یک متخصص طب ایرانی:
عواقب ناگوار جنبشهای ضد واکسن در تاریخ موجود است

یک متخصص طب ایرانی با اشاره به عواقب ناگوار جنبش های ضد واکسن که در سابقه تاریخی ایران و جهان موجود است و تاکید بر پیشگامی ایران در واکسیناسیون پیش از کشف جهانی آن، حمایت خود را از پویش «طب سنتی مخالف واکسیناسیون نیست»، اعلام کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، «مرضیه بیگم سیاهپوش»، متخصص طب ایرانی با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه آبله در ایران به صورت ایلیاتی و پیش از کشف واکسن این بیماری توسط ادوارد جنر انجام میشد، گفت: در قبیله سنگسری، پیرزنان ترشحات آبله را در پارچهای تمیز نگه داشته، خشک میکردند و میساییدند و سپس با سوزن به پوست بچهها میزدند و دلاکان و سلمانیها هم این کار را انجام میدادند.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان نیز وقتی کودکان دچار زخم میشدند، آنها را با آبله گاوی مواجه میکردند و به این کار، «پوتوگاو» میگفتند که این موضوع را یوهان لوییس شلیمر نیز در کتاب خود آورده است.
وی با بیان اینکه آبله کوبی رسمی، ۱۶ سال پس از کشف واکسن آبله توسط ادوارد جنر به ایران آمد، ادامه داد: برای این موضوع قانونی وجود نداشت، تا اینکه امیرکبیر روی کار آمد و قانون آبله کوبی توسط او بنا نهاده شد.
وی خاطرنشان کرد: امیرکبیر سیاستی فراگیر در تمام مناطق کشور در نظر گرفت و بر اجرای آن پافشاری کرد، اما با شهادت او این امر ناتمام ماند و بعدها با شکل گیری کمیسیون حفظ الصحه، بار دیگر از سر گرفته شد.
سیاهپوش با اشاره به سوابقی از جنبشهای ضد واکسن در ایران و جهان، بیان کرد: بزرگنمایی عوارض واکسن و بیاثربودن آن در پیشگیری از ابتلا به بیماری، وجود عناصر سمی در واکسن و مشکلات بهداشتی پس از تزریق آن، از جمله مواردی است که این جنبشها با تحریف علم و تغییر فرضیه ها، به جذب مخاطبان میپردازند.
وی اصرار بر حقعدم واکسیناسیون، سود فراوان و سانسور نظرات مخالف و حمله به منتقدان را از دیگر روشهای جلب مخاطب توسط این جنبشها برشمرد و افزود: نقل داستانهایی از افراد معروف از کودکانی که دچار عارضه شده اند، ایجاد تردید در مردم با طرح بحث رباتها و ترولهای مرتبط با واکسن و بحث سودآوری فراوان برای شرکتهای سازنده، در بسیاری از مواقع برای اهداف این جنبشها موثر بوده اند.
امروزه گسترش جنبشهای ضد واکسن مدیون فضای مجازی است
سیاهپوش، گسترش امروزی جنبشهای ضد واکسن را مدیون فضای مجازی دانست و با اشاره به عواقب اقدامات این جنبشها در دورههای گذشته که شیوع گسترده آن بیماری را به دنبال داشته است، تاکید کرد: نباید عدهای در کشور با سو استفاده از اعتقادات مذهبی مردم و تبلیغ داروهای بینام و نشانی با نام واکسن طبیعی، ابهامات غیرعلمی درخصوص واکسیناسیون ایجاد کرده و سلامت جامعه را به خطر بیندازند.