استاندار مرکزی:
بازسازی و نوسازی عوامل و تجهیزات تولید، تکلیف شرکت ماشینسازی اراک است / شرایط کنونی ماشینسازی مطلوب است

استاندار مرکزی بازسازی و نوسازی عوامل و تجهیزات تولید را تکلیف شرکت ماشینسازی اراک دانست و گفت: باید برای حفظ این مجموعه صنعتی ارزشمند نسبت به بازسازی این شرکت در اسرع وقت اقدام شود. شرایط کنونی ماشینسازی مطلوب است، بخشهای مختلف این واحد تولیدی فعال هستند و قراردادهای بسیاری با مجموعههای صنعتی، نظامی و زیربنایی کشور منعقد کرده است. این مجموعه صنعتی گامهای بلندی برای ارتقاء صنعت برداشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جریان بازدید از شرکت ماشینسازی اراک تحت عنوان بازدید از صنایع در روز همت اقتصادی، افزود: این شرکت با تولید تجهیزات و ماشینآلات صنعتی، نقش بسزایی در توسعه صنعتی ایران ایفا کرده است. این شرکت میتواند با بهرهگیری از ظرفیتهای خود در زمینههای مختلف مانند طراحی و تولید ماشینآلات سنگین، تجهیزات پتروشیمی، نیروگاهها و صنایع دیگر، نقش مؤثری در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور ایفا کند.
وی ادامه داد: بزرگترین ویژگی شرکت ماشینسازی اراک برخورداری از نیروی انسانی توانمند، کارآمد، متخصص و با تجربه است و تمام افتخارات آن با همت و اراده این ظرفیت ارزشمند ایجاد شده است و در هر جای جهان میتوانند هنر صنعت خود را به رخ بکشاند. این مجموعه صنعتی نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از کشور ایران پروژههای بسیاری طراحی و احداث کرده است. باید تلاش کنیم تا مجموعه صنعتی با سطح بالای دانش مهندسی که در اختیار دارد به روزهای اول خود بازگردد.
استاندار مرکزی با اشاره به ویژگیهای شرکت ماشینسازی اراک اشاره کرده و اظهار داشت: این شرکت به عنوان یکی از معتبرترین و قدیمیترین مجتمعهای صنعتی کشور، نه تنها در عرصه تولید و فناوری پیشرو است بلکه با تاریخچهای غنی و تأثیری عمیق بر زندگی اقتصادی و اجتماعی این شهر به عنصر هویتی برجستهای تبدیل شده است. این مجموعه صنعتی افتخار صنعتی ایران، استان مرکزی و اراک و یکی از عناصر هویتی شهر اراک است.
زندیهوکیلی تصریح کرد: در بازدیدی که از شرکت ماشینسازی اراک انجام شد شاهد فعالیتهای واحدهای صنعتی و تولیدی مختلفی بودیم. این مجموعه صنعتی قراردادهای مختلفی با مجموعههای مختلف صنعتی، اقتصادی، نظامی و زیربنایی کشور دارد. مشکلات و مسائل این صنعت را به عنوان نماینده عالی دولت از مجموعههای حاکمیتی پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم گامهای بلندی در جهت رفع موانع پیش روی مجموعه ماشینسازی برداریم.
وی بیان داشت: مجموعههای حاکمیتی، دولتی و اقتصادی بزرگ، صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی بخشهایی هستند که میتوانند کارفرمایان شرکت ماشینسازی اراک و صنایع دیگر استان باشند. بسیاری از فعالیتهای این نوع صنایع منوط به سفارش این بخشهاست. به عنوان نمایندگان دولت در استان با تعامل با مجموعه مدیریتی و هیئتمدیره و صندوق بازنشستگی فرهنگیان که سهامدار عمده ماشینسازی است تلاش میکنیم تا چرخهای این مجموعه و صنایع وابسته استان بچرخد.
استاندار مرکزی تأکید کرد: از ابتدای سال 1404 تصمیم گرفتیم در یکی از روزهای هفته در واحدهای تولیدی و صنعتی حضور پیدا کنیم و این اقدام را از واحدهای بزرگ استان آغاز کردیم. این بازدیدها صرفاً در حوزه اقتصادی و به منظور افزایش تولید و افزایش سرمایهگذاری و حل مشکلات واحدهای صنعتی است. در جمع مدیران و پرسنل صنایع حاضر شدهایم تا مسائل و دغدغههای آنها را بشنویم. عمدتاً این بازدیدها در جهت ارتقاء، بالندگی و رفع مشکلات احتمالی واحدهاست.
زندیهوکیلی بر ضرورت انجام بازدیدها از واحدهای صنعتی و تولیدی تأکید کرده و ابراز داشت: در بازدیدی که از واحدهای تولیدی استان انجام میشود مدیران کل دستگاههای مرتبط نیز حضور دارند تا در صورت وجود مشکلات، به آنها رسیدگی و مرتفع شود. همچنین با تعامل بیشتر و حضور میدانی در عرصههای مختلف بتوانیم از حداکثر ظرفیت اسمی صنایع استفاده کنیم تا حال واحدهای صنعتی و پرسنل آنها بهتر شود و به توسعه و گردش مالی استان کمک کنیم.
وی اضافه کرد: با تعامل بیشتر و حضور میدانی در عرصههای مختلف بتوانیم از حداکثر ظرفیت اسمی صنایع استفاده کنیم تا حال واحدهای صنعتی و پرسنل آنها بهتر شود و به توسعه و گردش مالی شهر و استان کمک کنیم. برای تحقق این ظرفیتها، نیاز به برنامهریزی دقیق، سرمایهگذاری مناسب و بهرهمندی از فناوریهای روز دنیا است. همچنین، همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میتواند به نوآوری و بهبود کیفیت محصولات کمک کند.
ماشینسازی به عنوان سرمایه ملی در مسیر توسعه صنعتی ایران نقشآفرینی دارد
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک نیز در جریان این بازدید گفت: این مجموعه صنعتی به عنوان سرمایه ملی، در مسیر توسعه صنعتی ایران نقشآفرینی دارد. امیدواریم بتوانیم در مسیر سرمایهگذاری و توسعه صنعتی با کمک دولت و واحدهای سرمایهگذاری، پروژههای بزرگ و عظیمی را در اختیار بگیریم و تجهیزات صنعتی بیشتری را بسازیم. این شرکت در حوزه فولاد و صنایع معدنی نیز وارد شده است و بسیاری از تجهیزات را برای نخستین بار طراحی، مهندسی، ساخت، نصب و راهاندازی کرده است.
رضا سرایی افزود: شرکت ماشینسازی اراک به لحاظ طراحی، مهندسی و ساخت، ظرفیت تولید صنعتی 90 هزار تن در سال را دارد. در حال حاضر تقریباً حدود 26 هزار تن ظرفیت تولید و نصب صنعتی در شرکت ماشینسازی اراک وجود دارد. این شرکت در حوزه پیمانکاری، به عنوان شرکت پیمانکار رتبه یک صنعت، معدن، نفت، پتروشیمی، نیروگاه، گاز، سدسازی، راهسازی، پلسازی، سازههای فلزی سنگین، آبرسانی، قابلیت اجرای پروژههای پیمانکاری بزرگ را دارد.
وی ادامه داد: نخستین نیروگاه بادی منجیل و رودبار در ماشینسازی اراک طراحی و ساخته شده است و این شرکت در حال حاضر در ساخت نیروگاه بادی خاف مشارکت دارد. در تلاش هستیم نقش محوری در ساخت نیروگاههای بادی و خورشیدی داشته باشیم. با استراتژی و نگرش مدیریت ارشد استان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، قطعاً به عنوان یک مجموعه صنعتی وظیفه خود میدانیم تا نقش محوری در این راستا داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک اظهار داشت: این مجموعه عظیم صنعتی در بازه زمانی 57 سال گذشته بسیاری از تجهیزات صنعتی را برای نخستین بار در کشور طراحی، مهندسی، ساخت، نصب و راهاندازی کرده است. در سال گذشته با ساخت تجهیزات پتروشیمیهای متانول توسط این واحد صنعتی، ایران در لیست 5 کشور دنیا در این حوزه قرار گرفت. همچنین با ظرفیت این صنعت توانستیم دومین کشوری باشیم که ظرفیت تولید آهن اسفنجی را در اختیار دارد.