وزیر کشور:
کشورهایی از طریق مواد افیونی میخواهند کشورهای دیگر را تضعیف کنند

وزیر کشور گفت: متاسفانه هست و نیست انسان پای مواد افیونی از بین میرود، چرا که عده ای دنبال اقتصاد آن هستند و کشورهایی از این طریق میخواهند کشورهای دیگر را تضعیف کنند.
به گزارش خبرنگارایلنا، "احمد وحیدی" وزیر کشور در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: موضوع مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم است و به عنوان یک آسیب اجتماعی آثار سوء و بدی در جوامع دارد. اعتیاد به مواد مخدر بسیاری از خانوادهها را از بین برده است، بسیاری از کودکان را بیسرپرست کرده است، قدرتهای فعال را از کار انداخته است و موارد دیگر از این قبیل که ضرباتی جبران ناپذیر را وارد کرده است.
وزیر کشور به این نکته تاکید کرد که مواد مخدر و موضوع اعتیاد یک پدیده اجتماعی است. او گفت: متاسفانه از این موضوع به عنوان یک پدیده سیاسی و اقتصادی سوءاستفاده میشود. قابل قبول نیست که معادههای بسیاری را برای مقابله با پولشویی راه میاندازند، اما از راه تجارت مواد مخدر بهراحتی پولشویی میکنند. ساز و کاری مانند FATF را برای مقابله با پولشویی راه میاندازند، ولی آماری از میزان جابجایی پولهای ناشی از تجارت و پولشویی حیطه مواد مخدر ارائه نمیشود.
وحیدی تصریح کرد: ۱۴ سازمانهای جهانی در حال مقابله با موضوع مبارزه با مواد مخدر هستند، اما نتیجه تشکیل این سازمانها چیست؟ آیا با کاهش کشتههای ناشی از مصرف مواد مخدر مواجه میشویم؟ آیا با کاهش درگیری افراد روبرو بودهایم؟ چرا با کشت خشخاش مبارزه نمیشود؟ این جاست که بدبینی به وجود میآید.
وحیدی ادامه داد: پاسخ شهادت نزدیک به چهار هزار نیروی جان برکف و ۱۲ هزار جانباز مقابله با مواد مخدر و ۳هزار و ۸۰۰ شهید این راه را چه کسی میدهد؟ چرا باید همه هزینه ها را ایران بدهد؟ چرا کاری انجام نمیشود؟
وزیر کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ هزار تُن پیشساز به افعانستان منتقل میشود، گفت: کشورهای جهان چرا جلوی این موضوع را نمیگیرند؟ تا این لحظه بیش از هزار نوع روان گردان و توهم زا تولید میشود، اما چرا اجازه تولید آنها را میدهند؟ متاسفانه هست و نیست انسان پای مواد افیونی از بین میرود، چرا که عده ای دنبال اقتصاد آن هستند و کشورهایی از این طریق میخواهند کشورهای دیگر را تضعیف کنند.
وحیدی ضمن اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از کمترین کمکهای بینالمللی برای مبارزه با تولیدکنندگان روان گردان و مواد مخدر برخودار است، افزود: ماجرای اصلی در مبارزه با مواد مخدر، سیاستهای خبیثانه جهانی توسط جریانات مافیایی است. در نتیجه گلایهمندی و شک ایران نسبت به سیاستهای مافیای بین المللی موضوعی بر حق است.
وحیدی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در عالیترین سطح در حال مبارزه با مواد مخدر است. تشکیل چنین ستادی با ریاست رییسجمهوری اسلامی ایران، نشان از اهمیت موضوع برای مسئولان کشور دارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه بحث پیشگیری و درمان بسیار مهم است، اظهار کرد: باید روشهای جدید را روزآمد کنیم. پیشنهاداتی مطرح شده است امیدوارم مدنظر قرار گیرد، دولت نیز طرحی را آماده کرده که در قالب لایحه به مجلس ارائه میشود.
وحیدی با اشاره به نقش نهادها و ارگانهای مختلف در امر پیشگیری و درمان، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید در حوزه آگاهی کار گسترده صورت دهد تا جامعه مخاطبش مصونسازی شوند؛ مصونسازی چه به صورت فرهنگی چه به صورت آموزشی در قالب کارگاه، بروشور و فعالیتهای دیگر.
او به نقش وزارت بهداشت در مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: این دستگاه باید در امر پیشگیری و درمان روزآمد عمل کند. البته فعالیتهای خوبی صورت گرفته، اما همت ویژهای نیاز است و روشهای موثر باید مورد استفاده قرار گیرد.