان کم است و به دلیل انتظارات فراوانی که موجود هست، باید زمینهای برای تحقق این انتظارات وجود داشته باشد.
علوی ادامه داد: سازمان طی سال گذشته قریب ۲۲۰ برنامه اجرا کرده است که این، شامل جلسات مختلف فرهنگی، جشنوارهها، نشستهای تخصصی و نظایر این است.
وی ادامه داد: افزایش موزاییک سنگهای پارک طوبی، از جمله برنامههایی است که در آینده و در صورتی که شرایط مناسب باشند قرار است نصب و رونمایی شوند.