تشریح برنامه های بیست و هشتمین گرامیداشت جهانی و هفته فرهنگی هنری سعدی شیرازی

برنامه های بیست و هشتمین گرامیداشت جهانی هفته فرهنگی هنری سعدی شیرازی با حضور مدیرکل و معاون فرهنگی و امور رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تشریح شد.
به گزارش ایلنا، مهدی رنجبر امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ در نشست خبری بیست و هشتمین گرامیداشت جهانی یادروز سعدی و هفته فرهنگی هنری سعدی شیرازی اظهار داشت: مجموعه مدیریت، نگاه، نگرش و تغییر را حادث میکند و یک مدیر به تنهایی کار نمیکند.
وی ادامه داد: بیست و هشتمین یادروز سعدی تفاوت ویژهای با سالهای گذشته دارد. به لطف همراهی همکاران، هفته سعدی را در شیراز برگزار میکنیم و این رویداد را با دنیا به اشتراک گذاشتهایم. چندین رویداد جهانی همزمان در دنیا در حال وقوع است که منبع آن شیراز و سعدی بزرگ است.
رنجبر با اشاره به اینکه پوستر بیست و هشتمین یادروز سعدی طی این هفته رونمایی خواهد شد، گفت: آیین افتتاحیه این رویداد در روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۲ با سخنرانی نماینده ولی فقیه در فارس، وزیر میراث فرهنگی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، استاندار فارس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه برنامههای امسال حول سه محور اساسی برنامهریزی شدهاند، هفته بزرگداشت سعدی شیرازی را تشریح کرد:
۳۰ فروردین ۱۴۰۴
اجرای رپرتوار «وصال یار» با خوانندگی حمیدرضا ترکاشوند، کنسرت گروه موسیقی بامداد، سهند شکرزاده و خواننده مهمان مجتبی عسکری برای عموم مردم در آرامگاه سعدی.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
گلباران آرامگاه سعدی با اجرای گروه دفنوازان، گلآرایی و تقدیم گل به مقبره شیخ اجل، اجرای پرفورمنس ادبی نوجوانان با موضوع سعدی، ساعت ۸:۳۰ صبح.
برگزاری کارگاه زنده هنرهای تجسمی (نقاشی و خوشنویسی) با موضوع سعدی در آرامگاه سعدی، از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱ صبح.
نشست علمی یادروز سعدی با سخنرانیهای علمی درباره آثار و اندیشههای سعدی با حضور سعدیپژوهان و گردشگری فارس در سالن همایشهای آرامگاه سعدی.
آیین گشایش نمایشگاه خط نگارین، شامل آثار اساتید و مدرسین انجمن خوشنویسان شیراز با موضوع آثار سعدی، در نگارخانه سرو، ساعت ۱۷.
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
آیین گشایش نمایشگاه «نقاش صبا» با نمایش جلوه آثار سعدی در کتابخانهها و موزههای جهان در نگارخانه فرهنگسرای استاد بهمن بیگی، ساعت ۱۷.
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
آیین «ملک ملاحت» با بازخوانی مسیر گردشگری ادبی سعدی شیرازی در خانه زینتالملوک، ساعت ۱۶.
۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
آیین کاروان صبح رکابزنی دوچرخهسواران شیرازی از رباط شیخ کبیر تا آرامگاه سعدی، ساعت ۸.
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
آیین «سخن دوست» با رونمایی از ترجمه انگلیسی گزیده گلستان سعدی، ثبت کتاب در سامانه بینالمللی کتاب در گردش، اهدای کتاب به ۲۰ راهنمای گردشگری برای توزیع میان گردشگران خارجی و گردش کتاب در سطح جهان، در خانه باغ ایرانی، ساعت ۱۷.
برنامههای جنبی
جشنهای مردمی بزرگداشت سعدی شیرازی: برگزاری ۵ جشن با محوریت سعدی شیرازی در ۵ نقطه کمبرخوردار شیراز در روزهای ۱، ۲، ۵، ۶ و ۷ اردیبهشت.
ورقی از گلستان: چاپ و توزیع ۲۰ هزار جلد کارت پستال از حکایات گلستان سعدی با بارکد صوتی و صدای زندهیاد خسرو شکیبایی در سطح استان فارس، از ۱ تا ۷ اردیبهشت.
پویش سعدیخوانی: سعدیخوانی توسط چهرههای فرهنگی، سیاسی، هنری، ورزشی و عموم مردم و انتشار در شبکههای اجتماعی با هشتگ #پویش-سعدی-خوانی در فضای مجازی بینالمللی، از ۱ تا ۷ اردیبهشت.
پویش بینالمللی گلستان سعدی به روایت جهان: گلستانخوانی فارسیآموزان رایزنیهای فرهنگی کشورهای جهان با محوریت دیباچه گلستان در فضای مجازی بینالمللی، از ۱ تا ۷ اردیبهشت.
گردهمایی بینالمللی مجازی علاقهمندان شعر و ادبیات فارسی: این برنامه همزمان با یادروز سعدی در برزیل با همکاری دکتر عبدالله نکونام، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل، سید علی موسویزاده، معاون امور بینالملل بنیاد سعدی، دکتر الهام حدادی، رئیس همکاریهای بینالمللی بنیاد سعدی، و با دبیری علیرضا میرجلیلی، وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، در یک اردیبهشت، ساعت ۱۵:۰۰ به وقت برزیل (۲۱:۳۰ به وقت ایران) برگزار میشود.
رنجبر در پایان تأکید کرد: این رویدادها با هدف ترویج جهانی آثار و اندیشههای سعدی و با همکاری نهادهای مختلف برگزار میشوند. از عموم مردم دعوت میکنیم با حضور در این برنامهها و مشارکت در پویشهای مجازی، در بزرگداشت شیخ اجل سعدی سهیم باشند.