مدیرکل سابق اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با ایلنا:
بعد از دولت اصلاحات ساخت و سازی انجام نشد

سوال ما اینجاست که بقعه متبرکهای که فاقد این امکانات رفاهی برای زوار خود است اجرای برنامه های فرهنگی چه سودی دارد که آقایان 60 درصد درآمدهای بقاع را به این موضوع اختصاص دادند؟
ایلنا: مدیرکل سابق اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد از وضعیت موجود امامزادههای این استان در بخش عمرانی به شدت انتقاد کرد.
«سید محمدکریم ربانی خواه» در گفتگو اختصاصی با ایلنا گفت: وضعیت ساخت و سازهای بقاع متبرکه در کهگیلویه و بویراحمد وضعیت مناسب و درخور شآن این بقاع نیست.
وی با بیان اینکه دلایل رکود و نیمه رهاکردن ساخت و سازها در بقاع متبرکه کهگیلویه و بویراحمد نامعلوم است، اظهارداشت: در دوران اصلاحات از ۱۰۰ درصد درآمدهای اماکن متبرکه ۱۰ درصد بحساب خزانه و ۹۰ درصد دیگر هزینهها صرف هزینههای عمرانی بقاع میشد.
مدیرکل سابق اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد افزود: در دولت مهرورز، این اعداد تغییر و از کل درآمد بقاع متبرکه ۴۰ درصد درآمد به بقاع اختصاص داده شد و مابقی یعنی ۶۰ درصد دیگر صرف هزینههای فرهنگی و مدیریتی شده است.
ربانی خواه با اظهار تاسف از نبود اماکن بهداشتی مناسب، پارکینگها، دیوارکشیها و زائرسراهای شایسته در بقاع متبرکه کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: سوال ما اینجاست که وقتی بقعه متبرکهای فاقد این امکانات رفاهی برای زوار خود است، اجرای برنامههای فرهنگی چه سودی دارد که آقایان ۶۰ درصد درآمدهای بقاع را به این موضوع اختصاص دادند؟
وی گفت: براساس دستورالعمل غیرکارشناسی شده کنونی، درآمدهای بقاع متبرکه ۴۰۳۰۲۰۱۰ تعریف شده که یک دستورالعمل نادرست محسوب میشود. براساس این دستورالعمل ۴۰ درصد درآمد بقاع مربوط به هزینههای عمرانی، ۳۰ درصد فرهنگی، ۲۰ درصد مدیریتی و ۱۰ درصد خزانه است.
ربانی خواه تاکید کرد بعد از دوران اصلاحات هیچکدام از بقعههای متبرکه در کهگیلویه و بویراحمد تکمیل و تجهیز نشد، خاطرنشان کرد: این درحالیست که در آن دوران، «حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اصغر حسینی» امام جمعه یاسوج مرکزاین استان از نهضت ساخت و ساز بقاع متبرکه و سروسامان به این بقاع تجلیل نمود.
گفتنی است بیش از ۳۰۰ بقعه متبرکه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.