خبرگزاری کار ایران

رییس صندوق توسعه ملی خبر داد:

52 میلیارد دلار ذخیره صندوق توسعه ملی

52 میلیارد دلار ذخیره صندوق توسعه ملی
کد خبر : ۸۵۹۰۷

در 2 و نیم سال اخیر که صندوق توسعه ملی تأسیس شده است 52 میلیارد دلار منابع در این صندوق ذخیره‌سازی شده و این در حالی است که کشور در شرایط تحریم و محدودیت منابع بوده است.

رییس صندوق توسعه ملی گفت: در ۲ و نیم سال اخیر که صندوق توسعه ملی تأسیس شده است ۵۲ میلیارد دلار منابع در این صندوق ذخیره سازی شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ محمدرضا فرزین در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن اظهار داشت: سهم صنعتی در تولید ناخالص ملی ۲۵ درصد و در رشد اقتصادی ۳۶ درصد است

فرزین گفت: در ۲ و نیم سال اخیر که صندوق توسعه ملی تأسیس شده است ۵۲ میلیارد دلار منابع در این صندوق ذخیره سازی شده و این در حالی است که کشور در شرایط تحریم و محدودیت منابع بوده است.

فرزین ادامه داد: استراتژی توسعه صنعتی باید مشخص کند که چه بخش اقتصادی در چه منطقه‌ای از کشور نیازمند تأمین مالی است..

رییس صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: مطابق اساسنامه صندوق توسعه ملی حتی اگر بخش دولتی ۲۱ درصد سهام شرکتی را در اختیار داشته باشد نمی‌تواند از منابع این صندوق استفاده کند

وی افزود: صنعت با وجود تحریم‌ها از رشد مناسب برخوردار بوده اما یکی از مهم‌ترین موضوعات در توسعه اقتصادی تأمین منابع مالی است.

وی با بیان اینکه ۶۴ درصد تأمین مالی با بانک‌ها و بقیه آن توسط دولت در بازار سرمایه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: صندوق توسعه ملی تنها یک صندوق توسعه ثروت نیست و نمی‌تواند نگاه به خارج از کشور داشته باشد بنابراین در ۲ سال گذشته ابتدا پروژه‌های داخل کشور تأمین مالی شده است و تا زمانی که فاینانس‌ها نقش خوبی ندارند باید در تأمین مالی بنگاه‌ها به درستی عمل شود.

فرزین اظهار کرد: در قانون بودجه امسال ۲۸ درصد منابع نفت و گاز به صندوق توسعه اختصاص می‌یابد و این منابع همگی منابع توسعه‌ای صنعت و تمامی فعالیت‌های تولیدی را شامل می‌شود که با ۱۸ بانک قرارداد عاملیت ارزی منعقد شده است.

فرزین اظهار کرد: تا کنون ۲۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار پروژه ارزی پذیرفته شده که به بانک مرکزی اعلام و مسدودی آن اعلام شده است.

وی ادامه داد: این رقم می‌تواند ۸۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند که ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن مربوط به بخش صنعت و معدن است.

وی خاطرنشان کرد: این میزان به ۷ پروژه نفت و گاز به میزان ۹ میلیارد دلار، به ۷ پروژه پتروشیمی به میزان ۱۲ میلیارد دلار، به ۳۱ بنگاه فولادی ۱. ۸ میلیارد دلار و به ۲۲ واحد سیمانی ۴۶۷ میلیون دلار و به ۱۷۶ واحد صنعتی در بخش‌های مختلف ۲. ۱ میلیارد دلار اختصاص یافته است.

فرزین در خاتمه گفت: در بخش ریالی نیز ۱۰ درصد به بخش صنعت و ۱۰ درصد به بخش کشاورزی اختصاص یافته و با ۹ بانک از جمله کشاورزی، توسعه تعاون، صادرات، تجارت و رفاه کارگران قرارداد عاملیت منعقد شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز