رئیس اتحادیه باغداران در گفتوگو با ایلنا؛
سمپاشی در زمان برداشت مهمترین دلیل بیماریزا شدن محصولات باغی

در حال حاضر ۸۰ درصد محصولات و میوه های کشور در باغات و ۲۰ درصد از گلخانه ها تولید می شود / آلودگی و سمی شدن محصولات زمانی که در معرض هوای آزاد و آفتاب قرار می گیرند، برطرف می شود.
رئیس اتحادیه باغداران بیشترین آلودگی و سمی بودن محصولات و میوه ها را مربوط به گلخانه ها دانست و گفت: چنانچه کشاورزان در زمان مناسب اقدام به سم پاشی کرده و زمان برداشت میوه سم پاشی را متوقف کنند مشکلی به لحاظ آلوده شدن مصولات نخواهیم داشت.
مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص انتشار اخباری مبنی بر آلوده به سم بودن برخی میوه و صیفی جات مثل توت فرنگی، خیار و گوجه فرنگی اظهار داشت: بحثمصرف سموم و مبارزه با آفات در باغداری اجتناب ناپذیر و در همه جای دنیا مرسوم است اما مشکل اصلی به طریقه مصرف باز می گردد.
وی تاکید کرد: چنانچه سم پاشی و مبارزه با آفات میوه ها در زمان مصرف محصول متوقف شود مشکلی به لحاظ سمی شدن محصولات نخواهیم داشت زیرا آلودگی و سمی شدن محصولات زمانی که در معرض هوای آزاد و آفتاب قرار می گیرند، برطرف می شود.
شادلو یادآور شد: اگر نوع و میزان مصرف سموم مدیریت شده و کشاورز احتیاط لازم را داشته و در زمان رسیدن و برداشت محصول سمی استفاده نکند سم پاشی در ابتدا و زمان رشد محصول مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
وی بیشتر گزارش ها مبنی بر سمی بودن را مربوط به محصولات گلخانه ای دانست و افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد محصولات و میوه های کشور در باغات و ۲۰ درصد از گلخانه ها تولید می شود.
رئیس اتحادیه باغداران خاطرنشان کرد: در حال حاضر مبارزه با آفات و سمپاشی در وضعیت مناسب و میزان آن پایین است و می توان مدعی بود که عمده محصولات باغی کشور در حد محصولات ارگانیک است.
وی در ادامه خبر سمی بودن محصولات یاد شده را تائید نکرد و گفت: آلوده به سم بودن محصولات فوق الذکر هنوز تائید رسمی نشده لذا این مسئله را پیگری و دلایل اصلی را جویا خواهیم شد.