بکارگیری ناوگان اتوبوس ایران برای جابهجایی زوار اربعین در آن سوی مرز

مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین کشور گفت: برنامهریزی و بررسیها برای بکارگیری بهینه از ناوگان اتوبوس جمهوری اسلامی ایران برای جابهجایی زوار در آن سوی مرز همچنین تعیین تعداد ناوگان مورد نیاز برای استقرار در خاک عراق انجام شد.
به گزارش ایلنا از اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور، مرتضی ضامنی در نشست با مسئولان مرزی شلمچه و چذابه از سمت ایران همچنین مسئولان مرزهای زرباطیه و منذریه از خاک عراق با اشاره به بررسی مشکلات و موانع حمل و نقل زوار در ایام اربعین سال ۱۴۰۳، افزود: در این جلسه، چالشهای اصلی که در سال گذشته با آنها مواجه بودیم، به دقت مورد آسیبشناسی قرار گرفت تا با برنامهریزی مناسب، از تکرار آنها در اربعین آینده جلوگیری شود.
وی افزود: یکی از مباحث محوری این نشست، برنامهریزی برای حمل و نقل زوار حسینی در داخل خاک عراق بود. در این راستا، موضوع استفاده بهینه از ناوگان اتوبوس جمهوری اسلامی ایران برای جابهجایی زوار در آن سوی مرز و همچنین تعیین تعداد ناوگان مورد نیاز برای استقرار در خاک عراق به طور جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
استقرار نیروهای عراقی در عمود ۶۲۲
ضامنی ادامه داد: برای افزایش نظم و سرعت در جابه جایی زوار در خاک عراق، موضوع استقرار نیروهای عراقی در عمود ۶۶۲ در مسیر نجف و هماهنگی لازم با آنها نیز بررسی شد که نقش مهمی در روانسازی تردد خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات پشتیبانی مورد نیاز گفت: در این جلسه همچنین مقرر شد برای تسهیل ترانزیت برخی اقلام ضروری مورد نیاز قرارگاهها به خاک عراق، هماهنگیهای لازم با ستاد بازسازی عتبات عالیات و گمرکات کشور صورت پذیرد تا فرآیند ارسال این اقلام تسریع شود.
تامین پایدار سوخت
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین به سایر موضوعات مطرح شده در نشست اشاره کرد و افزود: مسائلی مانند تامین پایدار سوخت برای ناوگان حمل و نقل، پشتیبانی لجستیکی مورد نیاز تمام قرارگاهها، فراهمسازی و ارتقای امکانات رفاهی برای زوار در پایانههای مرزی دو کشور، ایجاد بستر ارتباطی مطمئن و پایدار در طول مسیرهای منتهی به مرز همچنین لزوم مستندسازی دقیق و اطلاعرسانی شفاف و به موقع از وضعیت حمل و نقل در مرزها، از دیگر مواردی بود که برای بهبود خدمات در اربعین ۱۴۰۴ بررسی و برای آنها برنامهریزی شد.
ضامنی تاکید کرد: هدف اصلی این جلسات، همافزایی و هماهنگی کامل بین همه دستگاههای مسئول در ایران و عراق است تا بتوانیم بهترین و روانترین خدمات حمل و نقل را برای زوار اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین فراهم کنیم و مشکلات سالهای گذشته را به حداقل برسانیم.