دیمکاران نمونه شهرستان هشترود در سال ۹۲، معرفی شدند
بر این اساس تراب رستمی، حسن بلوغی و جواد نقیزاده به ترتیب تولیدکنندگان نمونه محصولات گندم دیم، جو دیم وحبوبات دیم درسطح شهرستان هشترود معرفی شدند.
ایلنا: مدیر جهادکشاورزی شهرستان هشترود گفت: با نگاهی به میزان برداشت محصولات کشاورزی و مقایسه آن با میانگین تولید درشهرستان، میتوان دریافت که کشاورزان نمونه، برداشت۲ تا۵برابری محصول نسبت به میانگین برداشت دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا اسماعیل کریمی اصل در نشست با بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان افزود: درصورتی که شرایطی فراهم شود تا فاصله بین کشاورزان معمولی و پیشرو کمتر شود، میزان تولیدات بخش کشاورزی با سطح زیر کشت کنونی میتواند به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.
وی گفت: بهره گیری از فن آوری بالا، استفاده از بذور اصلاح شده، رعایت اصول علمی کاشت، استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مدرن، دانش فنی بالا از ویژگیهای کشاورزان نمونه به شمار میآید.
کریمی اصل تصریح کرد: کشاورزان پیشرو بهترین نمونه برای سایرین بوده و تلاش براین است که شرایطی فراهم گردد تا کشاورزان دیگر با این بهره برداران تعامل داشته و موفقیتهای آنها را به عینه دیده و زمینههای تلاش هرچه بیشتر به سمت تولید کمی وکیفی فراهم شود.
وی با بیان اینکه آموزشهای ترویجی، از طریق برپایی مزارع نمایشی پیشرو میتواند نقش موثری در آشنایی کشاورزان معمولی با کشاورزان پیشرو داشته باشد، ادامه داد: توسعه کشاورزی نباید صرفا محدود به توسعه اراضی باشد، بلکه بایدتوسعه تولید وافزایش بهره وری دراین بخش با اقداماتی نظیرتوسعه صنایع تبدیلی کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان هشترود، در ادامه تراب رستمی، حسن بلوغی و جواد نقیزاده را به ترتیب تولیدکنندگان نمونه محصولات گندم دیم، جو دیم وحبوبات دیم درسطح شهرستان هشترود معرفی کرد و افزود: تراب رستمی، بعنوان گندمکاردیم از روستای نیازکندی با سطح زیرکشت ۵۰ هکتاری، عملکرد تولید ۴ هزار و ۳۰۲ کیلوگرم در هکتار، حسن بلوغی بعنوان جوکاردیم ازهشترود، با سطح زیرکشت۲۲ هکتارعملکرد تولید ۴ هزار و ۴۱۸ کیلوگرم درهکتار و همچنین جواد نقیزاده، تولیدکننده حبوبات دیم از روستای زاویه با سطح زیرکشت یکصدو۷۰ هکتار، عملکرد تولید ۲ هزار و ۶۳۵ کیلوگرم درهکتاررا داشته واین ارقام
با کیل گیری ازمزارع طی تیرماه سالجاری و باحضور کارشناسان مسئول امر حاصل آمده است.
وی با قدردانی از تولیدکنندگان نمونه این شهرستان، بر لزوم تغییر شیوههای آبیاری از نوع سنتی به مدرن در مزارع آبی، گسترش استفاده از ماشین آلات کشاورزی و بهره گیری از دانش فنی برای افزایش تولید بهره برداران تاکید کرد.