جنگلهای بلوط چهارمحال و بختیاری در محاصره آفت جوانه خوار

سطح جنگلهای زاگرس در استان چهار محال و بختیاری ۳۴۵ هزارهکتار است که ۵۵ هزار هکتار آن با آفت کرم جوانه خوار بلوط خشک شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آفت جوانه خوار بلوط یکی از تهدیدات جدی برای جنگل های بلوط در ایران محسوب می شود.
جنگل های زاگرس که مهم ترین رویشگاه بلوط در ایران هستند، به ویژه در استانهای لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس و ایلام، در سال های اخیر با طغیان این آفت مواجه شدهاند.
این آفت به شدت بر روی جوانهها و برگهای درختان بلوط تأثیر میگذارد و میتواند منجر به کاهش تولید چوب و آسیب به اکوسیستمهای محلی شود.
آلوده شدن بیش از ۵۵ هزار هکتار از جنگل های بلوط استان به کرم جوانهخوار
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال وبختیاری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: آفت جوانه خوار بلوط که از ده سال گذشته در جنگلهای استان مشاهده شده است و همچنان در حال گسترش است.
اصغر احمدی افزود: بیش از ۵۵ هزار هکتار ازجنگلهای بلوط استان به این آفت آلوده شدهاند.
وی بیان کرد: آفت جوانهخوار بلوط معمولاً با علائمی مانند زرد شدن و خشک شدن جوانهها، کاهش رشد درختان و ایجاد حفرههایی در برگها خود را نشان میدهد.
احمدی تصریح کرد: شیوع این آفت معمولاً به دلیل تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و تخریب زیستگاههای طبیعی درختان بلوط است.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال وبختیاری ادامه داد: آخرین نشست ملی برای پیشگیری از گسترش این آفت در سطح ملی باحضور استانداران و مدیران منابع طبیعی چهار استان زاگرس نشین برگزار شد و قرار شد مراکز علمی پژوهشی ظرف ۲ ماه راهکار ارائه دهند تا ادارات کل منابع طبیعی آن را اجرا کنند اما به علت تخصیص نیافتن اعتبارات هنوز این طرح عملیاتی نشده است.