احمد صادقی مطرح کرد:
ایران وارد ترسالی شده/ 110 نقطه آسیبپذیر در تهران شناسایی شد

رییس سابق سازمان مدیریت بحران تهران با بیان اینکه ایران وارد سالهای ترسالی شده، گفت: 110 نقطه آسیبپذیر در تهران شناسایی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد صادقی در نشست جلسه امروز با اعضای شورایعالی استانها اظهار داشت: کشور ما شاهد بارشهای زیادی است اما در برخی نقاط این بارشها تبدیل به بحران و مشکلاتی را برای هموطنانمان ایجاد کرده اما باید به این نکته توجه شود که همه این بارشها متاثر از تغییرات اقلیمی بوده و قابل پیشبینی هستند. ایران وارد سالهای ترسالی شده و دوران خشکسالی به پایان رسیده است.
صادقی ادامه داد: بارشهای اخیر 267 میلیمتر بارش داشتهایم که در مقایسه با بلندمدت بارشها حدود 80 میلیمتر افزایش داشته است. در حقیقت ما وارد وضعیتی شدیم که بارشها به حد نرمال رسید. با وجود بارشهای اخیر در تهران نیز سیل باید جاری میشد اما بررسیهای تاریخی که از سیلهای گذشته تهران انجام دادیم آخرین سیل سال 94 در کن با بارش 30 میلیمتر در 10 دقیقه بود که باعث کشته شدن 6 نفر شد اما در بارشهای اخیر در این شهرستان سیلی نداشتهایم و این علت به عوامل مختلفی ارتباط پیدا کرده است.
وی متذکر شد: ما مهرماه سال 97 در شهرداریتهران موضوع احتمال بارشهای گسترده را مطرح کردیم و خود را برای سیل آماده کرده بودیم و نخستین کاری که انجام شد توسط معاونت خدمات شهری تهران لایروبی رود درهها و انهار و کانالها به طول 530 کیلومتر در مدت سهماه بود که انجام شد و در کنار آن اصلاح انهار و دیوارهای تخریب شده رودخانه پیگیری شد.
رییس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: در مسیر رود درههای تهران پلهای بسیاری داشتیم که خود بهعنوان موانع فیزیکی میتوانست موجب ایجاد سیل شود این موارد از قبل مورد مطالعه قرار گرفت و نقاط بحرانزا شناسایی شد.
صادقی اضافه کرد: 110 نقطه آسیبپذیر و 10 هزار نقطه آبگیر براساس سوابق گذشته در تهران همچنین براساس تماسهای تلفنی به سامانه 137 شناسایی و اصلاح شد. نقشههای لازم در این حوزهها تهیه شده و بحث آموزش مردم نیز مورد پیگیری قرار گرفت و از طریق ارسال پیامک برای افرادی که در محدودهای خطر بودند اعلام خطر شد.
وی تصریح کرد: نقشه بازه خطرپذیری تهران تهیه شد و مشخص شد اگر سیل وارد تهران شود چه نقاطی تحت تاثیر قرار میگیرد که این امر یکی از اقدامات خوبی بود که در این شهر صورت گرفت و همچنین محدوده حریم و بستر رودخانهها مشخص شد تا از ساخت و ساز در آنها جلوگیری شود.
صادقی عنوان کرد: تفاهمنامه میان وزارتنیرو با شورا در شهرداری تهران که براساس این تفاهمنامه هماهنگی مدیریت سیلاب در شهر تهران تشکیل شد و چهار کمیته اجرایی، حفاظ و آزادسازی بسترها و حریمها طرح جامع آبهای سطحی در ساماندهی رودخانهها و مسیلها تعیین خط بستر و حریم رودخانهها و پهنهبندی سیل و کمیته هشدار و مدیریت سیلاب برای جلوگیری از سیل در تهران تشکیل و کارها در غالب این چهار کمیته پیگیری شد.
وی گفت: سیل مانند زلزله نیست که بیخبر باشد و از قبل قابل پیشبینی است و میتوان هشدارها را از ساعات قبل اعلام کرد.
صادقی در پایان افزود: معادن شن و ماسه در تهران گودهای بسیاری ایجاد کرده که در کنار آنها رودخانه کن بدی آب بسیار بالایی وجود دارد و کافی بود که در بارشهای اخیر براساس افزایش حجم آب این رودخانه به معادن شن و ماسه سرریز شود تا زیر فرودگاه مهرآباد شاهد فرونشست میشدیم و اتفاق بدی رخ میداد.