معاون آموزشی وزارت بهداشت:
بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار است

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تدوین ۳۴ برنامه عملیاتی در قالب ۱۵۵ فعالیت خبر داد و اعلام کرد: این اقدامات با مشارکت دبیر خانه شورای عالی برنامه ریزی، مرکز ملی مهارتی، اداره امور نخبگان و استعداد درخشان، دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی، کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی، شورای گسترش دانشگاه های علوم پرشکی، کمیسیون ملی اعتباربخشی، مرکز سنجش آموزش پزشکی، مرکز خدمات آموزشی، امور شاهد و ایثارگران، دانشگاه هوشمند و مرکز ملی تحقیقات راهبردی انجام شده است.
به گزارش ایلنا، سید جلیل حسینی، در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، با تأکید بر لزوم برنامهریزی اجرایی در تمامی سطوح مدیریتی آموزش علوم پزشکی، اظهار کرد: نوشتن جداول برنامههای عملیاتی فرآیندی زمانبر است و در عمل اجرای آن بدون تدوین دقیق امکانپذیر نیست. ما با استناد به اهداف کلان و اسناد بالادستی، در راستای توسعه کمی و کیفی نظام آموزش علوم پزشکی، اقدام به انتخاب ۲۳ هدف اختصاصی، طراحی ۳۴ برنامه، ۱۵۵ فعالیت و تعریف ۱۲ فعالیت ستادی و ۴۳ فعالیت دانشگاهی کردیم.
بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجو با تأکید بر نیاز کشور
یکی از محوریترین برنامههای تدوینشده، بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجو است که با ماده ۶۹ قانون برنامه هفتم توسعه و سایر مواد قانونی همچون ۷۲، ۹۳، ۹۸ و ۹۶ مطابقت دارد. در این چارچوب، بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای منتخب، متناسب با نیاز کشور طراحی شده و از دانشگاهها خواسته شده است با بررسی دقیق زیرساختها و امکانات خود، درخواستهای مستند و همراه با منابع و دلایل توجیهی ارائه دهند.
افزایش ظرفیت پزشکی و بحرانهای ناشی از آن
وی با اشاره به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی تصریح کرد: ظرفیت پزشکی از ۸۰۰۰ به ۱۶۰۰۰ نفر و دندانپزشکی از ۱۷۰۰ به ۳۴۰۰ نفر در سال ۱۴۰۴ افزایش یافته که فشار بیسابقهای به دانشگاهها وارد کرده است. در سه تا چهار ماه اخیر، با تلاش شبانهروزی سعی کردیم مصوبات لازم برای تأمین بودجه را دریافت کنیم، اما متأسفانه تأمین ۳۷ هزار میلیارد تومان مورد نیاز برای ساخت و سازهای زیرساختی، کلاسها و سایر امکانات آموزشی تا کنون محقق نشده است.
وی افزود: در برخی دانشگاهها حتی با مشکل حضور و غیاب دانشجویان پزشکی مواجه هستیم که ضرورت بازنگری جدی در سیاستهای ظرفیتپذیری را دوچندان کرده است.
برنامههای عملیاتی در حوزههای آموزش بینالملل، تخصصی و درآمدزایی
اعتباربخشی آموزشی و توانمندسازی نیروی انسانی
اقدامات عملیاتی در سطح مناطق دانشگاهی
در این برنامهها همچنین بررسی و تعیین نیازهای نظام سلامت در حوزه منابع انسانی، تحلیل زیرساختهای آموزشی موجود و مورد نیاز، و تصمیمگیری درباره رشتهها و مقاطع آموزشی، از دانشگاهها خواسته شده تا با تهیه گزارشهای دقیق، در تدوین سیاستها مشارکت فعال داشته باشند.