منصوری:
فقط جلب مشارکت مردم تاثیرگذار نیست/ نیاز به آشتی و اجماع ملی داریم
رئیس جبهه اصلاحات گفت: اگر تایید صلاحیت اقای پزشکیان فقط منجر به افزایش مشارکت باشد فقط همان مشکلات دولتهای آقایان خاتمی و روحانی تکرار خواهد شد. ما نیاز به آشتی ملی و اجماع ملی داریم. فقط جلب مشارکت مردم تاثیرگذار نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست افقهای سیاسی در اندیشههای دولت چهاردهم در ستاد مسعود پزشکیان با حضور آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات، محسن هاشمی و محسن آرمین نایب رئیس جبهه اصلاحات برگزار شد.
آذر منصوری در این نشست گفت: آیا عدالت منهای آزادی قابلیت تحقق دارد یا ندارد و آیا این عدالت بدون حقوق کلیه شهروندان محقق میشود یا خیر حتما خیر. با توجه به چالشهایی که در سیاست داخلی و خارجی وجود دارد عدالت بدون آزادی امکان تحقق ندارد. عدالت بدون تحقق حقوق شهروندان امکان ندارد. ما زن زندگی آزادی را پشت سر گذاشتیم ما حاکمیت یکدست را پشت سر گذاشتیم ما با شکاف حاکمیت و ملت مواجه هستیم. برداشت من این است چالشی که برای حکمرانی در ایران وجود دارد شکاف حاکمیت و ملت است. در چنین شرایطی سالهاست که حرف میزنیم تکرار میکنیم تذکر میدهیم با این سیاست خارجی به هیچ مصلحتی نخواهیم رسید. با این حکمرانی حقوق شهروندی به حق دسترسی به فرصت برابر نخواهد رسید.
وی ادامه داد: ما امروز با بیشترین شکاف طبقاتی مواجه هستیم بدون حل مسئله سیاسی مسئله اقتصادی حل نخواهد شد. ما نمیتوانیم وعده و شعار کاذب به مردم بدهیم. اولین گام، حل مسائل سیاسی است که باید محور دولت احتمالی آقای پزشکیان باشد. اگر میگوییم مردم منظور قشر خاصی نیست. اگر تایید صلاحیت اقای پزشکیان فقط منجر به افزایش مشارکت باشد فقط همان مشکلات دولتهای آقایان خاتمی و روحانی تکرار خواهد شد. ما نیاز به آشتی ملی و اجماع ملی داریم. فقط جلب مشارکت مردم تاثیرگذار نخواهد بود. من با کسانی که کاملا با صندوق رای قهر هستند همدل هستم و بارها این مسئله را تکرار کردند اما تاثیرگذار نبوده است. ما به ازای شعار عدالت آقای پزشکیان باید چیزی پرداخته شود و حق شهروندانی باشد که از تک قطبی خارج شوند.
محسن هاشمی در این نشست گفت: در این انتخابات رقبای اقای پزشکیان ۵ نامزد انتخابات نیستند بلکه مردمی هستند که در انتخابات حاضر نخواهند شد. از مردم میخواهیم که در انتخابات شرکت کنند و به کاندیدای نهایی جبهه اصلاحات رای دهند.
وی تصریح کرد: ما ۶ انتخابات را با نتیجه بیش از ۷۰ درصدی پشت سر گذاشتیم و نتیجه مقبول واقع شد. ولی بعد از آن رد صلاحیتهای گسترده شکل گرفت که مشارکت به نزدیک ۴۰ درصد رسید و در انتخابات گذشته نیز مشارکت نیز به نزدیک ۲۰ درصد. البته با لحاظ آمار ۸ درصد آراء باطله به این آمار رسید. بعد از اعتراضات ۱۴۰۱ و ناراحتی که شکل گرفت جبهه اصلاحات تصمیم گرفت در انتخابات مجلس شرکت نکند و آقای خاتمی هم در انتخابات رای نداد. حادثهای که اتفاق افتاد فرصت جدیدی را در اختیار قرار داد در انتخابات ۱۴۰۰ هم بعضی از اعضای جبهه اصلاحات تلاش کردند تا روزنهای گشاده شود. قرار بود در ۶ سال اینده به این نتیجه برسیم اما حالا فرصتی پیش آمده که بخواهیم از آن استفاده کنیم.
هاشمی افزود: در رسانههای غربی القا کردند که بعضی این نظر را دارند که اگر رای بدهیم با توجه به روشهای حاکمیتی رئیس جمهور چقدر میتواند موفق باشد. در انتخابات این دوره هم تعدادی از نامزدهایی که در جبهه اصلاحات حضور دارند هم رد صلاحیت شدند. اما حضور آقای پزشکیان در نمایندگی مجلس و حضور در دولت آقای خاتمی شرایطی را فراهم کرد که ایشان توانست نظر شورای نگهبان را جلب کند و جبهه اصلاحات به این اندیشید از فرصتی که قرار بود در ۶ سال آینده رخ دهد جهت رفاه نسبی استفاده کند.
آذر منصوری گفت: ما در انتخابات این دوره ۳ کاندیدا به شورای نگهبان اعلام کردیم و اعلام کردیم اگر کاندیدای ما تایید شود مشارکت خواهیم کرد. ما در این انتخابات مسئول هستیم و باید بحران حکمرانی در کشور اصلاح شود. باید از فرصت انتخابات استفاده کنیم. اعضای جبهه اصلاحات در این انتخابات آماده نبودند و تلاش میکنیم ستادهای استانی فعال شوند و از این ظرفیت استفاده کنند.
وی افزود: اساسا دولت و یا حاکمیت اگر به موضوع شکاف حاکمیت و ملت توجه نکند، حکمرانی در وضعیت بحرانی قرار میگیرد. وقتی شعار ایران برای ایرانیان مطرح میشود، یعنی همه اقشار حق دارند از آزادی برابر برخوردار باشند. از حقوق شهروندی برخوردار باشند. دلایل شکاف حاکمیت و ملت چیست؟ شعاری که آقای پزشکیان در این شرایط دادند این است که ما و جوانان ما میخواهند زندگی کنند. مگر میشود حاکمیت جامعه را قبول نداشته باشد در جای دیگری سیر کند و مشروعیت خود را به شکلی ثابت کند اما با این وضعیت امکانناپذیر است.
منصوری تصریح کرد: اگر ما بتوانیم این جامعه را راضی به حضور در انتخابات کنیم در دور اول پیروز انتخابات می شویم. ما در این مدت خیلی با آقای پزشکیان صحبت کردیم و برداشت من این است که ایشان اهل خودنمایی نیست که اخلاق را زیر سوال ببرد. آقای پزشکیان میتوانست بگوید شما نگذاشتید واکسن وارد شود اما به دنبال موازنه است. آقای زاکانی دومین نفر در لیست امضا کنندگان ممنوعیت واردات واکسن بود و حالا شب گذشته به دوربین نگاه میکند و به راحتی دروغ میگوید که واکسن وارد کردیم. راه حصر اینجاست که وفاقی در حاکمیت شکل بگیرد که حصر به ضرر خودشان است. آقای پزشکیان را در قامت خودشان ببینید. میزگرد سیاست خارجی بسیار عالی بود. اگر سیاست خارجی درست نشود نمیتوان در مسئله اقتصادی معجزه کرد. بنابراین نباید انتظار نداشته بدهیم وعده مدینه فاضله بدهیم تا بتوانم رای جمع کنیم. صحبتهایی که اقای پزشکیان میکند کاملا واقعگرایانه است. برخوردهایی که با زنان و دختران جامعه میشود ضد مشارکت است. امیدواریم با این فرصتی که داریم بتوانیم ترکی در صخره ستبر برداریم تا بتوانیم شرایط برای زندگی فراهم کنیم.
محسن آرمین در این نشست گفت: ما در حالی انتخاباتی برگزار میکنیم که انتخابات سرد و بی رمق در اسفند گذشته برگزار شد که میزان مشارکت به دور از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی بود. وضعیتی که ما در آن گرفتار هستیم نتیجه تعریفی است که از هدفگذاریهایی خودمان ایجاد کردیم اما سازگاری ندارد و سرمایه و توانمندی را به فرسایش میگذارد.
وی افزود: ما تعریفی از خودمان مطرح کردیم که توان ملی به فرسایش برده است و نتوانسته اهداف را محقق کند. ما برای خودمان تمدن اسلامی را تعریف کردیم، ایا این موضوع، برای اسلامی کردن جامعه و فرهنگ است؟ نه اسلام مدنی بلکه مدلی از اسلام طرفداران محدودی در جریان مسلمانان دارد و همین خوانش را بر جامعه تحمیل کنیم و حکومت اسلامی بر همین اساس شکل بگیرد تا جامعه با تنوعی که دارد تک الگوهای خاص را در بگیرد. تک الگوهایی که فقط ۲۰ درصد از مردم از آنها رضایت خواهند داشت.
آرمین افزود: مقابله با غرب یک پیامدهایی دارد که تمدن اسلامی دارای پیامدهای داخلی و خارجی است و باید کنش خاصی از اسلام مورد پذیرش قرار بگیرد. در ان صورت با توجه به انکه جامعه از ان استقبال نمیکند، از طرحهای حجاب و عفاف و طرح نور استفاده میشود که به نتیجه برسد. اما با موضوعی مواجه خواهد شد که مشارکت مردم در انتخابات پایین میآید. در سیاست خارجی تحریم به وجود میآید همه موقعیتها از بین میرود و فرصتها از دست میرود. قرار بود ما در برابر غرب بایستیم اما نتیجه چه شده است در برابر طرح و توطئه قرار میگیریم که تهاجم تبدیل به تدافع میشود، این راهبردی را برای ما به وجود میآورد.
وی تصریح کرد: جبهه مقاومت به معنای دفاع از تهاجم است. هر موجودی نیاز به بقا و زنده بودن دارد بعد سراغ نیازهای دیگر میرود. در سالگرد انقلاب به عنوان دستاورد انقلاب ما چهل سال در برابر تهاجم دشمنان مقاومت کرده و توانستیم بمانیم و این به عنوانعالیترین دستاورد معرفی میشود. آیا انقلاب اسلامی امده بود دفاع کند و باقی بماند؟ انقلاب اسلامی برای جامعه و دنیا پیام داشت. ما راهبرد بقا را جانشین توسعه کردیم و به جای توسعه به فکر بقا بودیم. وقتی جامعه ای این راهبرد را در دستور کار میگیرد باعث فاصله و دورتر شدن مردم از حاکمیت میشود.
این فعال سیاسی تصریح کرد: در افق دولت چهاردهم باید خروج از این وضعیت را ببینیم راهبرد توسعه همه جانبه و عدالت را در دستور کار داشته باشیم و تنها راه نجات، همکاری مردم با حاکمیت است و این باعث میشود که از همه ظرفیتها استفاده شود و در سطح خارجی تنش زدایی صورت بگیرد.