خبرگزاری کار ایران

فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نهاجا در گفت‌وگو با ایلنا:

تشریح اقدامات ارتش در حادثه بندر شهید رجایی/ بیشتر فوتی‌ها، گمشده‌ها و مصدومین از پرسنل خود بندر بودند/ اعلام آمادگی ارتش برای کمک به شناسایی هویت فوتی‌ها

تشریح اقدامات ارتش در حادثه بندر شهید رجایی/ بیشتر فوتی‌ها، گمشده‌ها و مصدومین از پرسنل خود بندر بودند/ اعلام آمادگی ارتش برای کمک به شناسایی هویت فوتی‌ها
کد خبر : ۱۶۳۰۳۶۶

فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش درخصوص اقدامات ارتش در حادثه بندر شهید رجایی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در حال حاضر، پیکر جانباختگانی که هنوز شناسایی نشدند در اختیار پزشکی قانونی است. رئیس کل دادگستری استان هم پیگیر کارهای شناسایی هویت آن‌ها هستند. اگر از ارتش درخواستی شود، حتماً ان‌شاالله در خدمت عزیزان خواهیم بود.

سرتیپ دوم خلبان محسن حیدریان فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقدامات ارتش در حادثه بندر شهید رجایی گفت: بنا به وظیفه ذاتی ارتش و با وجود طرح‌های مختلف مردم‌یاری که در ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ارتش جمهوری اسلامی ایران و به ویژه نیروی هوایی به عنوان یک نیروی واکنش سریع، در مواقع بحرانی به عنوان اولین ارگان‌ها به سرعت وارد عمل می‌شود. در مورد این رویداد ناگوار که متأسفانه در بندر شهید رجایی رخ داد، ما قبل از اینکه مسئولان ستاد بحران استان درخواست کمک کنند، اعلام آمادگی کردیم.

قبل از اعلام کمک مسئولان ستاد بحران، اعلام آمادگی کردیم

تشریح اقدامات پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش

وی ادامه داد: من به‌طور مستقیم با استاندار تماس گرفتم و به استاندار هرمزگان به عنوان رئیس ستاد بحران استان اعلام کردیم که هر نوع کمکی که نیاز باشد، در خدمت هستیم.

فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: پس از تشکیل ستاد بحران در محل حادثه، اعضای شورای تأمین استان، از جمله فرماندهان ارتشی نیروی هوایی و نیروی دریایی که در منطقه حضور دارند، در جلسه ستاد بحران شرکت کردیم. با هماهنگی استاندار و نیروهای ستاد بحران استان اولین اقدام ما اعزام نیروهای امدادی بود و از پایگاه نهم شکاری بندرعباس، پنج دستگاه آتش‌نشان به همراه کلیه پرسنل آتش‌نشانی به منطقه اعزام کردیم تا در اطفای حریق در کنار دیگر عزیزان همکاری کنند و در روزهای گذشته مشغول اطفای حریق بودند. همچنین، چهار دستگاه آمبولانس با کادر درمان شامل پزشک، پرستار و بهیار به منطقه فرستاده شد. تقریباً بیست نفر از پرسنل امداد و درمان ما در این منطقه کنار دیگر نیروهای امدادی مشغول به کار بودند.

پذیرش حدود ۷۰۰ مصدوم در بیمارستان سیدالشهدا ارتش

پرواز هواپیماهای C-130 برای درمان و انتقال مجروحان

امیر حیدریان خاطرنشان کرد: در کنار ما نیروی دریایی نیز در بیمارستان سیدالشهدا اقدام به پذیرش مجروحین و مصدومین از منطقه حادثه کردند. نزدیک به هفتصد مجروح و مصدوم در بیمارستان سیدالشهدا پذیرش شدند. در اولین فرصت، یعنی چند ساعت پس از حادثه، یک فروند هواپیمای C-130 برای حمل مجروحین و یک فروند C-130 اورژانس به منطقه اعزام کردیم. دو فروند از هواپیماهای C-130 نیروی هوایی برای جابجایی مصدومین احتمالی به مناطق دیگر آماده بودند تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار بگیرند.

آبگیری هواپیماهای سپاه در پایگاه هوایی ارتش انجام شد

وی ادامه داد: علاوه بر این، برادران سپاه نیز به کمک شتافتند و هواپیماهای آتش‌نشان سپاه هم برای اطفاء حریق کمک کرد. بحث آبگیری و پشتیبانی زمینی این هواپیما هم در پایگاه هوایی بندرعباس انجام شد و از نظر زیرساختی و پشتیبانی این پایگاه مورد استفاده قرار گرفت. الحمدالله الان آتش خاموش شده است. ما همچنین در جابجایی مصدومین تا جایی که توانستیم به عزیزان هلال احمر و اورژانس بندرعباس نیز کمک کردیم.

بیشتر فوتی‌ها، گمشده‌ها و مصدومین از کارکنان و پرسنل خود بندر بودند

فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش درخصوص اینکه آیا نیاز به فراهم کردن اسکان برای خانواده‌ها بود، گفت: خانواده‌هایی که در این حادثه آسیب دیدند، عمدتاً ساکن بندرعباس هستند و نیازی به اسکان در مکان خاصی نبوده است. اگر نیاز باشد، ما از طریق ستاد بحران و مسئولین استانی درخواستی برای اسکان خانواده‌ها نداشته‌ایم. بیشتر فوتی‌ها و گمشده‌ها و مصدومین از کارکنان و پرسنل خود بندر بودند که خانواده‌هایشان در شهر زندگی می‌کنند و مشکل خاصی ندارند.

اعلام آمادگی ارتش برای کمک به شناسایی هویت فوتی‌ها

امیر حیدریان درباره اینکه آیا ارتش درخصوص تشخیص هویت فوتی‌ها به پزشکی قانونی کمک می‌کند، گفت: در مورد تشخیص هویت و اقدامات مربوط به آن، باید بگویم که در حال حاضر که آتش خاموش شده است تعدادی از پیکرها هنوز قابل شناسایی نیستند. تعدادی از پیکرها که قابل شناسایی بودند، در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفته‌اند. از ما درخواستی برای این موضوع نشده است، اما اگر درخواست شود، ما در این زمینه نیز آماده‌ایم هر کمکی که از دستمان برآید، انجام دهیم. در حال حاضر، پیکر جانباختگانی که هنوز شناسایی نشدند در اختیار پزشکی قانونی است. رئیس کل دادگستری استان هم پیگیر کارهای شناسایی هویت آن‌ها هستند. اگر از ارتش درخواستی شود، حتماً ان‌شاالله در خدمت عزیزان خواهیم بود.

شایعات و گمانه‌زنی‌ها درباره نظامی بودن محموله منفجر شده

فرمانده پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش در مورد علل بروز این حادثه و گمانه‌زنی‌هایی که در این زمینه وجود دارد و شایعات مربوط به احتمال نظامی بودن محموله منفجر شده، گفت: مسئولین ذی‌ربط در حال بررسی این موضوع هستند. افرادی که مسئولیت امنیتی دارند و از قوه قضائیه و دادگستری استان در این قضیه، مشغول به کار هستند. ان‌شاالله اگر اطلاعات دقیقی از طریق دوربین‌های مداربسته و فیلم‌هایی که باقی مانده و اسناد و مدارکی که از منطقه دپوی مواد و کانتینرها وجود دارد، به دست آید، حتماً از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز