عکاس خبرگزاری رویترز:
مردم تبریز با فرهنگ عکاسی عجین هستند
چهارمین جشنواره عکس فیروزه تبریز به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز با موضوع اولینهای تبریز برگزار میشود.
ایلنا: عکاس خبرگزاری رویترز تجربه فعالیت عکاسی در شهر تبریز را خاطرهای بسیار خوب از همکاری مردمی معرفی نمود که با فرهنگ عکاسی و هنرهای بصری آشنا و همراه هستند.
به گزارش ایلنا، مرتضی نیکوبذل افزود: جشنواره عکس فیروزه در فضایی متولد شد که کار در سطح شهر و ارتباط با مردم سخت بود و خوشبختانه شاهد استقبال گسترده و بیپیرایه مردم از اقدام در این زمینه هم بودیم.
این مدرس عکاسی، افزود: جشنواره عکس فیروزه به اهداف اصلی خود یعنی بالا بردن سطح نگرش تصویری و نگاه مثبت به عکاسی و همچنین ایجاد نوعی رفاقت و رابطه دوستانه میان عموم مردم و دوربین عکاسی و فرد عکاس دست پیدا کرده و امروز عکاسان در سطح شهر تبریز با همراهی مردم در اقداماتشان مواجه میشوند.
به گفته نیکوبذل، تمامی اتفاقات پیش بینی شده و پیش بینی نشده، فضا و جو عمومی یک جشنواره را میسازند و اتفاقاتی که به تبع برگزاری جشنواره فیروزه در شهر تبریز حادثشد، بسیار مثبت، تعاملی و شامل خلق خاطرات ارزشمند برای عکاسان گردید.
عکاس بین المللی و هنرمند برجسته حوزه عکاسی مستند و اجتماعی کشور، با اشاره به اهمیت گزارشهای تصویری در جهان عکاسی امروز تصریح کرد: در کارگاههای آموزشی جشنواره چهارم در خصوص شکل و شیوههای خلق گزارش تصویری، تفاوت کار در خبرگزاریهای عکس با آژانسهای عکس، کپشن نویسی برای عکس به عنوان معرف نگرش عکاس و لزوم انتقال مفهوم واحد توسط عکسهای یک مجموعه عکس همچون حلقههای یک زنجیر واحد، با شرکت کنندگان صحبت خواهد شد.
به گفته وی، عدم ارتباط و بررسی عکسهای موفق روز دنیا در حوزه مستند و خبری، به تنگ شدن دنیای عکاسان منجر میشود و اتفاقاتی همچون جشنواره فیروزه و آموزشهای همزمان با این جشنواره میتواند به مثابه روزنهای در دیوار خود تنیده عکاسان عمل کرده و دیدگاههای آنان را وسیعتر نماید.
نیکوبذل با تاکید بر این نکته که فراگیری چگونگی «راحت عکاسی کردن» گفت: اساتید بزرگوار و توانمند کشور همواره بر تمرکز، تحقیق و کسب اطلاعات در خصوص محیطی که قرار است عکاسی شود تاکید کردهاند و من هم در کارگاههای آموزشی همواره تاکید میکنم قبل از حضور در محیط، تصویری ذهنی و سه بعدی در خصوص محیط ساخته شود زیرا به ایجاد آشنایی با محیط و بهبود کیفی عکسها بسیار یاری میرساند.
وی در خاتمه ضمن قدردانی از مردم هنردوست شهر تبریز گفت: هیچ وقت در شهر تبریز به عنوان یک غیر همزبان احساس غریبه بودن نداشتم و این نتیجه همراهی مردم با عکاسان است.
مرتضی نیکوبذل، متولد۱۳۵۲ میباشد. وی از سال ۱۳۷۸ بعنوان عکاس در خبرگزاری رویترز مشغول به کار است.
برگزاری چندین نمایشگاه گروهی و انفرادی از جمله نمایشگاه انفرادی «رنگهای فراموش شده» و همچنین برگزاری کارگاههای کوتاه مدت و موضوعی عکاسی از جمله اقدامات وی در سالهای اخیر بوده است.
چهارمین جشنواره عکس فیروزه تبریز به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز با موضوع اولینهای تبریز برگزار میشود.