در جلسه هیئترئیسه قرارگاه محرومیتزدایی مطرح شد؛
تبدیل مناطق محروم شیراز به قطب های پیشرفت در سال جدید/ لزوم برخورد عادلانه با همه شهروندان

قرارگاه محرومیتزدایی شهر شیراز با مدیریت منسجم، هدفمند و ارایه برنامههای کلان و اقدامات عملیاتی برای تحول پایدار مناطق محروم عزم خود را برای تبدیل چالشهای مناطق محروم به فرصتهای پیشرفت، با رویکردی مسئولانه و مردممحور در سال جدید اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، فرماندار شیراز در این جلسه اظهار داشت: شهری به این سرسبزی و طراوت، با ساختوسازهای اصولی و نظافت مثالزدنی، نشاندهنده تلاش بیوقفه مسئولان و مردم است.
سید علاء الدین کراماتی تأکید کرد: محرومیتزدایی تنها با توزیع عادلانه امکانات و توجه به مناطق کمتربرخوردار محقق میشود. فرماندار شیراز با اشاره به مأموریت محرومیتزدایی سپاه پاسداران، خاطرنشان کرد: این نهاد بر اساس ارزشهای انقلاب و منویات حضرت امام (ره) همواره پیشگام خدمت به محرومان بوده است.
کراماتی ادامه داد: شهرداری نیز باید با همین رویکرد، پروژههای فرهنگی و عمرانی را در مناطق محروم اولویت دهد.
فرماندار شیراز با بیان خاطراتی از همکاری گذشته با شهردار شیراز، بر لزوم برخورد عادلانه با همه شهروندان تأکید و اظهار کرد: مردم زمانی آرامش مییابند که بدانند مسئولان دغدغه عدالت دارند.
وی ضمن قول مساعد برای همکاری و پیگیری مشترک با شورای شهر و شهرداری در رفع محرومیت، گفت: امیدواریم با همدلی، همانگونه که در پاکیزگی و آبادانی شیراز موفق بودیم، در رفع محرومیتها نیز گامهای مؤثری برداریم.
پاسخگویی و شفافیت، موتور محرکه توسعه متوازن شهری است
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با اشاره به وظایف مدیریت شهری در حوزه محرومیتزدایی، اظهار داشت: شهرداری بهعنوان یک رکن اجرایی، مسئولیت اجرای برنامههای محرومیتزدایی را بر عهده دارد، در حالی که شورای شهر بهعنوان نهاد سیاستگذار و ناظر عمل میکند.
سید ابراهیم حسینی با بیان اینکه سند راهبردی 20 ساله برای توسعه شهر طراحی شده است، تاکید کرد: در حال حاضر، ۳ درصد از بودجه عمرانی شهرداری به هر محله اختصاص یافته و نقاط قوت، ضعف و اقدامات لازم در هر منطقه مشخص شده است. این اعتبارات صرفاً برای رفع محرومیت مناطق کم برخوردار است و نباید با پروژههای عمرانی دیگر تداخل داشته باشد.
حسینی با تأکید بر لزوم توسعه متوازن شهر، تصریح کرد: پروژههایی مانند احداث پل شهدای حرم احمد بن موسی (ع) بخشی از برنامههای توسعه شهری است که در نقاط مختلف شهر اجرا میشود، اما این موضوع جدا از اعتبارات ۳ درصدی محرومیتزدایی است.
مقام عالی سیاست گذاری پارلمان شهری شیراز با اشاره به برخی کمبودها در زیرساختهای شهری، بیان کرد: پس از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز در برخی گذرهای شهر، مشکل آبهای سطحی وجود دارد و حتی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این مشکلات نیازمند رسیدگی ویژه است.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به همکاری بین بخشی با سایر دستگاههای اجرایی، گفت: بخشی از اقدامات محرومیتزدایی با مشارکت نهادهای دیگر مانند سپاه انجام میشود. در این راستا، تقسیمبندی مسئولیتها و سهم هر دستگاه مشخص شده است.
وی به برگزاری جلسات ویژه محرومیت زدایی بهصورت ماهانه با حضور دستگاههای اجرایی تاکید و اظهار کرد: ارایه گزارش اقدامات انجامشده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیتزدایی خواهد شد.
قرارگاه محرومیتزدایی از مرمت منازل تا توانمندسازی اقشار آسیبپذیر
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه به تشریح روند شکلگیری و اقدامات قرارگاه محرومیتزدایی در این شهر پرداخت.
سیده مریم حسینی با اشاره به تشکیل کمیسیون ساماندهی حاشیهنشینی و رفع محرومیت از مناطق کمبرخوردار در سال ۱۴۰۰ در شورای شهر شیراز، اظهار داشت: این کمیسیون با پیشنهاد شهردار شیراز و حمایت اعضای شورا تشکیل شد و پس از اختصاص بودجه، منجر به ایجاد قرارگاه محرومیتزدایی شهرداری شیراز تحت مدیریت مهندس چراغی شد.
وی افزود: با الهام از هرم مازلو، مشکلات ۴۰ محله هدف شناسایی و برای هرکدام سند راهبردی تدوین شد. این اسناد با همکاری معاونت برنامهریزی شهرداری و جمعآوری دادههای دقیق از وضعیت جمعیتی، خدماتی و عمرانی محلات تهیه شده است.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر نقش هماهنگکننده این اسناد، بیان کرد: برخی دستگاهها ابتدا مقاومت کردند، اما با پیگیریهای مستمر و جلسات توجیهی متوجه ضرورت مشارکت شدند. امروز سند محرومیتزدایی برای ۱۵۲ محله شیراز تهیه شده که میتواند به عنوان الگویی ملی مطرح شود.
حسینی از تشکیل قرارگاه محرومیتزدایی شهرستان شیراز با محوریت فرمانداری خبر داد و خاطرنشان کرد: این قرارگاه با دستورالعمل مشخص و مصوبات کیفیتمحور، از جمله؛ مرمت منازل با همکاری سپاه فجر و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به عنوان طرحی سهجانبه بین سپاه، شورای شهر و شهرداری فعالیت می کند.
وی از فرماندار شیراز دعوت کرد تا از کارگاههای توانمندسازی زنان بازدید کند و تصریح کرد: هدف ما ریلگذاری برای رفع عقبافتادگیهای گذشته و ایجاد مدیریت واحد شهری است. با حضور فرماندار مقتدر جدید، امیدواریم همافزایی دستگاهها برای خدمت به اقشار محروم تقویت شود.
عدالت محوری؛ رویکرد مسئولانه مدیریت شهری است
شهردار شیراز در ادامه جلسه کمیته محرومیتزدایی با اشاره به اقدامات انجامشده و برنامههای آینده، بر ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی برای رفع محرومیت در مناطق کمبرخوردار تأکید کرد.
محمد حسن اسدی با بیان اینکه ما در ابتدای راه محرومیتزدایی هستیم و نیاز به تلاش بیشتری داریم، گفت: ۱۷ دستگاه اجرایی در این زمینه مشارکت دارند و با درک شرایط مالی کشور، تمام تلاش شورای شهر و شهرداری معطوف به کاهش محرومیت در شیراز است.
شهردار شیراز به تعریف ۸۰ پروژه محرومیتزدایی در مناطق ۱۱ گانه شهر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این پروژهها در چارچوب اعتبارات سهدرصدی و حتی خارج از آن اجرا شده و بسیاری از آنها آماده بهرهبرداری هستند.
وی با اشاره به عملکرد قابلقبول شهرداری در این حوزه، اظهار داشت: امسال نیز برنامهریزی برای اجرای پروژههای جدید در دستور کار است و انتظار میرود با همکاری سایر نهادها، شاهد پیشرفت چشمگیرتری باشیم.
شهردار شیراز با اشاره به پروژههای بزرگ عمرانی در مناطق محروم، از تقاطع چندسطحی شهید استوار به عنوان بزرگترین تقاطع چندسطحی جنوب کشور نام برد که اخیراً افتتاح شده است. همچنین، پروژههای بزرگراهی و عمرانی در محورهای احمد بن موسی (ع)، نواب صفوی و شهرکهای جنوب شیراز از دیگر اقدامات مهم شهرداری در این مناطق برشمرده شد.
وی خاطرنشان کرد: محرومیتزدایی تنها وظیفه شهرداری نیست و نیاز به مشارکت همهجانبه دستگاههایی مانند آموزشوپرورش (مدرسهسازی)، نیروی انتظامی (ایجاد کلانتری)، آبفا (آبرسانی و فاضلاب)، بهزیستی و کمیته امداد دارد.
شهردار شیراز در پایان از استاندار فارس به عنوان نماینده عالی دولت خواست تا با صدور دستورات لازم، همکاری ادارات را برای تسریع در رفع محرومیتهای شیراز جلب کنند.