ایلنا از گلستان گزارش میدهد:
تعاونی تولیدی میتوانند نقش بسیار مهمی در اشتغال ایفا کنند

توسعه تعاونیها بر اشتغالزایی و افزایش سرانه درآمد تاثیرگذار است
وضعیت اشتغال و سرانه درآمد مردم گلستان چندان مناسب نیست و در این شرایط شرکتهای تعاونی و تولیدی میتوانند نقش بسیار مهمی در اشتغال ایفا کنند. با ایجاد تعاونیهای قدرتمند رونق اقتصادی و شکوفایی در گلستان بیشتر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گلستان، به گفته مسئولان در حال حاضر ۳ هزار شرکت تعاونی در حوزه کشاورزی، خدمات و صنعت و دانشبنیان مشغول به فعالیت وجود دارند. گلستان ۴۳ تعاونی صادرات محور دارد و طی سالهای اخیر توانستند ۶۳ میلیون دلار کالا از گمرکات استان و سایر استانهای کشور صادرات انجام دهند.
گلستان ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نصف آنها در مناطق روستایی سکونت دارند و اقتصاد استان بر پایه کشاورزی است. همچنین این استان ۳۴ شرکت تعاونی فراگیر ملی دارد و سه هزار و ۱۳۰ نفر عضو شرکتهای تعاونی فراگیر ملی گلستان هستند.
در حال حاضر وضعیت اشتغال استان خوب نیست و در این شرایط شرکتهای تعاونی میتوانند نقش بسیار مهمی را برای ایجاد اشتغال ایفا کنند. با توسعه تعاونیهای قدرتمند قطعا باعث ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و شکوفایی اقتصاد گلستان خواهد شد.
بسیاری از تعاونیها در استان به علت عدم حمایت بانکی، نبود نقدینگی و سرمایه در گردش تعطیل یا در حالت نیمه تعطیل قرار گرفتند. ضعف در عضوگیری و جذب سرمایه و استفاده نکردن از فناوریهای نوین، کمبود امکانات فیزیکی و زیرساختی تعاونی یکی دیگر از مشکلات تعاونیها در استان است.
بارها مدیران تعاونیها گفتهاند که حمایت برخی از شرکتهای تعاونی تنها در حد حرف باقی مانده است و مسئولین و نمایندگان مجلس اقدام خاصی در این زمینه نکردهاند. بسیاری از مدیران تعاونی هم معتقد هستند که برخی موارد قانون نیازمند بازنگری است و قانونهای دست پاگیر باید حذف شود.
رئیس سازمان مدیدیت و برنامه ریزی گلستان گفت: استان گلستان یک استان کشاورزی است و زمینههای خوبی برای تشکیل تعاونیها در این حوزه در شهرستانها وجود دارد. ظرفیتهای تعاونیهای روستایی در استان باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و در رونق اقتصادی بخش کشاورزی و استان به کار گرفت.
علیرضا نورانی تصریح کرد: ما میتوانیم بیش از پیش با راه اندازی واحدهای بزرگ تولیدی به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کنیم که در همین راستا پیرو مصوبه اخیر شورای اقتصاد پیرامون اقتصاد تعاونی، شرکتهای تعاونی برای پیشرفت شهرستانها بایستی تشکیل شود.
وی گفت: یکی از وظایف اصلی مدیران دستگاههای اجرایی این است که زمینههای حضور و مشارکت مردم در تولید و کار تولیدی را تبیین کنند و زمینهها را برای شکل گیری شرکتهای تعاونی در روستاها آماده کنند.
وی گفت: با استفاده از تعاونیها میتوان کشت و صنعت کوچک جهت اشتغال پایدار جوانان ساکن در روستا راه اندازی کرد و از سوی دیگر به بهرهوری بیشتری در استفاده از منابع و کاهش هزینهها کمک کرد.
مدیر تعاون روستایی گلستان گفت: شبکه تعاون روستایی بزرگترین و مردمیترین تشکل در کشور است که در تمامی روستاها حضور دارد و میتواند نقش بسزایی در حمایت از تولید کنندگان بخش کشاورزی استان گلستان داشته باشد.
محمد رضا جامی تاکید کرد: : حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان گلستان ضروری است.
وی ضمن اشاره به خرید محصولات کشاورزی استان در سال زارعی با رشد بیش از ۳ برابری توسط این مدیریت و شبکه تعاونیها، گفت: مدیریت تعاونی روستایی استان در راستای تامین مالی شبکه در سالجاری علاوه بر اخذ اعتبار از منابع داخلی بانکها، از اعتبارات ملی مبلغ ۲۹۰ میلیارد تومان منابع تامین کرده و همچنین در راستای مولدسازی اموال شبکه در راستای توسعه زیرساختهای مورد نیاز تلاشهای موثری را کرده است.
وی افزود: حدود ۳۰۰ شرکت تعاونی در بخشهای روستایی، کشاورزی، تولید روستایی، سهام زراعی و تشکلهای بخش کشاورزی در گلستان مشغول فعالیت هستند. تعاونیهای روستایی در گلستان بیش از ۶۰ سال قدمت دارند.