قائم مقام وزیر کشور اعلام کرد:
اعلام آمار واقعی کودکان کار تا بهمنماه/ساماندهی دستفروشان و متکدیان در مترو

قائم مقام وزیر کشور از اعلام آمار واقعی کودکان کار تا بهمنماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی میرباقری؛ قائممقام وزیر کشور در حاشیه هفتادوششمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز برگزار شد، اظهار داشت: با مصوبه شورا انشااله از این به بعد رقمهایی که در حوزه مسائل اجتماعی مطرح میشود، باید در یک مرکز تخصصی مورد توجه قرار گیرد و بازبینی شوند.
وی افزود: در زمینه مصرف مواد مخدر همچنان اعدادهای گوناگونی مطرح میشود و ما در این جلسه سعی کردیم متادولوژیهایی را مورد بررسی قرار دهیم و در همین رابطه وزارت بهداشت متادولوژی خودش را مطرح و اعداد و ارقامی که در خصوص مصرف مواد مخدر پیشبینی میکرد را اعلام کرد و ما منتظر هستیم؛ ستاد مبارزه با مواد مخدر در جلسات بعدی متادولوژی خود را مطرح کند.
قائممقام وزیر کشور با اشاره به اینکه آمار اعلامی مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر تفاوت دارد، گفت: بین این دو آمار چندصد هزار فاصله وجود دارد به طوری که براساس متادولوژی ستاد مبارزه با مواد مخدر معتادان در کشور یک میلیو ن و350 هزار نفر هستند و براساس آمار وزارت بهداشت این عدد حدود دو میلیون نفر است؛ یعنی یک تفاوت 30 الی 40 درصدی این دو آمار وجود دارد.
میرباقری با بیان اینکه مطلب بعدی که در جلسه مطرح شد؛ بحث کودکان کار بود، خاطرنشان کرد: با توجه به تعریفی که در رابطه با کودکان کار وجود دارد، متاسفانه به دلیل خلط مفهومی که بین کودک کار و کودک اشتغال وجود دارد، اعدادی که در سطح جهانی برای ما ذکر میشود یک عدد منفی بالایی است که رتبه بدی را برای ما ایجاد کرده است، چرا که در سطح بینالمللی کودک کار به کودکانی اطلاق میشود که در سن تحصیل هستند، اما تحصیل نمیکنند و برای امرار معاش کار میکنند و در مقابل کودکان اشتغال کودکانی هستند که در حین اینکه تحصیل میکنند، کار هم میکنند و این مورد ذیل عنوان کودک کاری که مجامع بینالمللی اعلام میکنند، قرار نمیگیرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه عددی که برای ایران اعلام شد، یک عدد چند میلیون نفر کودک کار بود که با استدلالی که وزارت رفاه ارائه کرد، یونیسف را متقاعد کرده که این عدد واقعی نیست و عدد واقعی ما در رابطه با کودکانی که در موقعیت تحصیل هستند اما تحصیل نمیکنند و کار میکنند؛ بالای 150 هزار نفر هم نیست.
قائم مقام وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: ما در این جلسه از اعضای شورای اجتماعی خواستیم که در صورتی که در رابطه با این موضوع مداخلهای هوشمندانه و علمی نکنند، متاسفانه به دلیل بدبینیهایی که در این زمینه وجود داشته؛ بدترین رتبهبندی را به ایران خواهند داد که در حال حاضر هم این موضوع سبب شده رتبه ایران بسیار بد نشان داده شود.
میرباقری خاطرنشان کرد: ما براساس دادههایی که در مرکز رصد اجتماعی کشور داریم؛ گواه بر این است که مجامع بینالمللی 50 الی 60 رتبه منفی را برای ایران ثبت کردهاند و ما در صدد هستیم تا پایان بهمنماه سال جاری این آمار را مستدل و با شاخصهای روشن اعلام کنیم.
قائم مقام وزیر کشور ادامه داد: در جلسه امروز معاون اجتماعی شهرداری تهران در رابطه با وضعیت مترو، دستفروشان و متکدیان مباحثی را مطرح کردند و ما معتقدیم برخی از مظاهری که ما در شهر تهران میبینیم به هیچ وجه با مجموع تلاش مسئولان در کشور انطباق ندارند و برخی از افراد سودجو تلاش میکنند برای رسیدن به اهداف خودشان مظاهر شهر تهران را تخریب کنند و آثار سوء روانی و اجتماعی برای افراد و کسانی که از خارج از کشور میآیند به جا بگذارند.
وی بیان کرد: یکی از این موارد که سال گذشته در جلسات شورا مطرح کردیم؛ مربوط به معتادان متجاهر و متکدیانی بود که چهره شهر را خراب کرده بودند و ما تصمیم گرفتیم که یک قرارگاه فوریت اجتماعی برای این افراد داشته باشیم که در این قرارگاه جمعآوری و غربالگری شوند. در این جلسه نیز تصمیمگیریهای مقدماتی در این خصوص انجام گرفت و قرار است به تفصیل در جلسات بعد شورا صحبت شود.
میرباقری ادامه داد: در همین زمینه شهرداری پیشنهاد داد در صورتی که حوزه قضایی و انتظامی همکاریهای لازم را داشته باشند؛ شهرداری در یک بازده زمانی 3ماهه وضعیت تکدیگری و دستفروشی در مترو و چهارراهها را ساماندهی کند که با کلیات این پیشنهاد موافقت شد و بنا شد؛ حوزههای ذیربط ظرف یک هفته آینده مصوبه پیشنهادی را ملوح و پس از آن سوی وزیر کشور ابلاغ شود.