مدیرجهاد کشاورزی مرند خبرداد:
آغاز کشت گیاه آلوئه ورا در مرند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند از کشت آلوئهورا (صبر زرد) در یک هکتار از زمین کشاورزی در روستای فارفار این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مرند، علی صیادی در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی و خوراکی، اظهار کرد: با کمبود آبهای زیر زمینی وتغییر آب وهوا، الگوی کشت حاکم در شهرستان عمدتاً تولید محصولات با نیاز آبی زیاد بوده و این باعث افت شدید آبهای زیرزمینی در شهرستان شده و احتمالاً در آینده نزدیک اراضی کشاورزی را به خاطر کمبود آب از دست بدهیم.
وی با بیان اینکه سیاستهای جهادکشاورزی در این زمینه کشت و توسعه محصولاتی با حداقل مصرف آب و درآمد خوب برای کشاورزان است، ادامه داد: براین اساس از سال 99، کشت گیاهان دارویی، زینتی و آلوئه ورا در برنامه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته و در این سال کشت آلوئه ورا در دو هزار مترمربع در سه واحد گلخانه ای با هدف ترویج و توسعه کشت گیاهان دارویی شروع شد و در اوایل سال 1400 نخستین مزرعه پرورش آلوئه ورا در فضای باز در سطح یک هکتار آغاز و در آینده نزدیک بعد از طی مراحل اداری و تا شروع فصل سرما، سازه های گلخانه ای این زمین را احداث و به بهره برداری خواهیم رساند تا در زمستان شاهد بهره برداری از این گلخانه باشیم.
وی با بیان اینکه گیاه دارویی آلوئه ورا کم آب بر است که نیاز زیادی به سموم، کود و ادوات کشاورزی ندارد و از این رو محصولی اقتصادی و پر رونق است، گفت: سطح زیر کشت گیاه آلوئه ورا در شهرستان مرند 1.2 هکتار است که از این سطح 0.2 هکتار در محیط سرپوشیده گلخانه ای در روستای بهرام و شهر بناب جدید مرند است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند به میزان برداشت این محصول اشاره کرد و گفت: در طول سال چهار بار این محصول برداشت میشود که میتواند در سفره کشاورزان رونق خوبی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه این مزرعه برای هشت نفر به صورت مستقیم و برای 15 نفر غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد، افزود: پیش بینی می شود برداشت سالانه این محصول بیش از 800 الی 950 تن در سال باشد که روانه بازارهای استان و شهرهای همجوار خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت رو به گسترش کشت این گیاه در استان وشهرستان ، توسعه زیرساختهای صنایع تبدیلی در این بخش برای استفاده از این قابلیت و فرصت ضروری است.
آلوئهورا که در ایران با نام صبر زرد یا شاخ بزی شناخته میشود، گیاهی از سردهٔ سِگِلها، راسته مارچوبهسانان و خانواده سریشیان است. آلوئهورا معمولاً با نام آلوئه نیز شناخته میشود. این گیاه از دیرباز بهعنوان گیاه زینتی و گیاه داروئی کشت میشدهاست و میتوان از آن بهعنوان گیاه آپارتمانی و در گلدان نیز نگهداری کرد.
آلوئه در بسیاری از محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی از جمله نوشیدنیها، لوسیونهای پوست، پمادها و کرمها مورد استفاده است. از ژل آلوئهورا نیز برای ترمیم سوختگیهای سطحی پوست استفاده میشود. با این وجود، تاکنون شواهد قطعی در رابطه با تأثیرات مثبت درمانی و بیخطر بودن مصرف خوراکی آلوئهورا ارائه نشدهاست.