معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد:
جذب سالانه نیم میلیارد دلار سرمایه خارجی

امروزه سرمایهگذاری خارجی به یکی از اصول اولیه در روابط اقتصاد بینالملل تبدیل شده و عاملی مهم در تدوین استراتژی توسعه ملی بهشمار میرود. بر این اساس بررسی روند توسعه در کشورهای مختلف از جمله کشورهای در حال توسعه بیانگر اهمیت نقش سرمایهگذاری خارجی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل توسعه در این کشورهاست.
معاون وزیر صنعت از هدفگذاری برای جذب سالانه سه میلیارد دلار سرمایه خارجی خبر داد.
ابوییمهریزی افزود: در حال حاضر این رقم به سالانه نیم میلیارد دلار میرسد که براساس پیشبینیهای صورت گرفته در سند، در صورت رفع کامل تحریمها این رقم به سالانه سه میلیارد دلار خواهد رسید.
به گزارش ایلنا، حسین ابویی مهریزی با تاکید بر اینکه نقش و جایگاه سرمایهگذاری در فرآیند رشد و توسعه به حدی است که سرمایهگذاری را موتور محرک رشد اقتصادی مینامند، گفت: بیشک دستیابی به رشد بلند مدت و مداوم اقتصادی در هر کشور، با تجهیز و تخصیص بهینه منابع سرمایهگذاری در اقتصاد ملی آن کشور امکانپذیر است.
وی یکی از راههای گسترش این بازارها را افزایش سرمایهگذاری خارجی دانست و افزود: امروزه سرمایهگذاری خارجی به یکی از اصول اولیه در روابط اقتصاد بینالملل تبدیل شده و عاملی مهم در تدوین استراتژی توسعه ملی بهشمار میرود. بر این اساس بررسی روند توسعه در کشورهای مختلف از جمله کشورهای در حال توسعه بیانگر اهمیت نقش سرمایهگذاری خارجی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل توسعه در این کشورهاست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از الزامات جذب موفقیتآمیز سرمایههای مستقیم خارجی را حرکت به سمت عملکرد بازار، کاهش ملاحظهها و فعالیتهای دولتی از طریق اجرای سیاستهای آزادسازی یا به عبارتی مقرراتزدایی و خصوصی سازی اعلام و تصریح کرد: سرمایهگذاران خارجی تمایل دارند که در محیطی شفاف و با ثبات سرمایهگذاری کنند و این در حالیاست که اقتصاد ایران دولتی است و بیشتر فعالیتهای مهم اقتصادی زیر نظر دولت قرار دارد.
ابویی مهریزی این روند را باعثپایین بودن بهرهوری اقتصادی در کشور دانست و اظهار کرد: مداخلههای دولت باعثشده سیستم جذب سرمایههای مستقیم خارجی در ایران با سایر کشورهای جهان بسیار متفاوت باشد، بنابراین برای جذب سرمایهگذاری خارجی باید در ابتدا در داخل کشور شرایطی فراهم شود تا سرمایهگذار خارجی تمایل به انتقال سرمایه خود به کشور داشته باشد.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ حرکت به سمت خصوصیسازی و حرکت به سمت آزادسازی اقتصادی، بسترسازی و فراهم آوردن مشوقهای مربوطه میتواند سرمایهگذاری خارجی را به سمت توسعه مطلوب حرکت دهد.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای مهم اقتصاد جهانی رشد چشمگیر جریان سرمایهگذاری مستقیم خارجی است و طیف اثرگذاری این امر بسیار گسترده است مانند تسریع آهنگ رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، انتقال فناوری و تکنیکهای تولید، افزایش تحقیق و توسعه، افزایش قدرت رقابت و رشد فناوری ملی که هرکدام بهنوبه خود دارای پیچیدگیهایی هستند بنابراین باید شرایط را در جهت جذب سرمایهگذاری به وجود آورد. ابوییمهریزی در ادامه از پشتیبانی سرمایهگذاری در بخشهای زیرساخت ملی براساس سند راهبردی صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: به منظور توسعه صنعتی و همچنین معدنی و تجاری لازم است در ابتدا زیرساختهای نرم و سخت شناسایی، احصا و به اجرا گذاشته شود که باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بخش صنعت، معدن و تجارت بخشی است که دارای توانایی و قابلیت مشارکت حداکثری در تحقق رشد اقتصادی است، اظهار کرد: این بخش بیشترین سهم را در نرخ رشد و تحقق اقتصاد بدون اتکا به صادرات مواد خام، اعم از نفتی و غیرنفتی بر دوش داشته و کانون مهمی برای توجه و برنامهریزی در تحقق اهداف پیشبینی شده بهشمار میرود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه سازگاری، هماهنگی و تناسب سیاستها و اهداف اخذ شده در برنامههای بخشی و لایههای فرابخشی از الزامات تحقق برنامههای توسعه بخشهای صنعت، معدن و تجارت است، ادامه داد: اجرای سیاستهای کلان و برنامهها در این مقوله مبتنی بر هماهنگی و تعامل بین بخشهای مختلف است بنابراین تدوین برنامه آمایش صنعتی، معدنی و تجاری و همچنین آمایش سرزمین از مهم ترین ضروریات بهشمار میرود.
ابویی مهریزی یادآور شد که در اجرای راهبردهای تعیین شده در سند، سیاستهایی بهعنوان بخشی از سیاستهای مهم و کاربردی تعیین شده که امیدواریم با همکاری همه دستاندرکاران بتوان زمینهساز توسعه صنعتی، معدنی و تجاری متناسب و منطبق با آمایش سرزمین شد.
هدفگذاری سرمایهگذاری سالانه ۳ میلیارد دلار در بخشهای صنعت، معدن و تجارت در حالی در سند راهبردی این بخش پیشبینی شده که چندی پیش و در آخرین روزهای نخستین فصل تابستان، رییس سابق سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی ایران از رشد ۱۰۰ درصدی جذب سرمایه خارجی در بخش صنعت خبر داد و گفت: ۵۱۵ میلیون دلار جذب سرمایه بخش صنعت در سال ۹۱ اکنون به ۱میلیارد دلار رسیده است که رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است. بهروز علیشیری رتبه نخست سرمایهگذاری را در بخش معدن اعلام و اظهار کرده بود: رتبه دوم سرمایهگذاری به بخش صنعت تعلق دارد بهطوریکه این بخش ۹۸۰میلیون دلار را جذب کرده که بالاترین رقم در این بخش به صنایع و تجهیزات حملونقل و خودروسازی مربوط میشود. همچنین رتبه سوم مربوط به بخش آب، برق و گاز است که ۲۴۰ میلیون دلار جذب کرده است.
در همین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت ۲۱۵ اولویت و فرصت پولساز سرمایهگذاری صنعتی و معدنی سال ۹۳ در کشور را در ۱۵ گروه اعلام کرد که فهرست اعلام شده در حالی است که گروه کانی غیرفلزی، گروه تجهیزات پزشکی و گروه فلزات و مصنوعات فلزی به ترتیب در رتبه اول تا سوم اولویت سرمایهگذاری قرار دارند