خبرگزاری کار ایران

در یک نشست خبری؛

جزئیات چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اعلام شد/ موضوع فلسطین دغدغه مهم این جشنواره است/ تمرکز بر پرورش استعداد جوانان ایرانی

جزئیات چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اعلام شد/ موضوع فلسطین دغدغه مهم این جشنواره است/ تمرکز بر پرورش استعداد جوانان ایرانی
کد خبر : ۱۶۳۰۶۱۸

نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ صبح امروز سه‌شنبه نهم اردیبهشت در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دانیال فرخ مدیر هنری جشنواره در ابتدای این نشست اظهار کرد: ما ابتدا برای انتخاب فرایند و مشخص کردن هویت بصری سعی کردیم که هویت بصری جشنواره از نظر محتوا با موضوع جشنواره منطبق باشد، سعی کردیم از پرگویی پرخیز کنیم و همه چیز در خلاصه‌ترین حالت ممکن برگزار شود. در انتخاب رنگ و فرم هم سعی کردیم عناصر اصلی دیده شوند و در پوستر از یک نگاتیو کوتاه استفاده کردیم و از لحاظ رنگ‌بندی هم در پوستر اصلی رنگ زیادی نداریم. در سه بخش ایران عزیز، فلسطین و کرامت انسانی نگاتیو هویتش تغییر می‌کند و موضوع بخش‌ها روی آن نمایش داده می‌شود.

الهه طاهایی مدیر بخش بین‌الملل جشنواره نیز اظهار کرد: این بخش اوایل دی‌ماه کار را آغاز کرد و فراخوان را در چند سایت بین‌المللی درج کردیم. امسال به نسبت دو سال گذشته با فیلم‌های بیشتری مواجه شدیم که حدود ۳۰۱۸ فیلم ثبت‌نام شد و تمام این آثار را بررسی کردیم و در نهایت به ۱۹۲ فیلم از ۱۳۷ کشور رسیدیم. کشور هند، برزیل، چین و ایران به ترتیب بیشترین آثار را در این رویداد دارند که ما در دو بخش کرامت انسانی و فلسطین آزاد آثار را دریافت کردیم و در سه قالب مستند، پویانمایی و داستانی آثار ارسال شدند. در بخش کرامت انسانی سه جایزه ۱۵۰۰ یورویی و در بخش فلسطین هم سه جایزه ۲هزار یورویی داریم. آقای منصوری قول داده بودند فیلم‌های برجسته‌ای که در جشنواره پخش می‌شوند، پخش بین‌المللی داشته باشند که فیلم‌های منتخب جشنواره گذشته در اقصی‌نقاط جهان به نمایش در آمدند.

فاطمه نبوی مدیر اجرایی جشنواره نیز اظهار کرد: مهلت ارسال آثار ما از دی‌ماه تا ۲۰ فروردین بود که تا ۳۱ تمدید شد. ۵۱۴۳ اثر در سه بخش دریافت کردیم، از بین این آثار ۶۲۷ اثر مربوط به بخش ویژه فراصد (فلسطین آزاد) است.

در ادامه این نشست خبری یوسف منصوری دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اظهار کرد: در بازه‌ای که فراخوان داده شده بود تا انتهای مهلت ارسال آثار استقبال بیش از چیزی بود که تصور می‌کردم و به همین دلیل بار مسئولیت دوستان من در دبیرخانه جشنواره صد چند برابر می‌شود.قبلا گفته بودم که برای جشنواره صد خواهرخواندگی با یک جشنواره در اسلواکی بسته بودیم، ما آنجا روز ویژه سینمای ایران داشتیم که یک روز کامل به پخش آثار ویژه ایران پرداخته شد و ۲۱ اثر از جشنواره در آنجا به نمایش گذاشته شد.

منصوری تأکید کرد: پس از جشنواره شورایی را تشکیل می‌دهیم تا همه آثار را برای بازاریابی بین‌المللی بررسی کند و آثاری که به جشنواره صد می‌آیند را برای عرضه بین‌المللی بررسی کنیم. اختتامیه این رویداد در تالار حوزه هنری است، تلاش ما این است که فراتر از صرفِ پخش فیلم اقدام کنیم، برای دوستانی که تشریف می‌آورند مجموعه‌ای را طراحی کردیم و تلاش میکنیم هر سه روز هم فیلم‌های مطرح را به نمایش بگذاریم. مجموعه‌ای از مستندهای سالیان گذشته هم نمایش خواهیم داشت و سه فیلم داستانی بلند تحسین‌شده از جشنواره فجر سال گذشته هم نمایش داده می‌شود. تلاش می‌شود که کارگاه‌های آموزشی با حضور بزرگان سینما داشته باشیم و تمام تلاش ما این است که روزهایی محترم و مفید برای علاقه‌مندان به سینما پیش‌رو داشته باشیم و سعی ما بر این است دوستان شرکت‌کننده حس کنند که عزیز شمرده شده‌اند.

منصوری درباره حمایت از فیلمسازان جشنواره گفت: تمرکز جشنواره صد و سازمان سینمایی سوره روی پرورش استعداد جوانان ایرانی است.

وی درباره بخش فلسطین این رویداد اظهار کرد: درباره روزی که تصمیم به اضافه شدن بخش فلسطین شد تمام هدفمان این بود که این بخش صرفا نمادین و بازی با کلمات نباشد. در این بخش فیلم‌ها تا سیصد ثانیه هستند تا کسانیکه می‌خواهند داستان تعریف کنند فرصت داشته باشند. تلاش دیگرمان این بود که جایزه ویژه بخش فلسطین هم نسبت به سایر بخش‌ها ویژه‌تر باشد. یکی از زحماتی که آقای فرخ می‌کشند این است که نمایشگاه ویژه فلسطین داشته باشیم. اتفاق خوبی که در این بخش افتاد این است که ما فراخوانمان را به هفت یا هشت زبان دنیا ترجمه کردیم و تلاشمان این بود که برای این بخش اثر ساخته شود.

منصوری خاطرنشان کرد: ۲۲ اثر از خودِ غزه به این جشنواره ارسال شد و در روزهای اکران می‌بینید که فیلم در فضا واقعی خود غزه ساخته شده است. پخش ما یک جزیره جدا نخواهد بود و سالن‌ها به این صورت خواهد بود که هر سانس فیلم‌های ترکیبی از حوزه‌های مختلف پخش خواهد کرد و در هر باکس آثار فلسطین هم پخش خواهد شد. با تلویزیون هم صحبتی داشتیم که قرار است آثار منتخب جشنواره پخش خوبی از تلویزیون داشته باشند.

در بخش دیگر این نشست فرخ نیز اظهار کرد: روز اولی که درباره هویت بصری جشنواره صحبت کردیم دغدغه آقای منصوری مسئله فلسطین بود و از لحاظ قلبی مساله مهم این جشنواره هم همین موضوع فلسطین است.

منصوری نیز درباره زمان آغاز روزهای جشنواره و اختتامیه اظهار کرد: شروع بخش‌های مختلف جشنواره از ساعت ۱۵ تا ۲۲ خواهد بود و اختتامیه هم از حدود ساعت ۱۹ بلافاصله بعد از نماز آغاز خواهد شد.

وی درباره فیلم‌های بلندی که برای اکران در جشنواره در نظر گرفته شده، گفت: فیلم‌های زیبا صدایم کن، ناتوردشت و بچه مردم در این جشنواره با حضور کارگردانهای هر سه اثر نمایش داده می‌شوند.

دبیر جشنواره درباره انتخاب پردیس سینمایی ملت برای برگزاری این رویداد گفت: برنامه‌ریزی ما برای پردیس چارسو بود اما لابی چارسو به موبایل‌فروشی تبدیل شده و فکر نمیکنم دیگر جشنواره‌ای آنجا برگزار شود.

وی درباره سالانه برگزار شدن این جشنواره اظهار کرد: جشنواره دوسالانه است و سالانه یا دوسالانه بودن آن خارج از اختیارات من است.

منصوری درباره جوایز بخش ملی جشنواره گفت: جایزه نقدی نفر اول بخش‌ها ۱۰۰ میلیون تومان و دیپلم افتخار ۷۰ میلیون تومان است.

گفتنی است چهاردهمین جشنواره فیلم صد از ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت به میزبانی پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز