حسینی در اجلاس وزرای فرهنگ كشور های آسیایی:
فرهنگ شالوده و بنیان تفکر و تفاهم انسانی است

جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که با تلاش منسجم و جمعی، ضمن تقویت و ترویج روح همبستگی جمعی، میتوان زمینه را برای گسترش همکاریهای منطقهای با هدف توسعه و پیشرفت برای کشورهای عضو فراهم كرد.
ایلنا: وزیر ارشاد؛ فرهنگ را شالوده و بینان تفکر و تفاهم انسانی عنوان کرد و گفت: بدین جهت آسیا را مهد تمدن و فرهنگ جهانی نامیدهاند و به همین جهت در تمامی اعصار و دورانهای تاریخی، آسیا از نقش بسیار مهمی در تمدن بشری برخوردار است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، متن کامل سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجلاس وزرای فرهنگ (ACD) به شرح ذیل است:
در ابتدا مایلم مقدم وزراء فرهنگ، روسای هیاتهای کشورهای عضو گفتگوی همکاری آسیایی و هیاتهای همراه را به جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اولین اجلاس وزراء فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا گرامی داشته، امیدوارم بتوانیم طی این نشست به اهداف والای همکاری فرهنگی آسیای دست پیدا نمائیم. قاره آسیا به عنوان کانون فرهنگ انسانی و مهد تمدنهای کهن در جهان شناخته میشود. مجمع گفتگوی همکاری آسیا به عنوان یک نهاد غیرسیاسی از ظرفیت مناسبی برای ایجاد تحول و پیشرفت در تعامل و افزایش سهم فرهنگ آسیا در فرهنگ بینالملل برخوردار است. غنای فرهنگی و ظرفیت تاثیرگذاری فرهنگی آسیا بایستی زیربنای تعامل میان کانونهای فرهنگی آسیا و کانونهای فرهنگی دیگر قرار گرفته و گفتمان سازندهای را میان فرهنگهای مطرح جهانی پایهگذاری نماید. مایه خرسندی است که اجلاس ما پس از اجلاس وزرای خارجه ACD در دوشنبه تاجیکستان برگزار میشود که مجموعهای از تمهیدات برای ارتقاء موقعیت ACD از جمله ایجاد دبیرخانه موقت به میزبانی دولت برادر کویت را پیشبینی کرده است.
همکاریهای فرهنگی بستر مناسبی برای تقویت و گسترش همکاریها در کلیه حوزههای مورد علاقه کشورهای آسیایی میباشد. انسجام فرهنگی میان کشورهای آسیایی هدفی متعالی است که همکاریهای فرهنگی فیمایبن میتواند گامهای موثرتر و قابل توجهتری در این مسیر باشد. چراکه کشورهای آسیایی و به ویژه کشورهای عضو مجمع میتوانند با همبستگی در خصوص ایجاد تحول در وضعیت موجود جهانی نقش جدیتر و موثرتری را ایفا نمایند.
فرهنگ شالوده و بنیان تفکر و تفاهم انسانی است و بستر بوجود آمدن و توسعه تمدنهاست. آسیا را مهد تمدن و فرهنگ جهانی نامیدهاند و به همین جهت در تمامی اعصار و دورانهای تاریخی، آسیا از نقش بسیار مهمی در تمدن بشری برخوردار است. آنچه که امروزه حائز اهمیت است تعامل هر چه بیشتر این فرهنگها با توجه به غنای کهن شان است و تلاش برای ارتقاء سطح تعاملات در تمامی زمینههای فرهنگی اعم از سینمایی، تئاتر، موسیقی چاپ و نشر، شعر و ادب، هنرهای تجسمی و.... بسیار ضروری است. از این رو ضرورت دارد، تا این مجمع با توجه به ظرفیت نهفته فرهنگی موجود در آن، در راستای تحقق عملیتر فعالیتهای فرهنگی گامهای موثرتری بردارد. جمهوری اسلامی ایران به نقش مهم فعالیتهای فرهنگی در قالب مجمع گفتگوی همکاری آسیا واقف بوده و به عنوان پیشرو ابتکارات فرهنگی از هیچ کوششی در این خصوص دریغ نخواهد کرد. در این راستا پیشنهاد تاسیس مرکز مطالعات فرهنگی مجمع گفتگوی همکاری آسیا از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان فرصتی مناسب و اقدامی لازم برای توسعه نهادینه سازوکارهای فرهنگی و تضمین اجرای مصوبات گروه کاری فرهنگی و مآلا افزایش ضریب تاثیرگذاری فرهنگ آسیا در فرهنگ بینالملل در دو سطح فعالیتهای علمی، پژوهشی و فعالیتهای اجرایی پیشنهاد گردیده است. سازوکارهای اجرایی برای عملیاتی نمودن همکاریهای فرهنگی نیز دستاورد اجلاس مقامات ارشد است که نیازمند به تایید و تصمیم گیری وزرای محترم و مقامات در اجلاس امروز است.
جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که با تلاش منسجم و جمعی، ضمن تقویت و ترویج روح همبستگی جمعی، میتوان زمینه را برای گسترش همکاریهای منطقهای با هدف توسعه و پیشرفت برای کشورهای عضو فراهم نمود.امید است با کوشش هماهنگ و سازماندهی مجدد در برنامهها و نیز تعیین الویتها، شاهد مجمعی قوی در تمامی عرصهها، علیالخصوص در زمینه فرهنگی باشیم.
مطمئن هستم در مذاکرات امروز از نقطه نظریات بدیع و غنی وزرای محترم و روسای محترم هیاتها در خصوص مختصات و ویژگیهای یک سازوکار ارتقاء یافته همکاری فرهنگی و ضروریات آن برخوردار خواهیم شد و با تصویب بیانیه تهران، وظایف آتی گروه کاری همکاریهای فرهنگی ACD را احصاء و برای اجرا ابلاغ خواهیم نمود.