مدیرکل محیط زیست اردبیل:
تالاب حفاظت شده نئور به وضعیت پایدار رسیده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: شرایط تالاب نئور به شرایط ۱۳ سال قبل بازگشته است و در راستای احیای تالاب نئور اقدامات موفقیت آمیز از جمله حذف گونه مهاجم ماهی کاراس و احیای کامل گونه شاخص میگوی گاماروس در تالاب انجام شده است.
به گزارش ایلنا، حسن قاسم پور در دیدار با فرماندار اردبیل اظهار کرد: شرایط تالاب نئور به شرایط ۱۳ سال قبل بازگشته است و در راستای احیای تالاب نئور اقدامات موفقیت آمیز از جمله حذف گونه مهاجم ماهی کاراس و احیای کامل گونه شاخص میگوی گاماروس در تالاب انجام شده است.
وی افزود: با اقدامات و برنامه ریزی ها به منظور حذف فیزیکی گونه مهاجم ماهی کاراس از تالاب نئور، شرایط تالاب نئور به شرایط ۱۳ سال قبل بازگشته است و در راستای احیای تالاب نئور اقدامات موفقیت آمیز از جمله حذف گونه مهاجم ماهی کاراس و احیای کامل گونه شاخص میگوی گاماروس در تالاب انجام شده است و حیات مجدد و افزایش گاماروس در تالاب نئور نشاندهنده موفقیتآمیز بودن عملیات احیای این تالاب طی سالهای اخیر است و شرایط این تالاب به حالت پایدار رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: طی سه سال اخیر برنامه پاکسازی و حذف فیزیکی با استفاده از تور و همچنین مبارزه بیولوژیکی توسط دشمن طبیعی با استفاده از اردک ماهی طبق برنامهریزیهای صورت گرفته با استفاده از توان محیطبانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران و جوامع محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس از سطح تالاب نئور انجام شد.
وی با بیان اینکه طرح احیای دریاچه نئور در سایر تالابهای کشور هم قابلیت اجرا دارد، ادامه داد: طرح احیای تالاب نئور از جمله طرحهای بسیار موفق محیط زیست در سطح کشور بوده است و این طرح میتواند به عنوان الگو در سایر تالابهای کشور هم مورد استفاده قرار بگیرد.
در ادامه سرپرست فرمانداری اردبیل به برنامهریزی برای اختصاص اعتبار ویژه به منظور ساماندهی تالاب نئور با محوریت گردشگری اشاره کرد و گفت: مطالعات طرح جامع تالاب نئور نیز در همین راستا بوده و در زون گردشگری فعالیت های مختلف این حوزه قابل انجام می باشد.
فرزاد قلندری افزود: برای ساماندهی تالاب نئور علاوه بر استفاده از اعتبارات شهرستانی، استانی و ملی از ظرفیت سرمایهگذاران بخش خصوصی هم استفاده میشود تا زیرساختهای خدماتی، گردشگری و رفاهی مناسبی در آن منطقه برای گردشگران فراهم گردد.
سرپرست فرمانداری اردبیل اضافه کرد: تلاش خواهیم کرد تا زیرساختهای منطقه گردشگری نئور طوری اجرا شود که هم اهالی استفاده کنند، هم زمینهساز ایجاد اشتغال برای مردم منطقه باشد و هم منبع درآمد و رونق اقتصادی برای استان شود و مسائل زیست محیطی منطقه نیز در حد بسیار خوبی رعایت شود.
قلندری در ادامه به شرایط نامناسب ورودیهای اردبیل اشاره کرد و افزود: برای ساماندهی، پاکسازی و زیباسازی ورودیهای شهر نیز اقدامهای عملی اساسی انجام و در این راستا از همه ظرفیتها استفاده خواهیم کرد.
وی همچنین احیای موزه حیات وحش با همکاری فرمانداری و محیط زیست و ضرورت راهاندازی ایستگاه سنجش آلودگی هوا از سوی شهرداری اردبیل را مورد تاکید قرار داد و گفت: ساماندهی رودخانه قرهسو هم نیازمند اهتمام جدی است و از ظرفیت همه دستگاههای متولی در این زمینه استفاده خواهد شد.
منطقه حفاظت شده تالاب نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است.