وزیر بهداشت در اختتامیه جشنواره طب ایرانی:
لزوم پرداختن به طب ایرانی مستند و علمی/ طب ایرانیِ علمی و دانشگاهی میتواند باعث سلامت مردم شود

وزیر بهداشت گفت: ما در وزارت بهداشت طب ایرانی مستند علمی را حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «بهرام عین اللهی»، وزیر بهداشت در اختتامیه جشنواره طب ایرانی گفت: طب ایرانی یک میراث گرانبها ست که سالهای سال فراموش شده بود، علی رغم قدمت چندین هزارسالهاش. احیای این مسائل مهم است که باید انجام بگیرد. در ایران یک نکته مهم بحث هویت است. هویت و تاریخ، ایران را میتواند که در تمام دنیا نشان بدهد. خیلی از کشورهای همجوار ما هویت ندارند و برای خودشان هویت درست میکنند و بازارچه مصنوعی درست میکنند. اما ما کشوری هستیم که هویت داریم و این هویت است که باعث پیشرفت ما میشود. زیرا لفظ ما میتوانیم را هویت نشان میدهد، تاریخ نشان میدهد که ما میتوانیم.
عین اللهی گفت: ایران و ایرانی در دنیا به عنوان یک افتخار مطرح است و وقتی میگویند که ایران، یعنی امام خمینی و یعنی حضرت آقا و قاسم سلیمانی، ایرانی یعنی هشت سال دفاع مقدس و یعنی کادر بهداشت و درمان که در مقابله با کرونا یک لحظه عقل ننشستند. ما باید به ایرانی بودن خودمان افتخار کنیم. طب ایرانی میتواند نمایانگر همین هویت شود. خود طب ایرانی نشان دهنده هویت طب ما و تاریخ ماست و امروزه در دانشگاههای علوم پزشکی باید به هویت دانشجونمایان بپردازیم که به آن افتخار کنند. در برخی کشور ها وقتی وارد میشوید عکس ها و تاریخ خودشان را زده اند. حتما در تاریخ پزشکی و ایجاد هویت کار کنید و عکس مفاخر مان در سالن بزنید. زیرا بدون هویت رشد نمیکنیم.
او افزود: وقتی در کره ماه موشک میفرستند هدفشان این است که افتخاری را برای خودشان ایجاد کنند. حلقه گمشده ما امروز هویت است و ما با آن پیشرفتهای زیادی میکنیم. همه دانشگاههای ما باید در طب ایرانی فعال باشند و در کتابهای درسی در آموزش پزشکی باید واحدهای طب ایرانی تدریس شود و این جدا از مطالب محتوایی ایجاد هویت میکند.
عین اللهی گفت: الحمد الله هشت دانشکده طب سنتی در کشور ایجاد شده است، مرحوم دکتر اصفهانی و دکتر بهرامی چشم اندازهای بالایی برای این رشته درنظر گرفته بودند. وقفهای ایجاد شد، اما الان فرصت فراهم است. نباید سکولار فکر کرد و این رشته باید در همه دانشگاهها ایجاد شود. هرچه محدود کنیم رشد نمیکند، کیفیت در کمیت ایجاد میشود. اگر محدود کنیم این رشته رشد نمیکند. ما کمیت را بالا ببریم قطعا رشد بهتری را پیدا خواهیم کرد.
او افزود: قطعا اگر در رشد کمی شکل بگیرد، رشد کیفی نیز میکند و از روشهای غیرعلمی جلوگیری میشود. ما در وزارت بهداشت طب ایرانی مستند علمی را حمایت میکنیم. اسناد بالادستی دراین ارتباط داریم اما باید اسناد بالادستی دیگری نیز باید ایجاد شود که این رشته دچار وقفه نشود. در همین رابطه خدمت نمایندگان محترم بودیم و گفتیم چیزهای قوی تری ایجاد شود. باید چیزی باشد که ماندگار باشد که به عنوان یک کار ماندگار باشد و سلایق شخصی در آن ایجاد نشود. ما متولی سلامت مردم هستیم. هرچه به نفع مردم باشد باید پشتیبانی شود و طب ایرانی علمی و دانشگاهی میتواند باعث سلامت مردم شود.
او افزود: برای این راه هرکاری لازم باشد، باید خارج از بوروکراسی دست و پا گیر و مقاومتهای غیرعلمی هرچه به نفع سلامت مردم است انجام دهیم. درباره سبک زندگی مردم که از مشکلات عمده در دنیاست متاسفانه لایف استایل ما به هم خورده و با استفاده از طب ایرانی و طب الصحه میتوانیم به سلامت مردم کمک کنیم.
عین اللهی گفت: حسن طب ایرانی این است که به پیشگیری بیشتر، نحوه زندگی و روحیه مردم بیشتر میپردازد. از همه دانشمندان رشتههای مختلف میخواهم فکر نکنند طب ایرانی طب جداست و نباید سکولار فکر کنیم. در رابطه با بحث کرونا، فاجعه ملی بود و ما متاسفانه در موج پنجم روزی ۵۰ هزار مبتلا و ۸۰۰۰ بستری در ای سی یو داشتیم و مرگ و میر بالای ۷۰۰ نفر بود. واکسیناسیون در سطح وسیع ایجاد شد و ۹۵ میلیون دوز در یک حرکت ملی تزریق کردیم. انتظار داریم دانشمندان طب ایرانی در ارتباط با کرونا بیشتر فعالیت کنند.
او افزود: تعدادی از داروهای طب ایرانی در غذا و دارو به تایید رسیده است. نباید گفت این داروها برای درمان کروناست و تنها برای تقویت سیستم ایمنی است. نباید اگزجره کنیم و باید داروهایی که کمک به بیمار کنند، استفاده شود. منابع غیراستاندارد در جامعه بعضا مضر است و باید طب ایرانی را مستند کنیم که جلوی سواستفاده ها گرفته شود.
عین اللهی گفت: ۱۷ قلم فراورده طبیعی توانستند مجوز بگیرد که نه قلم در بازار وارد شده است. در تمام مراکز درمانی، باید بتوانند متخصص های طب ایرانی حضور داشته باشند.
او در انتها گفت: وزارت بهداشت در این شرایط و برهه مصمم است براساس اسناد بالادستی بتواند از همه ظرفیت های طب سنتی مکمل جهت ارتقا سلامت مردم استفاده کند. خیر الامور اوسطها. نه این حرف درست است که طب سنتی ایرانی صفر است و نه اینکه همه چیز را درمان میکند. نباید افراط و تفریط کرد و باید در حد توانمندی و ظرفیتش سلامت مردم را تامین کند.