خبرگزاری کار ایران

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز:

تاکنون فقط شاهد گرفتن حداقل‌ها از کارگران بوده‌ایم

تاکنون فقط شاهد گرفتن حداقل‌ها از کارگران بوده‌ایم
کد خبر : ۱۰۸۲۴۴

با انتخاب خردمندانه دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران و انتخاب دکتر علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شور و نشاط خاصی در جامعه کار، تولید و صنعت ایجاد شده است که در سایه این انتخاب بعد از ۸ سال دوباره همدلی و صفا بین اتحادیه جامعه کارگری و تشکل‌های کارگری احیا شد.

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز گفت: تاکنون فقط شاهد گرفتن حداقل‌ها از کارگران به عنوان محروم‌ترین قشر جامعه بوده‌ایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا کریم صادق‌زاده که در گردهمایی اعضای هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کشور در سالن اجتماعات خانه کارگر تبریز سخن می‌گفت با اشاره به اهداف تشکیل این نشست در زمینه تبیین مطالبات و مشکلات جامعه کارگری از دولت یازدهم و بررسی وضعیت معیشتی کارگران گفت: با انتخاب خردمندانه دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران و انتخاب دکتر علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شور و نشاط خاصی در جامعه کار، تولید و صنعت ایجاد شده است که در سایه این انتخاب بعد از ۸ سال دوباره همدلی و صفا بین اتحادیه جامعه کارگری و تشکل‌های کارگری احیا شد.
کریم صادق‌زاده افزود: امیدواریم که در اثر تلاش و فعالیت این دولت دیگر شاهد مشکلات و زشتی‌های موجود در جامعه از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، معیشتی، تورم، گرانی، بیکاری و مسایل سیاسی نباشیم و محیطی به وجود آید که با همکاری‌ها و هم‌اندیشی با مسئولین، کا آفرینان، کارفرمایان و تشکلات کارگری و بازنشستگی آرزوی چندین ساله این قشر تحقق یافته و نگرانی‌ها، اضطراب و دغدغه‌های موجود از ریشه حل و فصل شود.
مسئول جامعه کارگری استان با اشاره به وضعیت صنعت، تولید و سرمایه گذاری در استان آذربایجان شرقی گفت: تنها در کلانشهر صنعتی تبریز با تنوع تولید با بیش از ۱۲ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ در بخشهای مختلف ماشین آلات سنگین راه سازی، تراشکاری، سنگ زنی ادوات کشاورزی، مونتاژ خودرو، قطعات خودرو و سایر شرکت‌های تولیدی مواد غذایی، دارویی فعالیت دارند.
وی تعداد تعداد بیمه شده‌های اصلی در استان را ۵۵۰ هزار نفر و تعداد بازنشستگان را ۷۳ هزار نفر عنوان کرد و گفت: وضعیت صنعت و میزان سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در استان در مقایسه با سایر استان‌های کشور رضایت بخش بوده است.
صادقزاده همدلی و همفکری تشکلات کارفرمایی و کارگری را دلیل تنش بسیار کم در این استان ذکر کرد و گفت: همدلی و همکاری بین شرکای اجتماعی جامعه کارگری و کارفرمایی، مسئولین، نهاد‌ها و سازمان‌ها باعثشده تا همگی در صدد رفع مشکلات کارگران و بازنشستگان قدم بردارند.
به جای اصلاح قانونکار در جهت اجرای آن تلاش کنند
وی با اشاره به برخی از مشکلات کارگران که باید به آن توجه جدی شود گفت: یکی از این مسایل رفع نارسایی‌های روابط کار است که همه باید به جای پیمودن مسیرهای اشتباه گذشته که بیهوده بودن آن در اجرای اصلاح قانون کار مشخص است به اجرای قانونی که راه آسانتری را به ما نشان می‌دهد بپردازیم.
صادقزاده با تاکید بر اینکه ما خواستار اجرای دقیق قانونکار هستیم که اصلاحات را هم در درون خود دارد گفت: متاسفانه برخی مفاد این قانون اط جمله ماده ۷ قانون کار و دو تبصره آن در دولتهای قبلی در غفلت زدگی قرار گرفته است.
این فعال جامعه کارگری خطه آذربایجان شرقی افزود: دولت می‌تواند به استناد نص صریح قانون که می‌گوید آیین نامه اجرایی این ماده و دو تبصره آن ظرف ۶ ماه توسط وزیر کار تدوین و به تصویب هیئت دولت برسد که با تدوین آیین نامه اجرایی و تصویب آن در دولت یازدهم می‌توان به دغدغه‌های موجود در عرصه روابط کار و ارتباطات بین کارگر و کارفرما برای همیشه خاتمه داد.
صادقزاده با بیان اینکه تاکنون فقط شاهد گرفتن حداقل‌ها از کارگران به عنوان محروم‌ترین قشر جامعه بوده‌ایم گفت: ما انتظار داریم که وزیر جدید که هدفش را صیانت از نیروی کار بیان کرده‌اند، به این هدف جامه عمل بپوشانند.
وی با بیان اینکه همه تشکلات باید در اجرای برنامه‌های اعلامی وزیر کار تلاش کنند گفت: باید با تشکیل کارگروه‌هایی خواستار تحقق مهم‌ترین چالش و مطالبات از دولت یازدهم که همانا اجرای سند ملی کار شایسته، تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار، ارتقای فرهنگ کار و تولید است باشیم.
تاخیر در اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی و بازسازی صنایع در دولت تدبیر و امید صلاح نیست
وی پیگیری اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی و بازسازی صنایع را یکی دیگر از خواسته‌های کارگران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر کارگران بسیاری دارای شرایط قانونی برای استفاده از این قانون هستند که به دلیل خودداری سازمان در چند سال اخیر اجرای این قانون متوقف شده است که انتظار داریم با پیگیری‌های کانونعالی مسئولان هر چه زود‌تر به تکلیف قانونی خود عمل کنند.
کارگران از طرح‌های حمایتی دولت از کار، صنعت و تولید حمایت جدی خواهند کرد
صادقزاده با اشاره به اینکه طرحهای حمایتی دولت روزنه امیدی را برای رونق صنعت ایجاد کرده است گفت: بیشترین آسیب را صنعت و تولید در جریان تصمیمات دولتی قبلی دیده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون کشور در شرایط ویژه‌ای قرار دارد، چرا که تولید و صنعت در طول فعالیت دولت قبلی دچار آسیب جدی شده و بر جامعه ضعیف کارگری تاثیر بسیار بدی گذاشته است که بر همین اساس باید با ترمیم وضعیت موجود شرایط برای توسعه نیز فراهم شود.
وی گفت: خانه کارگر به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین تشکل کارگری کشور در این راستا همراه دولت تدبیر و امید برای پیشرفت کشور است و با حمایت از تصمیمات قانونی وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی که از هم اکنون نشان داده به دنبال کاهش تنش‌ها و به فکر مسایل کلان این قشر است می‌کوشد با تحلیل و نقد شرایط موجود کشور و ارایه پیشنهاد کمک حال دولت باشد.
احیای سه جانبه گرایی واقعی، خواسته تمام کارگران است
صادق‌زاده با بیان اینکه جامعه کارگری خواستار آن است که بحثسه جانبه گرایی در حوزه کار بار دیگر به طور جدی عملی شود، گفت: حمایت واقعی از کارآفرینان واقعی، تأکید بر نقش نظارتی جهت خروج از رکود اقتصادی، تقویت رفاه، تأمین امنیت شغلی کارگران، حذف قراردادهای موقت در مشاغل دایم، ابطال تصمیمات غیرقانونی چندساله در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رونق تولید، استقلال تشکل‌های صنفی کارگری و مذاکره نمایندگان واقعی کارگران با شرکای اجتماعی، مسائل مربوط به حوزه تأمین اجتماعی، راه‌اندازی مجدد بن کارگری، احیای جایگاه قانون کار مواد و فصول گم شده آن، تقویت موضوع کار از جمله مسایلی است که در حال حاضر جامعه کارگری با آن دست و پنجه نرم می‌کند و برپایی این همایش گامی در جهت تحقق این مطالبات به شمار می‌رود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز