مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز:
بهتر است هم دانشگاه تکجنسیتی و هم دانشگاه دو جنسیتی فراهم کنیم
بزرگترین مشکل فرهنگی در دانشگاهها عدم علاقه وافر برخی از دانشجویان به درس و علم است؛ چرا که هیچ کاری نباید جایگزین کسب علم و دانش برای دانشجویان باشد و هر کاری که جایگزین شود خود یک حرکت ضد فرهنگی است.
ایلنا: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز تأکید کرد: اکثر روابط غیراصولی و خارج از شرع و عرف دانشجویان دختر و پسر منجر به شکست عاطفی و آسیبهای روحی و روانی بین آنان میشود.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام عباس عباسزاده با بیان اینکه دانشجویان برای رفع چنین مشکلاتی باید در روابط خود حریم شرع و عقل را مراعات کنند گفت: دانشگاه محل کسب علم است و بزرگترین مشکل فرهنگی در دانشگاهها عدم علاقه وافر برخی از دانشجویان به درس و علم است؛ چرا که هیچ کاری نباید جایگزین کسب علم و دانش برای دانشجویان باشد و هر کاری که جایگزین شود خود یک حرکت ضد فرهنگی است.
تنظیم روابط بین دختر و پسر در دانشگاهها
رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه تبریز افزود: مشکل فرهنگی دیگر در دانشگاهها، تنظیم روابط بین دختر و پسر است و این رابطه به تبعیت از محیط دانشگاه که محیط علم و دانش است باید یک رابطه علمی باشد، همان طور که زنان و مردان ما به هنگام حضور در بازار فقط به امر خرید و فروش میپردازند و نه مسائل دیگر.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز ادامه داد: دانشگاه به عنوان اولین محیطی که دختر و پسر جوان در کنار یکدیگر قرار میگیرند هم میتواند آسیب زا باشد و هم میتواند فرصت مناسبی برای دانشجویان جهت آشنایی با جنس مخالف و انتخابی عاقلانه و در نهایت تشکیل خانواده باشد.
رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه تبریز با بیان اینکه سومین مشکل فرهنگی موجود در دانشگاهها عدم استفاده بهینه از وقت است، تأکید کرد: دانشجویان علاوه بر رسیدگی به دروس خود باید از سایر محیطهای دانشگاه نظیر محیطهای ورزشی، اردوهای فرهنگی، کتابخانهها، دورههای آموزشی بهره برده و با فعالیت در مراکز دینی، مذهبی، اجتماعی، علمی و پژوهشی، اصول و مهارتهای اجتماعی و خانوادگی را فرا گیرند و نسبت به مفاهیم سیاسی آشنایی پیدا کنند.
تأثیرپذیری همکلاسیها بر یکدیگر
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه در رفتار و ظاهر خود تغییر ایجاد میکنند، گفت: بخشی از این تغییر منفی میتواند معلول کم کاری اساتید و متولیان امور فرهنگی دانشگاه باشد اما باید به تأثیرپذیری هم سن و سالان و همکلاسیها بریکدیگر توجه ویژه داشت که از طرق مختلف، مثل در اختیار گداشتن کتاب و سیدیهای گوناگون، دعوت به مراسم و رفت و آمد به اماکن مختلف میتوانند افکار و اعتقادات دوستان و همکلاسیهای خود را تغییر داده و یا به سوی خیر و نیکی و یا شر و پلیدی سوق دهند.
عباسزاده اضافه کرد: کسی که به فکر تربیت خویش یا اولاد خویش است، همان طور که در انتخاب مدرسه و دانشگاه دقت میکند باید نسبت به انتخاب درست دوست و میزان تأثیرپذیری آنان حساس باشد.
رعایت حریم شرع و عقل در روابط
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه اکثر روابط غیر اصولی و خارج از شرع و عرف دانشجویان دختر و پسر منجر به شکست عاطفی و آسیبهای روحی بین آنان میگردد، اظهار کرد: برای رفع چنین مشکلاتی باید از هرگونه ارتباط غیر علمی پرهیز کرد تا رسما امکان ازدواج فراهم شود و یا در روابط خود با جنس مخالف حریم شرع و عقل را مراعات کرد تا شاهد عواقب بعدی و بعضا جبرانناپذیر این روابط نباشیم.
حجتالاسلام عباسزاده در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها در صورتی که همه بسترهای لازم و امکانات آزمایشگاهی و محیط فیزیکی مناسب و همچنین استادان زن مجرب فراهم شود، خوب است اما به نظر میرسد فعلا چنین امکانات و زیرساختهایی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بهتر است این تفکیک فعلا اختیاری باشد؛ بدین معنا که هم دانشگاه تک جنسیتی و هم دانشگاه دو جنسیتی فراهم کنیم و انتخاب را برعهده خود دانشجویان بگذاریم تا هرکس بتواند در محیطی که بدان علاقه دارد شرکت کند و هدف هم از دانشگاه دوجنسیتی ایجاد بیبند و باری و مساعد کردن فضا برای گناه نباشد؛ بلکه از آنجایی که زن و مرد در عین برخورداری از جوهر مشترک انسانیت دو صنف متمایز با ویژگیهای متفاوت هستند، هدف این باشد که آنان با این تفاوتها آشنا شده و لزوم آن را در آفرینش تصدیق کرده و قوانین تکوین و تشریع را تسریع کرده و برای شکل دادن یک خانواده و جامعهای که هریک
از اعضای آن متناسب با ظرفیتهای وجودی خود نقش ایفا میکنند، بهرهبرداری کنند.