جانشین فرمانده ناجا:
اخلاق در جامعه نباید سقوط کند/ نمیتوانیم پلیس راهور را مسلح به سلاح کنیم

جانشین فرمانده ناجا گفت: کسی که طبق نص قانون در زمان انجام وظیفه پلیس در مقابل او ایستادگی میکند، جرم تلقی شده و پخش و اشاعه این موضوع نیز نافرمانی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده ناجا در حاشیه چهاردهمین همایش روسا و فرماندهان پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت خودرو میتواند در کاهش تصادفات جادهای تاثیرگذار باشد، گفت: افزایش قیمت خودرو عامل تاثیرگذاری در کاهش تصادفات نیست، البته ممکن است به علت گران بودن قیمت خودرو مردم احتیاط بیشتری داشته باشند، اما از بعد نگاه سیستماتیک باید مهمترین عوامل ناشی از تصادفات را بررسی کرد. هر چه خودرو استحکام و کیفیت بهتری داشته باشد در شدت تصادفات و صدمات ناشی از آن موثر خواهد بود. همچنین جاده نیز میتواند در این امر تاثیرگذار باشد البته محیط و مقررات نیز در کاهش تصادفات از عوامل بازدارنده محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه قوانین ما بازدارندگی لازم را در کاهش تصادفات ندارند، تصریح کرد: موضوع رعایت قوانین و عدم توجه به آن از مهمترین موضوعاتی است که باید مورد بررسی قرار گیرد لازم نیست هزینه زیادی برای آن پرداخت کرد میتوان با اعمال محرومیتهایی این بازدارندگی را ایجاد کنیم. موضوع دیگر نیز آموزش و آگاهی است که میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد راننده اگر احساس کند تحت کنترل است و دیده میشود قطعا میتواند در بروز تصادفات موثر باشد.
وی در خصوص تعرضاتی که به پلیس راهور در برخی مواقع صورت میگیرد، گفت: واقعیت مطلب این است که رسانه میتواند در این زمینه به ما کمک کند ما در مقابل نماینده بیجار که به پلیس راهور تعرض کرد ایستادهایم و دست از شکایتمان برنداشتهایم در خصوص موضوع آقای مجیدی نیز من به صرف این که این فرد آقای مجیدی است کاری نداریم بلکه با این پدیده که یک نفر در مقابل مامور قانون ایستادگی کرده و از آن فیلم گرفته و پخش میکند کار دارم و معتقدم باید این پدیده آسیبشناسی شده و برطرف شود.
او در ادامه گفت: وظیفه پلیس این است که در هنگام نیمههای شب با خودروهایی که با سرعت بالا اقدام به دور دور کردن میکنند برخورد کند حال اینکه یک نفر مقاومت میکند و در مقابل مامور وظیفه میایستد باید با آن برخورد شود البته در کامنتهایی که زیر این فیلم در فضای مجازی منتشر شده بود بیشتر مردم علیه آن فرد سخن گفته بودند اما صرف قضاوت عمومی در این زمینه کمک نمیکند.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: کسی که طبق نص قانون در زمان انجام وظیفه پلیس در مقابل او ایستادگی میکند، جرم تلقی شده و پخش و اشاعه این موضوع نیز نافرمانی است ما نمیتوانیم پلیس راهور را مسلح به سلاح کرده و در کنار خیابان قرار دهیم پلیس راهور نیز مانند پرسنل امداد و آتش نشانی یک پرسنل خدماتی است معتقدم اخلاق در جامعه نباید سقوط کند که نیروی خدماتی مسلح به سلاح شود. بحث ما مجیدی و غیرمجیدی نیست، بلکه باید این پدیده آسیبشناسی شده و برای آن فکری شود. به عنوان یک شهروند مسئول معتقدم این پدیده شایسته جامعه ما نیست و نباید مقابل مجری قانون ایستاد و آن را منتشر کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فیلم گرفتن از پلیس و انتشار آن در فضای مجازی از لحاظ قانونی دارای مشکل است یا خیر تصریح کرد: از لحاظ حقوق شهروندی نمیتوان از هیچ شهروندی فیلم گرفت و آن را منتشر کرد، حق شهروندی ایجاب میکند که انتشار فیلم با رضایت طرف مقابل باشد حال اینجا بحث سازمان و مسئولیت سازمانی مطرح میشود و متولیان قانون و انضباط جامعه باید برای آن چارهای بیاندیشند اگر مقابل قانون ایستادن جرم است ترویج ضد قانون عمل کردن نیز جرم است.
وی ادامه داد: پلیسی که در صحنه است همان کاری را انجام داده که از وی خواستیم و اگر غیر از این باشد از وی توضیح خواستهایم. در تمامی پروندهها نیز که نسبت به پلیس تعدی شد شکایت انجام داده و همه خاطیان محکوم شدند، در هیچ جا کوتاه نیامیده و نمیآییم و با جدیت موضوع را دنبال میکنیم اما شأن ما نیست که هر روز در رسانهبگوییم چه کردیم و چه نکردیم و وظیفه قانونی خود را به دور از هیاهو انجام میدهیم، اما صرفا این عامل مؤثر نیست و باید بحث دائمی برای ترویج ارزشها و فرهنگسازی و توسعه هنجارهای ملی اقدام کنیم.
سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: اگر کسی به پلیس، مراکز پلیس یا امکانات پلیس تعدی کند یا به آنها صدمه بزند، پیگیر شده و با وی برخورد میکنیم.