رئیس شورای اصناف کشور در پاسخ به ایلنا:
امسال دفاتر دولتی در نمایشگاه پاییزه عرضه نمیشود

متاسفانه در برخی موارد شاهدیم که تولیدات داخل برای کسب برند به خارج از کشور ارسال میشود و مجددا برای فروش به داخل وارد میشود.
رئیس شورای اصناف کشور گفت: امسال دفاتر دولتی در نمایشگاه پاییزه عرضه نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قاسم نوده فراهانی رئیس شورای اصناف کشور در یک نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با اشاره به برگزاری نمایشگاه پاییزه اظهار داشت: امسال نیز طبق روال سالهای گذشته در ۴۰۰ نقطه از کشور و ۴ نقطه در تهران نمایشگاه پاییزه برگزار خواهد شد که در تهران از تاریخ ۱۳ الی ۲۲ شهریورماه در پارک ارم، فرهنگسرای خاوران، حکیمیه تهرانپارس و پارک ولایت خواهد بود.
وی افزود: همچنین در مصلای تهران از تاریخ ۲۰ تا ۲۹ شهریور طرحی با نام شمیم مهر که به عرضه مواد غذایی و لوازم التحریر خواهد پرداخت برگزار میشود.
نوده فراهانی با اشاره به اقلامی که در نمایشگاههای پاییزه عرضه خواهد شد خاطرنشان کرد: وسایل و لوازمی که مرتبط با بازگشایی مدارس باشد نظیر لوازم التحریر، کیف و کفش، البسه ورزشی، شوینده و مواد پروتئینی در ۱۵۰۰ غرفه در تهران و ۳۰ هزار غرفه در شهرستانها از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب در این نمایشگاهها عرضه خواهد شد، و در کنار این نمایشگاهها در برخی از واحدهای صنفی فروش فوق العاده خواهیم داشت.
وی تخفیف این نمایشگاهها را ۱۵ تا ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: در این مدت بازرسی و نظارت تشدید خواهد شد تا مردم به راحتی بتوانند مایحتاج مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی در پاسخ به خبرنگار ایلنا در خصوص عرضه دفاتر دولتی در این نمایشگاهها خاطرنشان کرد: امسال پیشنهادی در خصوص ارائه دفاتر دولتی در غرفههای نمایشگاه پاییزه داده نشده و دفاتر دولتی عرضه نخواهد شد.
فراهانی با ابراز تاسف از بیتوجهی به تولید داخل خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی موارد شاهدیم که تولیدات داخل برای کسب برند به خارج از کشور ارسال میشود و مجددا برای فروش به داخل وارد میشود.
وی در خصوص خریدهای بیش ازاندازه مردم افزود: باید طوری در کشور برنامه ریزی شود تا مردم به میزان نیازشان کالا خریداری کنند و این طور نباشد که منازلشان به انباری از کالا مبدل شود.
فراهانی خاطرنشان کرد: برخی از خانوادههای ایرانی بیش ار ۱۰۰ برابر یک خانواده در خارج از کشور کالا تهیه میکنند و این موضوع به دلیل عدم مدیریت و برنامه ریزی در کشور است.
وی با بیان اینکه باید اعتماد مردم را در خصوص تامین کالا جلب کرد افزود: باید کسانی که در هر مقطعی مسئولیتی دارند بتوانند اطمینان مردم را در خصوص تامین مایحتاجشان جلب کنند تا آنها به خرید انبوه دست نزنند. در هیچ کجای دنیا دولتها تاجر نیستند اما نظارت و کنترل کافی در اختیار حاکمیت است.
فراهانی افزود: در رقابت کیفیت کالا بالا میرود و قیمت کاهش مییابد و توزیع کالا روان میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصویب قانون نظام صنفی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این قانون به شورای نگهبان ارجاع داده شد و شورای نگهبان برای بررسی مجدد زمان بیشتری از مجلس درخواست کرد و در روز چهارشنبه با ایراداتی که از این قانون گرفته شد آن را به مجلس بازگرداندند هر چند که این ایرادات چندان اهمیتی نداشت.
وی گفت: یکی از ایرادات در خصوص تعداد نمایندگان بود که از هر ۱۰ هزار واحد صنفی یک نماینده در شورای اصناف باید حضور داشته باشد، و به دلیل اینکه تعداد آن بسیار افزایش مییافت ما درخواست کردیم این مورد به همان منوال قبلی باقی بماند و همان ۱۵۴ نمایندهای که در شهرستانها و مراکز استانها بودند باقی بمانند و مورد دیگر در خصوص هیات عالی نظارت از کمیسیون اقتصادی مجلس بود که این مورد نیز مغایر با قانون بود.
فراهانی با اشاره به عزم دولت برای حل مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: دولت باید در حل مشکلات بخش تولیدی توجه ویژهای به واحدهای کوچک و متوسط داشته باشد چرا که هم اکنون ۶۰۰ هزار واحد صنفی کوچک در کشور وجود دارد که فعال بودن آنها رونق بخش کلان تولید را به دنبال خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تشکیل کارگروهی برای شناسایی رفع مشکلات اقتصادی در ۱۵ روز به دستور رئیسجمهور، گفت: اظهار داشت: تا امروز جلسهای با دولت نداشتیم و از ما دعوتی نشده است اما امیدواریم در برنامه ۱۰۰روزه دولت قانون کسب و کار مورد توجه قرار گیرد هر چند که تاکنون در آیین نامهشان نظرخواهی از ما نشده است.
وی در خاتمه گفت: شورای اصناف کشور اسامی چند نفر از اعضای خود را برای حضور در این کارگروه به دولت ارایه داده که امیدواریم بتوانند در راه حل مسایل اقتصادی با دولت همراه شوند.