در حاشیه طرح یک ادعا؛
آیا استفاده از نهجالبلاغه در تلویزیون ممنوع بوده است؟
![آیا استفاده از نهجالبلاغه در تلویزیون ممنوع بوده است؟](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/t0fBC4kOofW3/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0piaQ-pJs9YOT7otfNPZWXfo,/%D9%86%D9%87%D8%AC+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%BA%D9%87.jpg)
همواره درباره این موضوع که آیا همه بخشهای کتب معتبر دینی و مذهبی امکان مطرح شدن در تلویزیون را دارند یا خیر بحثهایی مطرح بوده که به تازگی با ارائه ادعاهایی در یک برنامه تلویزیونی، این موضوع دوباره به یک بحث تازه در جامعه رسانهای کشور تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، به تازگی ویدئویی از برنامه «پلان» در فضای مجازی منتشر شده است که در این برنامه علیرضا بهرامی (منتقد سینما) طی اظهاراتی مدعی میشود که تا پیش از پخش برنامههای انتخاباتی چهاردهمین دوره ریاست جمهوری صحبت از نهجالبلاغه ممنوع بود و به برنامهسازانی که از آن استفاده میکردند، تذکر داده میشد.
بهرامی در تکمیل سخنان خود با اشاره مجری برنامه (امیرشهاب رضویان) به بخشهایی از نهجالبلاغه اشاره میکند که مربوط به حکومتداری و رفتار حاکمیت با مردم است و مدعی میشود که مطرح کردن بخشهایی با این موضوع در تلویزیون ممنوع بوده و چندین برنامهساز نیز به دلیل استفاده از این کتاب از صداوسیما تذکر دریافت کردهاند.
با پیگیریهای خبرنگار ایلنا از مسئولان تلویزیون به نظر میرسد که تذکرات داده شده درباره استفاده از نهجالبلاغه در برنامههای تلویزیونی نهایتاً مربوط به برداشتهای ناصواب از این کتاب بوده است و در برنامههایی چون «سمت خدا»، «طرحی برای فردا»، «درسهایی از قرآن» و ... بارها از روایتهای مختلف نهجالبلاغه استفاده شده است.
به همین بهانه با سیدمحمدباقر طباطبایینژاد (کارشناس مذهبی) که در چند برنامه تلویزیونی حضور داشته، گفتگویی داشتیم و این کارشناس مذهبی تأکید کرد: من در جریان آنچه که در این برنامه مطرح شده، نیستم و برنامه را ندیدهام اما اگر ادعایی درباره ممنوعیت نهجالبلاغه مطرح شده، باید بگویم که من به عنوان کسی که در برنامههای مختلف چندین بار حضور داشتم و با تلویزیون همکاری داشتهام هیچگاه با این ممنوعیت مواجه نشدهام و کسی به ما این تذکر را نداده که استفاده از نهجالبلاغه ممنوع است.
وی تأکید کرد: درباره تجربه شخصی خودم باید بگویم ما بارها در تلویزیون از نهجالبلاغه استفاده کردهایم و اصلاً چنین ممنوعیتی در تلویزیون جمهوری اسلامی که شاکلهاش بر اساس نهجالبلاغه است، هیچ معنایی ندارد. مطلقاً هیچ تذکر منفی در هیچ زمینهای درباره استفاده از این کتاب دریافت نکردیم و حتی روال معمول اینگونه بود که اگر کارشناسی مطالب نهجالبلاغه را برای مردم بازگو میکرد، مورد تشویق قرار میگرفت و صداوسیما و حاکمیت همواره تأکید داشتهاند که مطالب این کتاب ارزشمند به مردم انتقال پیدا کند.