امام جمعه ورزقان:
تأخیر پروژه هیپ لیچینگ در معدن مس سونگون خیانت به مردم منطقه است
امام جمعه شهرستان ورزقان گفت: در شهریور ماه سال ۹۷ پروژه هیپ لیچینگ کلنگ زنی شده و در آن زمان مسئول مربوطه زمان بهره برداری از این پروژه را یک سال اعلام کرده بود که متاسفانه نزدیک به سه سال است پیشرفت چندانی نکرده و این خیانت به مردم منطقه ورزقان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ورزقان،حجت الاسلام مهدی پورمحمد در خطبههای نماز جمعه شهرستان ورزقان، با گرامیداشت آغاز هفته معدن و با بیان اینکه کشور ما یکی از مهمترین دارندگان مواد معدنی در جهان است، اظهار داشت: کشور ایران یکی از ۱۰ کشور بزرگ غنی از مواد معدنی قرار دارد و در غرب آسیا اولین کشور معدنی هستیم که بزرگ ترین سرمایه برای کشور است و باید آن را درست مدیریت کنیم.
امام جمعه ورزقان معادن طلا و مس را ظرفیت مهم برای منطقه ورزقان عنوان کرد و افزود: در سطح کشور ۹ هزار معدن با ۷۰ نوع ماده معدنی که دو نوع از این ماده معدنی (طلا و مس) در شهرستان ورزقان است که این ظرفیت مهمیبرای منطقه است.
پورمحمد در بخش دیگری از سخنان خود از روند پیشرفت پروژه هیپ لیچنگ مجتمع مس سونگون گلایه کرد و افزود: در شهریور ماه سال ۹۷ پروژه هیپ لیچینگ کلنگ زنی شده و در آن زمان مسئول مربوطه زمان بهره برداری از این پروژه را یک سال اعلام کرده بود که متاسفانه نزدیک به سه سال است پیشرفت چندانی نکرده است.
وی ادامه داد: اگر دلیل تاخیر آن مطالعه ناقص و جابجایی زمین است، چرا باید پروژه یکساله نزدیک به سه سال تاخیر داشته باشد، طبق اعلام مدیر عامل وقت مجتمع مس سونگون در سال ۹۹ با پیشرفت ۲۵ درصد و طبق بازدیدهای بعمل آمده تا به امسال ۲۳ در صد که جمعا ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این در حالی که باید در یک سال اخیر ۱۰۰ درصد پیشرفت داشته و مورد بهره برداری قرار گرفته باشد.
پورمحمد به اهمیت رسیدگی به مسایل و مشکلات و مطالبات مردم، خطاب به مسئولان ( استاندار، فرماندار، نماینده مردم ورزقان وخاروانا در مجلس شورای اسلامی)، گفت: فاز سوم تغلیظ که دو سال هست گزارش به ما میدهند که فلان شرکت میآید این در حالی است که هیچ شرکتی وجود ندارد و این خیانت به مردم منطقه ورزقان است که غیر قابل قبول است و مسئولان مربوطه باید جوابگوی مطالبات مردم منطقه ورزقان باشند.
امام جمعه ورزقان در ادامه به نامعلوم بودن و اخراج و جابه جایی کارگران در شرکتهای تابعه مس سونگون که ماه به ماه قول جذب آنان را میدهند، اشاره کرد و گفت: نباید در این پروژه عظیم برخی کارگران را به دلایل نامعلوم اخراج و برخی را جایگزین آنان کرد، هنر آن است که با پیگیری و به اتمام رساندن پروژههای اشاره شده هزاران نفر (بصورت مستقیم و غیرمستقیم) درصد اشتغالزایی افزایش پیدا کند.
هدف از راه اندازی این کارخانه فرآوری خاک های اکسیدی و سولفیدی کم عیار مس سونگون بود،که با راه اندازی این کارخانه مسهای استخراج شده کم عیار دپو شده در معدن مس سونگون فرآوری شده و علاوه بر تولید ثروت ، از هدر رفت ماده معدنی جلوگیری شده و محصول نهایی آن در صنایع پایین دستی مس نیز اشتغال زایی گسترده ای را در منطقه و استان به همراه داشت.