در همایشملی انجمن زنان کارآفرین مطرح شد؛
گسترش اقتصاد سبز به همت زنان کارآفرین

دوازدهمین همایشملی کسبوکار و کارآفرینی در حوزه محیط زیست طی دو روز با حضور پژوهشگران محیط زیست و زنان کارآفرین و به همت انجمن زنان کارآفرین روزهای 25 و 26 آذرماه در دانشگاه گیلان برگزار شد
به گزارش ایلنا، این همایش با پیام رئیس سازمان محیط زیست ایران آغاز شد. معصومه ابتکار در پیام خود، با اشاره به اینکه زمین تنها مامنبشر با چالشهای خطرناکی روبروست، آورده است: جهان به دنبال ترسیم چشماندازی نوین است تا روند تخریب و نابودی را کُند و متوقف سازد. به این منظور اقتصاد پایدار و سبز یکی از اهداف بلندمدت بشریت برای نجات زمین است. اقتصاد سبز، اقتصادی دانشبنیان و بر پایه نوآوری، فناوری و شایستگی است؛ اقتصادی که در کشور ما با پشتوانه بانوان کارآفرین میتواند مراتب رشد را با سرعت بیشتری طی کند.
معاون رئیس جمهور مشارکت زنان و بهره گیری از آنها در پروژههای اقتصادی و ایجاد توانایی برابر را زمینهساز توسعه کشور خواند و افزود: رشد و توسعه اشتغال زنان به کاهش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده منجر شده و بهبود نگرش، بینش و مهارت ایشان در ساختن نسلی بهتر برای فردا، تعیینکننده است. به خصوص آن که برای ایرانیان ترویج کار آفرینی و سرمایه گذاری خصوصی براساس اصل 44 قانون اساسی از اهداف ملی و مهم به شمار میرود.
این پیام توسط قربانعلی محمدپور مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان قرائت شد. وی پس از پایان پیام افزود: یکی از موضوعات مهم در دولت یازدهم تحقق اقتصاد سبز است که با ایجاد شغلهای سازگار با محیط زیست ضمن کمک به رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی به حفظ محیط زیست نیز بیش از پیش توجه میشود.
حفظ محیط زیست منافاتی با توسعه کشور ندارد
در ادامه، شیرین پارسی، دبیر علمی همایش با این پرسش بحث را آغاز کرد که محیط زیست چیست و اولویت چندم شماست؟
وی با اشاره به اینکه این روزها عدهای با طرح این مسئله انحرافی که توسعه مهمتر است یا محیط زیست به بهانه موضوعاتی همچون ایجاد مسیرهایی برای راه و ترابری، استفاده از فنّاوری و... حفاظت از محیط زیست را به انزوا میکشانند.
دبیر علمی همایش در ادامه گزارشی از روند علمی از تشکیل هیات علمی تا دریافت و داوری مقالات و مطالعات موردی و تنظیم پانل ها ارائه کرد.
یونس رنجکش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان به بیان موانع کارآفرینی در ایران اشاره کرد و گفت: بزرگترین معضل فارغالتحصیلان دانشگاهی، عدم شناخت آنها از زمینههای کارآفرینی در کشور است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر علاقه خانوادهها و جوانان به پشت میزنشینی و دریافت حقوق ثابت است، درحالیکه فضای کار را باید پیدا کرد.
فاطمه رفیعی، مدیرکل امور بانوان و مشاور استاندار گیلان به تشکیل کمیتههای تخصصی در این استانداری اشاره کرد و گفت: یکی از کمیتههای اصلی ما کمیته محیط زیست است و همانطور که رئیسجمهور نیز تأکید داشتند، میتوان به راهکارهایی بیاندیشیم که مسیر توسعه را با احترام به محیط زیست طی کنیم.
هایده شیرزادی کارآفرین کرمانشاهی حوزه محیط زیست به عنوان آخرین سخنران بخش افتتاحیه این برنامه بود.
مدیر عامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه که نخستین طرح بازیافت پسماند کشور را در کرمانشاه به اجرا رسانده با ابراز نگرانی از این واقعیت که ۱۶ میلیون تن پسماند شهری در سال تولید میشود، گفت: متاسفانه به واسطه پسماندهایی که دفن میشوند، سالیانه ۵۰ میلیون تن گاز گلخانهای منتشر میشود. وی در پایان با ارائه راهکارهای پیشنهادی برای اجرای طرح های پسماند، گفت: اجرای قانون پسماندهای بستهبندی و دریافت هزینههای آن یکی از راهکارهای مناسب برای رفع معضلات پسماند است.
در ادامه همایش بخش علمی همایش در سه بخش اصلی پسماند و پساب، توسعه پایدار روستایی و اقتصاد و فن آوری سبز برگزار شد.
در پنلاول با محوریت(پسماند و پساب) سه کیس به همراه یک سمن فعال در این حوزه معرفی شدند. مدیریت این پنل به عهده زهرا جواهریان قرار داده شد.
کیس: تولید کود و سموم بیولوژیک از وسایل ارزان و قابل دسترس – مدیر عامل معصومه زحمتکش
کیس: آزمایشگاه تولید عوامل مفید و بیولوژیک در کشاورزی – مدیر عامل فرانک محسنی
کیس: بهره برداری اکوپارک و مدرسه طبیعت وارش- مدیر عامل خانم مژگان احمدیه
سمن: جمعیت زنان حافظ محیط زیست – مدیر عامل تهمینه شمشادی
اعطای تسهیلات به صاحبان مشاغل سبز
زهرا جواهریان مدیر کل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مقدمه گفت: در آینده نزدیک به کارآفرینانی که شغلهای همگام با محیط زیست ایجاد میکنند تسهیلات کم بهره داده می شود.
وی افزود: چگونگی اعطای تسهیلات به مشاغل سبز و دستورالعمل آن در حال تدوین است که پس از اجرای این طرح ملی، کار آفرینان مشاغل سبز به بانکهای عامل و صندوق ملی حمایت محیط زیست معرفی خواهند شد.
زهرا جواهریان هدف از این کار را حمایت از سرمایهگذاران مشاغل سبز و حامیان محیط زیست اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 400 شغل سبز در کشور شناسایی شده است.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از اجرای طرح شناساندن شغل سبز به شهروندان 20 استان خبر داد و افزود : صنایع دستی یکی از شغل های سبز است.
معصومه زحمتکش در تشریح کسب و کار خود، به شیوه تولید کود و سموم بیولوژیک از وسایل ارزان و قابل دسترس اشاره کرد.
سپس فرانک محسنی درباره آزمایشگاه تولید عوامل مفید و بیولوژیک در کشاورزی و تجربیات خود در این حوزه سخن گفت.
همچنین مژگان احمدیه با ارائه تصاویری از مراحل بهره برداری اکوپارک و ساخت مدرسه طبیعت وارش، درخصوص این مدرسه و کارآفرینی در حوزه آموزش دانش سبز اطلاعاتی را ارئه کرد.
در پایان پنل نیز جمعیت زنان حافظ محیط زیست معرفی شد.
پنلدوم همایش، که در ارتباط با توسعه پایدار روستایی بود، شیرین پارسی کارآفرین و شالیکار نمونه مدیریت پنل را به عهده گرفت. در این بخش ، مقاله چالشهای مربوط به گسترش مهارتهای سبز توسط فرحناز صادقی ارائه شد.
همچنین کیس زنبورداری خانم مینا رامه از گرمسار و کیس تولید مواد غذایی سالم(دم نوشهای میوهای و گیاهی، صنایع تبدیلی و خشک کردن گیاهان دارویی) با مدیریت مرضیه مکرمی از مرودشت ارائه شد.
سمن کلبه آقامیر نیز توسط مریم سلیمان پورمعرفی شد.
فرحناز صادقی با ارایه مقالهای به بیان چالشهای مربوط به گسترش مهارتهای سبز پرداخت و گفت: مشاغل سبز بر مبنای کاهش دی اکسید کربن بنا نهاده شده است.
در ادامه، مینا رامه به بیان تجربیات و موفقیتهای خود در حوزه زنبوراری و ترغیب و اشتغال بانوان روستایی به این حرفه پرداخت.
پس از وی، مرضیه مکرمی، بانوی کارآفرین مرودشت، از شیوه اشتغالزایی خود در تولید مواد غذایی سالم و دمنوش گیاهی و میوهای گفت و اطلاعاتی درباره صنایع تبدیل و خشک کردن گیاهان دارویی مطرح کرد.
مریم سلیمانپور نیز از تاسیس خانه گردشگری آقامیر در ناحیه پاسارگاد و ثبت خرس قهوهای به عنوان میراث زیست محیطی استان فارس سخن گفت.
در پنل سوم، (اقتصاد و فن آوری سبز)با مدیریت محمد دهدار درگاهی، مقاله الزامات زیست محیطی در توسعه شبکهملی اطلاعات که توسط آقای سلجوقی و مهرنوش اهوازی تهیه شده بود ارائه شد. کیس طبسبز با مدیریت سیمین جانشین و کیس تولید فرچه صنعتی از پارچههای بازیافتی با مدیریت پروانه طهماسبی معرفی شدند
مهرنوش اهوازی نیز ضمن خواندن مقالهای با عنوان الزامات محیطی در توسعه شبکه ملی اطلاعات، با اشاره به این واقعیت که ۶۲ درصد از کل آلایندههای جهان را چین، کانادا و بویژه آمریکا تولید میکنند، گقت: فعالان ICT میتوانند در کاهش گازهای گلخانهای نقش بسزایی ایفا کنند، بویژه در حوزههای عملیاتی مهمی همچون صنعت برق، حمل و نقل خدمات و کشاورزی.
پس از وی، مرتضی مهدوی به نیابت از سیمین جانشین، در مورد توسعه طبسبز به کمک فنآوری و فضای مجازی سخن گفت. همچنین مهدی نصرتی فرزند پروانه طهماسبی بانوی کارآفرین در حوزه بازیافت پارچه، درخصوص تولید فرچه صنعتی از پارچه های بازیافتی اطلاعاتی را در اختیار حاضران قرار داد.
زمین کشاورزی، اولین قربانی آلودگی محیط زیست
روز دوم همایش پنجشنبه 26 آذرماه با حضور نمایندگان استان گیلان و بانوان کارآفرین کشور در سالن اجتماعات سازمان محیط زیست رشت برگزار شد.
در این نشست، فرصتها و چالشهای کسب و کار در محیط زیست مطرح شد. مدیریت این نشست بر عهده محمد کاظم اللهیاری بود. این نشست در غالب یک پنل برگزار شد که اعضای آن رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، آقای شعباننژاد و رییس کانون کارآفرینی استان آقای افشین رحیمی و مدیر آموزش حفاظت محیط زیست گیلان ، آقای قزل حسینی بودند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با ارائه آمارهای بخش کشاورزی گیلان و آسیبهایی که بخش کشاورزی این استان به خاطر پسماندها و پسابها میبیند، گفت: گیلان کمتر از یک درصد از مساحت کشور را در برگرفته اما با این حال 87 درصد زمینهای این استان در اختیار بخش کشاورزی قرار دارد و همچنین نیاز غذایی برنج 20 میلیون نفر را تامین میکند.
علیرضا شعباننژاد، با ابراز تاسف از اظهارنظرهای غیر کارشناسانه و مخرب گفت: برخی بدون مطالعه مدعی شده اند حوزه کشاورزی، آلایندگی محیط زیستی دارد این درحالی است که خودش قربانی آلایندگی زیست محیطی است.
وی ادامه داد: وقتی رودخانه آلوده می شود، زمین کشاورزی نیز آلوده میشود و این آلودگی سبز آلودگی محصول، بیماری کشاورز و تاثیرات مخرب بر مصرف کننده میشود.
در ادامه امیر قزل حسینی، مدیر آموزش حفاظت محیط زیست گیلان، با ذکر تعاریف کارآفرینی گفت: برخی افراد کارآفرین بالقوه هستند و برخی بالفعل. بایستی برای کارآفرین های بالقوه شرایط آموزشی و تسهیلات اجرایی کردن را فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه قرار نیست همه کارآفرین های بالقوه وارد عرصه عملیاتی شوند گفت: بسیاری از کارآفرینان بالقوه می توانند اندیشه های خود را تدوین کرده و در اختیار کارآفرینان بالفع قرار دهند.
در ادامه برنامه، هریک از بانوان کارآفرین حاضر در جمع، به بیان تجربیات موفق خود در عرصه کارآفرینی پرداخته و چالش ها و موانع پیش روی کسب و کار خود را مطرح کردند.
مهمترین نکاتی که در این جلسه از طرف حاضرین مطرح شد بهه شرح زیر می باشد:
- بحث کسب و کار در حوزه محیط زیست موضوع جدیدی است که دنیا به آن پرداخته است و ما برای ورود به این بحث، باید شاخص هایی مطرح کنیم که متناسب با آن بتوانیم راهکار ارائه دهیم.
- فرصت های حضور زنان در بحث کسب و کار در حوزه محیط زیست باید شناسایی شود، چرا که به عنوان مثال زنان ما در عرصه کشاورزی و دامپروری به خصوص در استان گیلان تعداد قابل توجهی را شامل می شوند و اکثر تولیدات را به خود اختصاص می دهند. با شناخت این پتانسیل ها می توانیم آنان را توانمند نموده و در مسیر بهبود کیفیت محصولاتشان آنان را یاری دهیم.
- از آنجا که تاثیر و نقش زنان در مدیریت امور غیر قابل انکار است می توان با آموزش هایی در جهت حفظ و احیای محیط زیست در این مسیر گام برداشت.
- همچنین بر ضرورت بررسی چالش ها و فرصت های کارآفرینی برای رسیدن به راهکارهای موثر تاکید شد
- حضور سمن های مرتبط با محیط زیست و مشاغل سبز و گسترش آنها بسیار با اهمیت می باشد.
- ارتباط مستمر بین بخش دولتی، نهاد مدنی، و بخش خصوصی برای توسعه مشاغل زیست محیطی و حل مشکلات محیط زیست لازم و ضروری است.
در انتهای جلسه قرار شد که حاضرین نظرات خود را به صورت مکتوب در خصوص فرصت ها و چالش های کسب و کار در حوزه محیط زیست ارسال نمایند تا بتوان با بررسی تحلیلی نظرات صاحبنظران به جمع بندی مناسبی رسید.
در دوازدهمین همایش ملی انجمن زنان کارآفرین "کسبوکار و کارآفرینی زنان در حوزه محیط زیست " مطرح شد؛
گسترش اقتصاد سبز به همت زنان کارآفرین
دوازدهمین همایش ملی کسبوکار و کارآفرینی در حوزه محیط زیست طی دو روز با حضور پژوهشگران محیط زیست و زنان کارآفرین و به همت انجمن زنان کارآفرین روزهای 25 و 26 آذرماه در دانشگاه گیلان برگزار شد.
این همایش با پیام رئیس سازمان محیط زیست ایران آغاز شد. معصومه ابتکار در پیام خود، با اشاره به اینکه زمین تنها مامن بشر با چالش های خطرناکی روبروست گفت: جهان به دنبال ترسیم چشم اندازی نوین است تا روند تخریب و نابودی را کُند و متوقف سازد. به این منظور اقتصاد پایدار و سبز یکی از اهداف بلندمدت بشریت برای نجات زمین است. اقتصاد سبز، اقتصادی دانش بنیان و بر پایه نوآوری، فناوری و شایستگی است؛ اقتصادی که در کشور ما با پشتوانه بانوان کارآفرین میتواند مراتب رشد را با سرعت بیشتری طی کند.
معاون رئیس جمهور مشارکت زنان و بهره گیری از آنها در پروژههای اقتصادی و ایجاد توانایی برابر را زمینه ساز توسعه کشور خواند و افزود: رشد و توسعه اشتغال زنان به کاهش آسیب ها و ناهنجاریهای اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده منجر شده و بهبود نگرش، بینش و مهارت ایشان در ساختن نسلی بهتر برای فردا، تعیین کننده است. به خصوص آن که برای ایرانیان ترویج کار آفرینی و سرمایه گذاری خصوصی براساس اصل 44 قانون اساسی از اهداف ملی و مهم به شمار میرود.
این پیام توسط قربانعلی محمد پور مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان قرائت شد. وی پس از پایان پیام افزود: یکی از موضوعات مهم در دولت یازدهم تحقق اقتصاد سبز است که با ایجاد شغل های سازگار با محیط زیست ضمن کمک به رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی به حفظ محیط زیست نیز بیش از پیش توجه می شود.
حفظ محیط زیست منافاتی با توسعه کشور ندارد
در ادامه، شیرین پارسی، دبیر علمی همایش با این پرسش بحث را آغاز کرد که محیط زیست چیست و اولویت چندم شماست؟
وی با اشاره به اینکه این روزها عدهای با طرح این مسئله انحرافی که توسعه مهمتر است یا محیط زیست به بهانه موضوعاتی همچون ایجاد مسیرهایی برای راه و ترابری، استفاده از فنّاوری و... حفاظت از محیط زیست را به انزوا میکشانند.
دبیر علمی همایش در ادامه گزارشی از روند علمی از تشکیل هیات علمی تا دریافت و داوری مقالات و مطالعات موردی و تنظیم پانل ها ارائه کرد.
یونس رنجکش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان به بیان موانع کارآفرینی در ایران اشاره کرد و گفت:بزرگترین معضل فارغالتحصیلان دانشگاهی، عدم شناخت آنها از زمینههای کارآفرینی در کشور است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر علاقه خانوادهها و جوانان به پشت میزنشینی و دریافت حقوق ثابت است ، درحالیکه فضای کار را باید پیدا کرد.
فاطمه رفیعی، مدیرکل امور بانوان و مشاور استاندار گیلان به تشکیل کمیتههای تخصصی در این استانداری اشاره کرد و گفت: یکی از کمیتههای اصلی ما کمیته محیط زیست است و همانطور که رئیسجمهور نیز تأکید داشتند، میتوان به راهکارهایی بیاندیشیم که مسیر توسعه را با احترام به محیط زیست طی کنیم.
هایده شیرزادی کارآفرین کرمانشاهی حوزه محیط زیست به عنوان آخرین سخنران بخش افتتاحیه این برنامه بود.
دکتر هایده شیرزادی، مدیر عامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه که نخستین طرح بازیافت پسماند کشور را در کرمانشاه به اجرا رسانده با ابراز نگرانی از این واقعیت که ۱۶ میلیون تن پسماند شهری در سال تولید میشود، گفت: متاسفانه به واسطه پسماندهایی که دفن میشوند، سالیانه ۵۰ میلیون تن گاز گلخانهای منتشر میشود. وی در پایان با ارائه راهکارهای پیشنهادی برای اجرای طرح های پسماند، گفت: اجرای قانون پسماندهای بستهبندی و دریافت هزینههای آن یکی از راهکارهای مناسب برای رفع معضلات پسماند است.
در ادامه همایش بخش علمی همایش در سه بخش اصلی پسماند و پساب، توسعه پایدار روستایی و اقتصاد و فن آوری سبز برگزار شد.
در پنل اول با محوریت ( پسماند و پساب) سه کیس به همراه یک سمن فعال در این حوزه معرفی شدند. مدیریت این پنل به عهده دکتر زهرا جواهریان قرار داده شد.
کیس: تولید کود و سموم بیولوژیک از وسایل ارزان و قابل دسترس – مدیر عامل معصومه زحمتکش
کیس: آزمایشگاه تولید عوامل مفید و بیولوژیک در کشاورزی – مدیر عامل فرانک محسنی
کیس: بهره برداری اکوپارک و مدرسه طبیعت وارش- مدیر عامل خانم مژگان احمدیه
سمن: جمعیت زنان حافظ محیط زیست – مدیر عامل تهمینه شمشادی
اعطای تسهیلات به صاحبان مشاغل سبز
دکتر زهرا جواهریان مدیر کل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مقدمه گفت : در آینده نزدیک به کارآفرینانی که شغل های همگام با محیط زیست ایجاد می کنند تسهیلات کم بهره داده می شود. وی افزود: چگونگی اعطای تسهیلات به مشاغل سبز و دستورالعمل آن در حال تدوین است که پس از اجرای این طرح ملی ، کار آفرینان مشاغل سبز به بانک های عامل و صندوق ملی حمایت محیط زیست معرفی خواهند شد.
زهرا جواهریان هدف از این کار را حمایت از سرمایه گذاران مشاغل سبز و حامیان محیط زیست اعلام کرد و افزود : در حال حاضر 400 شغل سبز در کشور شناسایی شده است.
مدیر کل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از اجرای طرح شناساندن شغل سبز به شهروندان 20 استان خبر داد و افزود : صنایع دستی یکی از شغل های سبز است.
معصومه زحمتکش در تشریح کسب و کار خود، به شیوه تولید کود و سموم بیولوژیک از وسایل ارزان و قابل دسترس اشاره کرد. سپس فرانک محسنی درباره آزمایشگاه تولید عوامل مفید و بیولوژیک در کشاورزی و تجربیات خود در این حوزه سخن گفت. همچنین مژگان احمدیه با ارائه تصاویری از مراحل بهره برداری اکوپارک و ساخت مدرسه طبیعت وارش، درخصوص این مدرسه و کارآفرینی در حوزه آموزش دانش سبز اطلاعاتی را ارئه کرد. درپایان پنل نیز جمعیت زنان حافظ محیط زیست معرفی شد.
پنل دوم همایش، که در ارتباط با توسعه پایدار روستایی بود، شیرین پارسی کارآفرین و شالیکار نمونه مدیریت پنل را به عهده گرفت. در این بخش ، مقاله چالش های مربوط به گسترش مهارت های سبز توسط فرحناز صادقیارائه شد. همچنین کیس زنبور داری خانم مینا رامه از گرمسار و کیس تولید مواد غذایی سالم (دم نوشهای میوه ای وگیاهی ، صنایع تبدیلی و خشک کردن گیاهان دارویی) با مدیریت مرضیه مکرمی از مرودشت ارائه گردید.
سمن کلبه آقا میرنیز توسط مریم سلیمان پورمعرفی گردید.
فرحناز صادقی با ارایه مقاله ای به بیان چالش های مربوط به گسترش مهارتهای سبز پرداخت و گفت: مشاغل سبز بر مبنای کاهش دی اکسید کربن بنا نهاده شده است.
در ادامه، مینا رامه به بیان تجربیات و موفقیت های خود در حوزه زنبوراری و ترغیب و اشتغال بانوان روستایی به این حرفه پرداخت. پس از وی، مرضیه مکرمی، بانوی کارآفرین مرودشت، از شیوه اشتغالزایی خود در تولید مواد غذایی سالم و دمنوش گیاهی و میوه ای گفت و اطلاعاتی درباره صنایع تبدیل و خشک کردن گیاهان دارویی مطرح کرد.
مریم سلیمان پور نیز از تاسیس خانه گردشگری آقامیر در ناحیه پاسارگاد و ثبت خرس قهوه ای به عنوان میراث زیست محیطی استان فارس سخن گفت.
در پنل سوم، ( اقتصاد و فن آوری سبز)با مدیریت دکتر محمد دهدار درگاهی، مقاله الزامات زیست محیطی در توسعه شبکه ملی اطلاعات که توسط آقای سلجوقی و مهرنوش اهوازی تهیه شده بود ارائه گردید. کیس طب سبز با مدیریت سیمین جانشین و کیس تولیدفرچه صنعتی از پارچه های بازیافتی با مدیریت پروانه طهماسبی معرفی شدند
مهرنوش اهوازی نیز ضمن خواندن مقاله ای با عنوان الزامات محیطی در توسعه شبکه ملی اطلاعات، با اشاره به این واقعیت که ۶۲ درصد از کل آلایندههای جهان را چین، کانادا و بویژه آمریکا تولید میکنند، گقت: فعالین ICT میتوانند در کاهش گازهای گلخانهای نقش بسزایی ایفا کنند، بویژه در حوزههای عملیاتی مهمی همچون صنعت برق، حمل و نقل خدمات و کشاورزی.
پس از وی، مرتضی مهدوی به نیابت از سیمین جانشین، در مورد توسعه طب سبز به کمک فن آوری و فضای مجازی سخن گفت. همچنین مهدی نصرتی فرزند پروانه طهماسبی بانوی کارآفرین در حوزه بازیافت پارچه، درخصوص تولید فرچه صنعتی از پارچه های بازیافتی اطلاعاتی را در اختیار حاضران قرار داد.
زمین کشاورزی، اولین قربانی آلودگی محیط زیست
روز دوم همایش پنجشنبه 26 آذرماه با حضور نمایندگان استان گیلان و بانوان کارآفرین کشور در سالن اجتماعات سازمان محیط زیست رشت برگزار شد.
در این نشست، فرصت ها و چالش های کسب و کار در محیط زیست مطرح شد. مدیریت این نشست بر عهده دکتر محمد کاظم الله یاری بود. این نشست در غالب یک پنل برگزار شد که اعضای آن رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، آقای شعبان نژاد و رییس کانون کارآفرینی استان آقای افشین رحیمی و مدیر آموزش حفاظت محیط زیست گیلان ، آقای قزل حسینی بودند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، با ارائه آمارهای بخش کشاورزی گیلان و آسیب هایی که بخش کشاورزی این استان به خاطر پسماندها و پساب ها می بیند گفت: گیلان کمتر از یک درصد از مساحت کشور را در برگرفته است اما با این حال 87 درصد زمین های این استان در اختیار بخش کشاورزی قرار دارد و همچنین نیاز غذایی برنج 20 میلیون نفر را تامین می کند.
علیرضا شعبان نژاد، با ابراز تاسف از اظهار نظرهای غیر کارشناسانه و مخرب گفت: برخی بدون مطالعه مدعی شده اند که حوزه کشاورزی، آلایندگی محیط زیستی دارد این درحالی است که خودش قربانی آلایندگی زیست محیطی است.
وی ادامه داد: وقتی رودخانه آلوده می شود، زمین کشاورزی نیز آلوده می شود و این آلودگی سبز آلودگی محصول، بیماری کشاورز و تاثیرات مخرب بر مصرف کننده می شود.
در ادامه امیر قزل حسینی، مدیر آموزش حفاظت محیط زیست گیلان، با ذکر تعاریف کارآفرینی گفت: برخی افراد کارآفرین بالقوه هستند و برخی بالفعل. بایستی برای کارآفرین های بالقوه شرایط آموزشی و تسهیلات اجرایی کردن را فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه قرار نیست همه کارآفرین های بالقوه وارد عرصه عملیاتی شوند گفت: بسیاری از کارآفرینان بالقوه می توانند اندیشه های خود را تدوین کرده و در اختیار کارآفرینان بالفع قرار دهند.
در ادامه برنامه، هریک از بانوان کارآفرین حاضر در جمع، به بیان تجربیات موفق خود در عرصه کارآفرینی پرداخته و چالش ها و موانع پیش روی کسب و کار خود را مطرح کردند.
مهمترین نکاتی که در این جلسه از طرف حاضرین مطرح شد بهه شرح زیر می باشد:
- بحث کسب و کار در حوزه محیط زیست موضوع جدیدی است که دنیا به آن پرداخته است و ما برای ورود به این بحث، باید شاخص هایی مطرح کنیم که متناسب با آن بتوانیم راهکار ارائه دهیم.
- فرصت های حضور زنان در بحث کسب و کار در حوزه محیط زیست باید شناسایی شود، چرا که به عنوان مثال زنان ما در عرصه کشاورزی و دامپروری به خصوص در استان گیلان تعداد قابل توجهی را شامل می شوند و اکثر تولیدات را به خود اختصاص می دهند. با شناخت این پتانسیل ها می توانیم آنان را توانمند نموده و در مسیر بهبود کیفیت محصولاتشان آنان را یاری دهیم.
- از آنجا که تاثیر و نقش زنان در مدیریت امور غیر قابل انکار است می توان با آموزش هایی در جهت حفظ و احیای محیط زیست در این مسیر گام برداشت.
- همچنین بر ضرورت بررسی چالش ها و فرصت های کارآفرینی برای رسیدن به راهکارهای موثر تاکید شد.
- حضور سمن های مرتبط با محیط زیست و مشاغل سبز و گسترش آنها بسیار با اهمیت است.
- ارتباط مستمر بین بخش دولتی، نهاد مدنی و بخشخصوصی برای توسعه مشاغل زیست محیطی و حل مشکلات محیط زیست لازم و ضروری است.
در انتهای جلسه قرار شد حاضرین نظرات خود را به صورت مکتوب درخصوص فرصتها و چالشهای کسب و کار در حوزه محیط زیست ارسال کنند تا بتوان با بررسی تحلیلی نظرات صاحبنظران به جمعبندی مناسبی رسید.