صدرالحسینی در گفتوگو با ایلنا:
تحریم دیوان کیفری بینالمللی، تأثیری در ماهیت حکم آن علیه اسرائیل ندارد/حمله ترامپ به نهادهای بینالمللی باعث مخدوش شدن وجهه آمریکا شد
![تحریم دیوان کیفری بینالمللی، تأثیری در ماهیت حکم آن علیه اسرائیل ندارد/حمله ترامپ به نهادهای بینالمللی باعث مخدوش شدن وجهه آمریکا شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/OdnRUo6U3w0X/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pprvp4lExma67otfNPZWXfo,/%D8%B5%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%DB%8C.jpg)
کارشناس مسائل بینالملل گفت: رئیسجمهوری آمریکا برای رسیدن به اهداف و مقاصد سیاسی خود دست به هر اقدامی خواهد زد و تحریم دیوان کیفری بینالمللی هم از همین دست اقدامها بود.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بینالملل در تشریح دلایل تحریم دیوان کیفری بینالمللی توسط ترامپ در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که نهادهای قضایی بدون توجه به فشارهای سیاسی احکام خود را صادر میکنند و در مورد جنایاتی که اسرائیل در غزه مرتکب شد، دیوان کیفری بین المللی علیه نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی و همچنین وزیر جنگ سابق آن حکم بازداشت صادر کرد. باید توجه شود که اقدام ترامپ در خصوص تحریم این نهاد قضایی میتواند همانند آنچه که در مورد تصرف غزه مطرح کرد و سپس آن را پس گرفت، عمل کند و بر همین اساس احتمال دارد که در ملاقات او با نتانیاهو در واشنگتن، دو طرف حرفهایی را به زبان آورده باشند که به مذاق یکدیگر خوش آمده باشد. بدون شک این اقدامهای دیوان کیفری بینالمللی فارغ از اعمال فشار ترامپ و نتانیاهو نشاندهنده استقلال این نهاد است؛ چراکه دیوان کیفری بین المللی به هر ترتیب حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت را صادر کرده است و همین امر به معنای تعقیب آنها به دلیل نسل کشی در غزه قلمداد میشود.
وی ادامه داد: آنچه در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بر اساس رأی صادر شده توسط دیوان کیفری بینالمللی، بسیاری از کشورها نه تنها در مواضع اعلامی خود بلکه از حیث اجرایی و عملیاتی هم نتانیاهو را یک شخصیت تحت تعقیب در مقیاس بین المللی اعلام کردند و حتی بحث دستگیری او را به میان آوردهاند که نشان از عمق نفوذ و تأثیر احکام صادر شده از سوی دیوان کیفری بین المللی دارد. توجه داشته باشید که بیان ترامپ نمیتواند روی احکام صادره از سوی دیوان تاثیر بگذارد؛ چراکه دیوان کیفری بین المللی به عنوان عالیترین و تنها مرجع رسیدگی به جنایات بین المللی، اقدامات رخداده در غزه از سوی ارتش و فرماندهان اسرائیل که با دستور نخستوزیر این رژیم دست به نسل کشی زدند را بر اساس ماده ۵ اساسنامه دیوان داخل در صلاحیت خود دیده و به همین دلیل نسبت به این جرائم بینالمللی رأی خود را صادر کرده است. بر فرض هم اگر دیوان کیفری بینالمللی به کمکهای مالی آمریکا تکیه داشته باشد، باز هم قضات این نهاد قضایی به هیچ وجه زیر بار مخدوش کردن سابقه خود و حمایت از جنایات اسرائیل نخواهند رفت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به نظر بعید است که تحت فشار قرار دادن دیوان کیفری بین المللی از سوی رئیسجمهوری ایالات متحده بتواند اثرگذاری و ماهیت این نهاد بینالمللی را زیر سوال ببرد اما باید توجه شود که دونالد ترامپ برای رسیدن به اهداف و مقاصد سیاسی خود دست به هر اقدامی خواهد زد. اینکه تحریم ترامپ علیه دیوان میتواند مجدداً راه را برای ارتکاب جنایات از سوی اسرائیل باز کند یا خیر، موضوعی است که در مورد آن باید گفت قبل از صدور حکم جلب نتانیاهو و گالانت شاهد آن بودیم که اسرائیل تمامقد علیه غزه دست به اقدامهای متعدد و خونین زد اما در این میان مواضع ترامپ و دستور او مبنی بر تحریم دیوان نمیتواند مستمسکی در جهت ارتکاب جنایت بیشتر از سوی گالانت و نتانیاهو قلمداد شود. در دوران ریاستجمهوری جو بایدن هم شاهد آن بودیم که انواع و اقسام جنایات توسط اسرائیل در غزه انجام شد و اتفاقاً در زمان حضور او در کاخ سفید دیوان کیفری بین المللی حکم مذکور را علیه نخستوزیر اسرائیل و وزیر جنگ سابق این رژیم صادر کرد. به این جهت اگر دیوان کیفری بینالمللی بخواهد به این پرونده رسیدگی کند بدون شک باید این اقدامات و اظهارات تحریک آمیز ترامپ را هم در دستور رسیدگی خود قرار دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سخنان ترامپ بر اساس اقدامات اخیر وی علیه کانادا و مکزیک را میتوان بر اساس تئوری محافظهکارانه او و حزبش نوعی از بزرگنماییهای سیاسی دانست. این قبیل اقدامات بدون تردید میتواند محیط داخلی ایالات متحده و همچنین منافع کلان این کشور در خارج را متزلزل کند و از سوی دیگر اینگونه اقدامات میتواند برای آمریکاییها ضررهای کلان و جبرانناپذیر داشته باشد؛ چراکه او با چنین اقداماتی، سپر نهادهای بینالمللی مانند دیوان کیفری بین المللی را علیه واشنگتن محکمتر خواهد کرد و در مجموع حیثیت و وجهه ایالات متحده در عرصه سیاسی و همچنین حقوق بشر را مخدوش خواهد کرد.