خبرگزاری کار ایران

گزارشی از برگزاری یادواره شهدای بمباران در تبریز؛

بمباران غیرنظامیان، آخرین حربه برای مقابله با انقلاب مردم ایران بود

بمباران غیرنظامیان، آخرین حربه برای مقابله با انقلاب مردم ایران بود
کد خبر : ۱۱۰۱۹۶

کودکی ۲۰ روزه که زیر آوار بمباران دفن شده بود را زنده بیرون کشیدم. / خوشحالی مادرش برایم بسیار لذت بخش بود و من هم ناخواسته در این شادمانی سهیم شدم و حالا چند ده سالی است دنبال آن کودک و خانواده‌اش هستم.

ایلنا: یادواره شهدای بمباران‌های دوران دفاع مقدس به مناسبت هفته دفاع مقدس و همزمان با این ایام با حضور خانواده‌های این عزیزان، مسوولان شهر و استان و قشرهای مختلف مردم در فرهنگسرای الغدیر به کوشش شهرداری تبریز و با هدف گرامی داشت یاد و خاطره این عزیزان برگزار شد.
به گزارش ایلنا سردار حاج رحیم نوعی اقدم چهره شاخص دفاع مقدس در این یادواره با اشاره به روزگار جنگ و بمباران ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق گفت: جنگ شهر‌ها و بمباران غیرنظامیان در جنگ هشت ساله، آخرین حربه صدام و رژیم بعثبرای مقابله با انقلاب مردم ایران و آمان‌های والای آن بود.
وی با اشاره به درخشش بی‌مثال آذربایجان در حماسه هشت سال دفاع مقدس گفت: آذربایجان با اهدای پاک‌ترین فرزندان دامن خود دین خود به ایران اسلامی ادا کرد. نوعی اقدم با اشاره به حضور رزمندگان تبریزی در اردوگاه عاشورا در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل گفت: اردوگاه عاشورا یکی از مهم‌ترین اردوگاه‌هایی بود که در آن نیرو‌ها زبده و فعال پرورش یافتند و خط شکن شدند.
نوعی اقدم با بیان اینکه رزمندگان خط شکن و فرزندان این مرزو و بوم در جبهه‌ها رشادت می‌کردند افزود: این پشت جبهه‌ها بود که با روحیه‌ای مثال زدنی حامی آن‌ها بودند و با ارسال کمک‌های مردمی، تشییع جنازه‌های باشکوه و اعزام به جبهه‌های حماسی دشمکن را در عمل غافلگیر می‌کردند.
وی ادامه داد: خیابان‌ها و معابر این شهر روزهایی را که در آن مردم صبح‌ها پیکر مطهر فرزندانشان را تشییع می‌کردند و عصر‌ها نیرو به خط العزام می‌کردند را از یاد نبرده است و همین روحیه بود که دشمن بعثی را به شدت عصبی می‌کرد و او را به بمباران مردم حریص می‌نمود.
نوعی اقدم اضافه کرد: تصور دشمن بر این پایه بود که مردم در بمباران شهر‌ها خسته خواهند شد و دست از آرمان‌های خود خواهند کشید، اما ایستادگی و پایمردی مردم نشان داد که دشمن عملا شکست خورده است و جنگ شهر‌ها به راه گریزی برای پذیرش شکست تبدیل شده است.
وی ادامه داد: جنایت‌های دشمن در این جنگ بسیار وحشیانه بود و عملا توحش خود را به جهانیان به نمایش می‌گذاشت. حمله به مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز دانشگاهی، مجتمع‌های مسکونی و.. هر چند خسارت‌های فراوانی به کشور وارد کرد اما خللی در روحیه مردم ایجاد نکرد و مردم پایمردی خودشان را در آیین جنگ نابرابر به نمایش گذاشتند.
نوعی اقدم اظهار داشت: جنگ در سالهای بمباران شهر‌ها، از این قرار بود که دشمن در خط مقدم دچار شکست‌های پی در پی شده بود، مردم ایران حامی نظام خود بودند و ابایی از شهادت نداشتند و حاکمیت را از آن خود می‌دانستند؛ از این رو بود که مردم عملا در جنگ شهر‌ها هم صدام را شکست دادند و دشمن غافلگیر شد.
وی با اشاره به شق دوم عملیات دشمن علیه مردم آذربایجان گفت: دشمن برای آنکه دست به ایجاد نافرمانی مدنی بزند، تیم‌های تروز منافقین را برای مبارزه با مردم بی‌دفاع به خیابان‌های و کوچه‌های تبریز می‌فرستاد.
نوعی اقدم یادآور شد: در آن سال‌ها بسیاری از مردم بی‌دفاع تبریز در اثر ترور‌ها و بمب گذاری‌های منافقین کوردل به شهادت رسیدند، اما این حربه هم کارایی نداشت و دشمن به این نتیجه رسید که همه آروز‌هایش را باید دفن کند.
دشمن هرگز پاسخ مطلوبی از مقاومت دلیرانه مردم ایران نگرفته است
در این بزرگداشت همچنین سرپرست شهرداری تبریز نیز طی سخنانی از روزهای آتش و خون سخن به میان آورد و گفت: دشمن هرگز پاسخ مطلوبی از مقاومت دلیرانه مردم ایران نگرفته است و مردم همیشه پیروز، او را مایوس کرده است.
حسین اکبری با اشاره به مقابله دشمنان ایران اسلامی با آرمان‌ها و اهداف والای انقلاب گفت: ایران به دلیل برخورداری از نعمت ولایت فقیه و خون شهدای گلگون به کفنش از آزمون‌های سخت زمانه سربلند بیرون آمده است و بر خود می‌بالد که هرگز در برابر دشمنان داخلی و خارجی‌اش کوتاه نیامده است.
وی با تاکید بر اینکه ایران از نعمت خون شهدا و ولایت فقیه متنعم است اظهار داشت: بی‌شک اگر ما مجهز به این دو نعمت نبودیم امکان پیروی بر دشمن و تسلط بر آن مقدور نمی‌شد.
سرپرست شهرداری تبریز با مهم خواندن ضرورت ادامه راه شهدای جنگ تحمیلی افزود: وظیفه ما زنده نگاه داشتن یاد و خاطره آن‌ها در هر برهه از زمان است.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از یادمان‌های مناطق بمباران شده تبریز در طول جنگ تحمیلی گفت: شهرداری تبریز با آگاهی از اهمیت ایجابی چنین مساله‌ای اقدام به پاسداشت شهدای بمباران نمود.
وی با اعلام آمادگی برای جمع آوری و تدوین خاطرات شهدای بمباران و خانواده‌های آسیب دیده از آن گفت: این اقدام بعد از گذشت سال‌ها از بمباران تبریز و غیرنظامیان امری مهم و ضروری است و لازم است که یاد وخاطره آن‌ها گرامی داشته شود.
- کودکی ۲۰ روزه که زیر آوار بمباران دفن شده بود را زنده بیرون کشیدم.
امدادگر و بازرس ویژه آتش نشانی تبریز در ایام بمباران تبریز در یادواره شهدای بمباران تبریز نیز دیگر سخنران این مراسم بود «حاج کریم مختار» صادقی با یادآوری روزهای بمباران تبریز گفت: در یکی از عملیات‌ها کودکی ۲۰ روزه که زیر آوار بمباران دفن شده بود را زنده بیرون کشیدم.
«حاج کریم مختار» صادقی، به بازگویی خاطرات خود از حضور و امدادگری در روزهای بمباران تبریز گفت: آن روز‌ها من امدادگر سازمان آتش نشانی بودم که وظیفه داشتم که بعد از اعلام وضعیت قرمز به صورت آماده باش برای اعزام به محل آسیب دیده منتظر بمانم.
وی اضافه کرد: در یکی از بمباران‌ها که در سال ۶۵ انجام شد، اطلاع دادند که کوی «خانه سازی» واقع در شهرک امام تبریز بمباران شده است و ما اکیپ‌های خودمان را به این محل اعزام نمودیم.
صادقی ادامه داد: محوطه خانه سازی خانه‌های مسکونی زیادی داشت و عملا تا ساعت ۳ بامداد مشغول آواربرداری بودیم تا بتوانیم مردم را نجات دهیم… در همین اثنا بود که بانویی میان سال سراسیمه به این سو و آن سو می‌رفت.
وی، اضافه کرد: وقتی از وی پرسیدیم که چرا سراسیمه و مضطرب است گفت که فرزندش زیر آوار دفن شده است و از ما خواست که به او هم کمک کنیم.
صادقی با یادکرد از شرکت «جرثقیل کثیری» و مدیر آن شرکت که نقشی بی‌بدیل در آواربرداری و امدادرسانی داشت، گفت: از جرثقیل کثیری آمدند و شروع به آواربرداری کردند و بعد از حدود یک ربع کار مداوام احساس کردم صدای نوزادی را می‌شنوم که زیر آوار است؛ بعد از اینکه آوار را کنار زدیم کودک را دیدم که گریه می‌کند.
این امدادگر اضافه کرد: خوشحالی مادرش برایم بسیار لذت بخش بود و من هم ناخواسته در این شادمانی سهیم شدم و حالا چند ده سالی است دنبال آن کودک و خانواده‌اش هستم.
در این یادواره همچنین صالح سجادی شاعر توانای تبریزی به شعر خوانی پرداخت و شعری در وصف آن روز‌ها قرائت کرد.
گفتنی است در این یادواره، سرپرست شهرداری تبریز از «عسگر بمباران» جانباز سرافراز تبریزی که در جریان بمباران ناجوانمردانه تبریز در خلال جنگ شهر‌ها دچار جراحت‌های عمیق شده بود تجلیل کرد. عسگر انجمن بحری، در بمباران تبریز در سال ۶۵ قطع نخاع شد و تاکنون با این عارضه زندگی می‌کند. مقاومت و پایداری او در این مسیر از وی یک قهرمان ساخته است و یادواره شهدای بمباران به بهانه‌ای برای بزرگداشت پایمردی او تبدیل شد.
همچنین در ادامه این آیین از خانواده شهیدان مرددل که شش تن از نزدیکان خود را در بمباران تبریز در سال ۱۳۶۵ تجلیل به عمل آمد. همچنین از بانو حبیبه کارزار که در بمباران‌‌ همان سال به درجه جانبازی نائل گشت تجلیل به عمل آمد.
شهردار تبریز همچنین از «حاج کریم مختار صادقی» امدادگر و آتش نشان متعهد تبریزی که مسئولیت بازرسی ویژه از مناطق بمباران شده تبریز را‌‌ همان سال‌ها بر عهده داشت به صورت ویژه تجلیل به عمل آورد.
مجید دلدوزی، ایده‌پرداز یادواره شهدای بمباران نیز در این یادواره هم مورد تجلیل قرار گرفت.
تبریز در خلال جنگ تحمیلی بار‌ها و بار‌ها هدف حمله راکت‌های عراقی قرار گرفت و ۲۴۴نفر تقدیم ایران نمود. درصد بالایی از شهدای بمباران تبریز در مناطق مسکونی، درمانی، مدارس و دانشگاه‌ها به شهادت رسیده‌اند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز