تازههای نشر ققنوس در حوزهی علوم انسانی

نشر ققنوس اخیرا سه کتاب تحت عناوین «از وجود به موجود»، «مبانی تاریخ هنر» و «مبانی انسانشناسی» منتشر و روانهی کتاب کرده است.
ایلنا؛ نشر ققنوس اخیرا سه کتاب تحت عناوین «از وجود به موجود»، «مبانی تاریخ هنر» و «مبانی انسانشناسی» منتشر و روانهی کتاب کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تازههای نشر ققنوس به شرح زیراند:
• مبانی تاریخ هنر
این کتاب که ۳۳۵ صفحه دارد، نوشتهی گرانیت پوک و داینا نیوئل است که توسط مجید پروانهپور ترجمه و روانهی بازار شده. «مبانی تاریخ هنر» درآمدی است موجز و آسان بر تاریخ هنر برای خوانندگان عام و دانشجویان و به ویژه آنهایی که برای نخستین بار به مطالعه تاریخ هنر میپردازند. کتاب حاوی تصاویر گوناگونی از آثار هنرمندان شناخته شده جهانی است و به معرفی مفاهیم، موضوعات و مباحثاصلی تاریخ هنر میپردازد. برخی از پرسشهایی که پاسخشان را در این کتاب خواهید یافت عبارتند از:
- هنر و تاریخ هنر چیست؟
- روشهای اصلی برای درک و فهم هنر کدامند؟
- جهانی شدن و پسامدرنسیم چه تأثیراتی بر هنر نهاده و چه تغییراتی در آن ایجاد کردهاند؟
نویسندگان ضمن معرفی رویکردهای غالب در تاریخ هنر تلاش میکنند بنیانهای نظری هر یک از قلمروهای هنری را با زبانی ساده و قابل فهم تبیین کنند، تأثیرپذیریها و تأثیرگذاریهای نحلههای فکری را برشمارند، فواید وگاه کاستیهای به کارگیری این نظریهها را با ذکر مثال نشان دهند، و راه پیگیری مطالعات بیشتر را هموار سازند.
• مبانی انسانشناسی
«مبانی انسانشناسی» عنوان کتابیست از پیتر متکاف که با ترجمهی بنفشه عطرسائی توسط نشر ققنوس در ۳۱۹ صفحه منتشر شده. مبانی انسانشناسی بهترین راهنما برای دانشجویانی است که برای نخستین بار با مقوله انسانشناسی روبرو میشوند. این کتاب مفاهیم اساسی انسانشناسی را بررسی میکند و به سوالات زیر میپردازد:
- انسانشناسی چیست؟
- چگونه میتوانیم تفاوتهای فرهنگی را از تفاوتهای فیزیکی تشخیص دهیم؟
- فرهنگ چیست؟
- انسانشناسان چگونه به مطالعه فرهنگ میپردازند؟
- نظریهها و رویکردهای مهم که امروزه از آنها استفاده میشود، کدامند؟
- این نظام در طول زمان چگونه تغییر کرده است؟
این کتاب ساده با ارائه چشم اندازی از اصول اساسی انسانشناسی منبعی بسیار ارزشمند برای کسانی است که میخواهند درباره این مبحثجذاب بیشتر بیاموزند.
• از وجود به موجود
از «وجود به موجود» نوشتهی امانوئل لویناس است که مسعود علیا آن را ترجمه کرده. این کتاب در مجموعه آثار لویناس اهمیت و متربه خاصی دارد، از آن رو که در سیر فکری این فیلسوف اولین کتابی است که گویای بسیاری از مضامین و دغدغههای پابرجای اوست: برآمدن و جدا شدن سوژه و سوبژکتیویته از وجود محض و بینام و نشان، مواجهه با دیگری و استعلا به ساحت غیریت، زمان و نسبت آن با سوبزکتیویته و غیریت، دلالتهای هستیشناسانه و فراهستیشناسانه احوال، رابطه دوگانه و نه چندان سرراست با پدیدارشناسی و میراثپدیدارشناسانه هوسرل و هایدگر، و شاید از همه مهمتر گذر از وجود به موجود که
در خود عنوان کتاب نیز انعکاس پیدا کرده است.