رجایی خبر داد:
بررسی کاهش آلودگی هوا در مجلس شورای اسلامی

خودروسازان مکلف شدهاند تمامی قطعات خودرو که مربوط به آلایندهها میشود را استانداردسازی کرده و نیز گارانتی سه ساله یا ۴۰ هزار کیلومتر را مدنظر قرار دهند.
رئیس کمیسیون کشاورزی منابع طبیعی مجلس از بررسی کاهش آلودگی هوا در مجلس شورای اسلامی خبر داد.
عباس رجایی(رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس) که صبح امروز(۲۰ آبان) در سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی سخن میگفت با بیان اینکه دو طرح در کمیسیون کشاورزی در خصوص کاهش آلودگی هوا مطرح شده است، اظهار داشت: پدیده ریزگردها و آثار آن در زندگی مردم و بحثاستاندارد سازی خودرو از موضوعاتی است که در کاهش آلودگی هوا موثر هستند.
رجایی همچنین به مصوبه کمیسیون کشاورزی اشاره کرد و گفت: براساس این مصوبات تمامی دستگاههای اجرایی و تولیدکنندگان کشور اعم از صنایع تولیدی و بخشهای خدماتی که گاز آلاینده منتشر میکنند باید سطح استانداردشان به سطح جهانی برسد و این موضوع را هر ساله سازمان حفاظت از محیط زیست باید تهیه و ابلاغ کند.
وی افزود: همچنین خودروسازان مکلف شدهاند تمامی قطعات خودرو که مربوط به آلایندهها میشود را استانداردسازی کرده و نیز گارانتی سه ساله یا ۴۰ هزار کیلومتر را مدنظر قرار دهند.
رجایی با بیان اینکه معاینه فنی دو سال پس از تولید خودرو اجباری است، افزود: خودروهای عمومی ۶ ماه یکبار و خودروهای شخصی یک سال یکبار باید معاینه فنی شوند تا بتوان میزان گازهای آلاینده را کنترل کرد.
نماینده مجلس همچنین از مصوبه اخطار به صنایع آلاینده خبر داد و گفت: تعیین اخطار با مدت معین و محدود توسط حفاظت محیط زیست انجام خواهد شد و پس از آن درصورتی که اجرایی نشود به صورت قطعی جلوی فعالیت آنها گرفته میشود.
رجایی با بیان اینکه هزاره سوم را هزاره آب و غذا نامگذاری کردهاند، گفت: درحال حاضر یکی از چالشهای جدی کشور مسئله آب است.
وی افزود: براساس قوانین مجلس شورای اسلامی انتظار میرود وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و مردم نسبت به این مباحثحساسیت داشته باشند.
وی تأکید کرد: براساس پیشبینیها تا ۳۰ سال آینده کشور مشکلات خاص خشکسالی خواهد داشت که در صورت عدم رسیدگی به معضل منابع آبی این موضوع را محتمل خواهد کرد و نیز موجب از بین رفتن زیرساختها میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه رسیدگی به معضل دریاچه ارومیه نیاز به مطالعه دقیق دارد، عنوان کرد: باید آمایش سرزمینی برای این دریاچه طراحی از حرکتهای مقطعی خودداری شود، زیرا نتیجه بخش نخواهد بود.
رجایی افزود: طراحی مدل بهینه برای آب در کشور توسط دولت و همچنین براساس قانون باید طراحی شود در صورت تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه که باید توسط دولت اجرا شود ۲۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد، البته اطلاع داریم وزارت نیرو در حال تهیه آییننامههای این قانون است و درعین حال با چالشهایی روبرو شده که مجلس نیز کمک خواهد کرد.