خبرگزاری کار ایران

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا خبر داد:

جمع‌آوری ۲۵ هزار معتاد متجاهر از سطح شهرهای مختلف/افزایش مصرف مصرف گل در میان دانشجویان و دبیرستانی‌ها

جمع‌آوری ۲۵ هزار معتاد متجاهر از سطح شهرهای مختلف/افزایش مصرف مصرف گل در میان دانشجویان و دبیرستانی‌ها
کد خبر : ۷۴۸۳۸۳

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: ۲۵ هزار معتاد متجاهر از سطح شهرهای مختلف جمع آوری شدند و به مراکز تعیین شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر منتقل شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار محمدمسعود زاهدیان در نشست خبری خود با بیان اینکه در سال ۹۷ حدود ۶۸۵ کیلو انواع مواد کشف و ضبط شده است، گفت: دستگیری ها نیز نسبت به سالهای قبل 3 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: ۲۵ هزار معتاد متجاهر از سطح شهرهای مختلف جمع آوری شدند و به مراکز تعیین شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر منتقل شدند، همچنین از این تعداد ۱۲ هزار نفر از سطح شهر تهران جمع آوری شدند که ۶۵۰ نفر از آنها در مرکز سروش که یک مرکز تازه تاسیس است نگهداری می شوند.

او با بیان اینکه این مرکز تا ۲ هزار نفر ظرفیت دارد، گفت: در حال توسعه زیرساخت‌های این مرکز هستیم تا بتوانیم افراد را در شرایط استاندارد در این مرکز نگهداری کنیم.

 رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه تولید شیشه در کشور افغانستان افزایش پیدا کرده است گفت: با افزایش کشت گیاه فدرال تولید مواد مخدر شیشه در این کشور افزایش پیدا کرده است و ما در سال گذشته محموله های بسیاری از شیشه را در مرز شرقی کشور کشف و ضبط کردیم از جمله این که در ماه‌های پایانی سال ۴۲۰ کیلو شیشه در یک محموله کشف شد.

سردار زاهدیان با بیان اینکه افزایش تولید شیشه در کشور افغانستان یک تهدید جدی برای ما است گفت: افزایش تولید در این کشور باعث کاهش قیمت شیشه شده است، کنترل‌ها را در مرز بیشتر کردیم و با توجه به این امر در سال گذشته کشفیات شیشه در مرزها دو برابر شده است.

 وی با اشاره به برنامه های این پلیس در خصوص مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های ما پاکسازی حاشیه مدارس در مناطق پرخطر بود که ۲۰۰۰ مدرسه در سراسر کشور در این طرح قرار گرفتند و سه تن انواع مواد مخدر در حاشیه مدارس کشور در محلات پرخطرکشف  و ضبط شده است.همچنین بالغ بر ۲۰ هزار نفر در سراسر کشور در حاشیه مدارس در محلات پرخطر شناسایی و دستگیر شدند که در میان دستگیر شدگان هیچ دانش‌آموزی وجود ندارد.

وی در خصوص پخش کلیپی از مصرف مواد مخدر توسط دانشجویان در شیراز که پس از مصرف مواد دچار حالتهای عجیبی شده بودند، گفت: دستور بررسی این فیلم داده شده و منتظر نتیجه آن هستیم.

او با بیان اینکه سن ۱۹ تا ۲۵ سالگی سن مصرف مواد مخدر است گفت:  البته مصرف مواد در محیط های مختلف متفاوت است گاهی اوقات در یک نقطه ای یک کودک دوساله مصرف کننده مواد است اما نمی‌توانیم بگوییم که سن مصرف مواد کاهش پیدا کرده است.

 سردار ظاهریان تأکید کرد: مصرف گل در میان دانشجویان دبیرستانی ها و جوانان افزایش پیدا کرده است که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر این موضوع در حال بررسی است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به فعالیت این پلیس در فضای مجازی گفت: در بخش فضای مجازی نیز استانداردهای لازم را ایجاد کردیم و فعالیت مان را در این راستا افزایش داده ایم تا بتوانیم در این فضا نیز جلوی قاچاق مواد مخدر را بگیریم.

وی ادامه داد: در این زمینه نیز مواردی را شناسایی کردیم که در آپارتمان اقدام به کشت آپارتمانی مواد مخدر می کردند و همچنین برخی شبکه های مالی که در دارک وب فعالیت داشتند نیز شناسایی کردیم. در حال حاضر نیز بالغ بر ۷۰ سایت و کانال شناسایی و رصد شده‌اند که برخی از این افراد توسط دستگاه قضایی مورد پیگرد قانونی قرار گرفتند و برخی افراد دیگر نیز توصیه و ارشاد شده‌اند.

وی با اشاره به کشفیات مواد مخدر در سال جاری گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۲ تن انواع مواد مخدر کشف شده است که بیشترین کشفیات در شهر و حاشیه شرق کشور بوده است. در روزهای گذشته نیز کشفیاتی داشتیم از جمله در استان مرکزی که یک تن و ۲۰۰ کیلو مرفین کشف و ضبط شد. همچنین در استان اصفهان نیز یک تن و ۲۰۰ کیلو تریاک و در استان هرمزگان یک تن و ۲۰۰ کیلو انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است.

سردار زاهدیان با بیان اینکه در سال ۹۷، ۱۵ نفر از نیروهای پلیس در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر به شهادت رسیده‌اند گفت: پلیس سعی می‌کنند دانش محور باشد و بر اساس تجهیزات روز کار خود را دنبال کند امروز پلیس مبارزه با مواد مخدر تجهیزات مناسبی را در اختیار دارد اما برخی از این تجهیزات باید از خارج تأمین شود که برخی از آنها مانند دستگاه ایکس ری از نوع تجهیزات تحریمی است و ما تلاش می‌کنیم این کمبودها را از طریق دیگری جبران کنیم البته تأمین تجهیزات هزینه‌های سنگینی نیز دارد و مجبوریم تجهیزات مان را از طریق واسطه ها تامین کنیم.

وی ادامه داد: بخشی از تجهیزات ایمنی نیز در داخل کشور تولید و بخش وارداتی است آن بخش از تجهیزات ایمنی که داخلی است مانند جلیقه بطور کامل تامین شده است، اما وقتی تیر به پیشانی و صورت معمول می خورد کاری نمی‌توانم انجام دهیم البته در سال ۹۷ نسبت به سال‌های گذشته با کاهش شهدا مواجه بودیم امیدواریم امسال نیز هیچ شهیدی نداشته باشیم.

او افزود: بیش از ۷۰ درصد دستگیری ها و کشفیات ما از طریق کار اطلاعاتی صورت می‌گیرد و با پیگیری و نفوذ در بانک‌ها آنها را شناسایی کرده و دستگیر می کنیم و هر چه بخش اطلاعاتی ما بیشتر شود خسارات وارد شده به پرسنل نیز کاهش پیدا می‌کند.

 وی ادامه داد: همچنین ۷۲ درصد از کشفیات در حاشیه شرق و شرق کشور بوده است، همچنین بیشترین کشفیات در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان هرمزگان بوده است. بیش از ۱۰۰ باند اصلی در این دستگیری‌ها ضربه خوردند و عناصر آن یا دستگیر شده یا معدوم شده اند گروههای انتقال دهنده مواد مخدر نیز ضربات سهمگینی در این عملیات‌ها به آنها وارد شده است، یکی از این موارد نیز کشف یک تن و ۳۲۰ کیلو مرفین در خراسان جنوبی بود که قاچاقچیان که شامل 7 نفر بودند همگی دستگیر شده و بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان از اموال آنها توقیف شد.

وی درخصوص وضعیت قاچاقچیان دستگیر شده توسط این پلیس نیز ادامه داد: نصیر بامری که همراه باند قورباغه مکران در سیستان و بلوچستان دستگیر شده در حال حاضر در زندان است و هنوز حکم اجرا نشده است و ما از دستگاه قضایی پیگیر آن هستیم تا این فرد تعیین تکلیف شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص آموزش های این پلیس درباره پیشگیری از مصرف مواد مخدر گفت: تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار آموزش چهره به چهره در محل های آموزشی کار و محلات انجام شده و قرار است نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد در چندین استان برگزار شود.

وی درباره هزینه نگهداری معتادان متجاهر نیز گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر هزینه معتادان متجاهر را که در مراکز بازپروری نگهداری می شوند می پردازد این ستاد روزانه ۱۵ هزار تومان برای هر معتاد هزینه می کنند که در ماه چهار صد و پنجاه هزار تومان برای فرد معتاد می‌شود البته باید هزینه های ساختمانی و انسانی را نیز در این خصوص در نظر گرفت که در نهایت هزینه نگهداری این افراد سرسام آور می شود اما از نظر ما سلامت جامعه بیش از اینها اهمیت دارد امیدواریم برنامه پیشگیری آینده به گونه رقم بخورد که تولید معتاد در آینده نداشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز