در مجمع عمومی فوق العاده بانک پارسیان مطرح شد؛
نسبت کفایت سرمایه به ۹.۶ درصد خواهد رسید
مدیرعامل بانک پارسیان گفت: سرمایه این بانک در پایان سال ۱۴۰۵ به ۷۸.۴ همت افزایش پیدا خواهد کرد و نسبت کفایت سرمایه بانک نیز به ۹.۶ درصد خواهد رسید و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۷ نسبت کفایت سرمایه به بیش از ۱۲ درصد خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا؛ امروز ۱۴ بهمنماه، مجمع عمومی فوقالعاده «بانک پارسیان» با حضور بیش از ۷۷ درصد از سهامداران به منظور دستور جلسه تصویب برنامه مدون در اجرای تکالیف مقرر در ماده ۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، برگزار شد. جواد شکرخواه، مدیر عامل بانک پارسیان به تشریح وضعیت بانک پرداخت.
رشد درآمدها در جریان است
شکرخواه گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، بانک پارسیان درآمدی معادل ۲۲.۵ همت (هزار میلیارد تومان) داشته است. در مجموع سال ۱۴۰۲ این میزان ۴۷ همت ارزیابی شد. در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، این درآمد به ۸۶ همت رسیده است. همچنین هزینهها به دلیل رقابت شدید در سیستم بانکی برای جذب سپردهها و افزایش نرخ سود سپردهها افزایش یافته است. هزینه ها از ۳۰ همت ۹ ماهه سال گذشته و ۸۸ همت کل سال، اکنون در ۹ ماهه سال جاری به رقم کل سال گذشته رسیده است.
او گفت: ما با بانک مرکزی توافق کردهایم که در یک برنامه سه ساله، ذخایر مورد نیاز و طبقهبندی مطالبات خود را انجام دهیم، اما تاکنون، حدود ۶ همت ذخیره گرفته شده و بخشی از مطالبات را طبقهبندی کردهایم. طی این شرایط ترازنامه بانک نیز نشاندهنده رشد داراییها به ۵۸۲ همت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ است. بعد از فروش اوپال نیز، نسبت سرمایه بانک از منفی ۳ درصد به مثبت ۵ درصد افزایش یافته است که این امر ظرفیت رشد ترازنامه را بیشتر کرده است.
جمع حقوق مالکانه در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ به ۲۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته بود و اکنون نیز به ۴۹ همت افزایش یافته است که این تغییرات به بانک کمک میکند تا برنامههای عملیاتی خود را بهتر اجرا کند و بانک مرکزی نیز در محدودیتهای ترازنامه به بانک کمک بیشتری ارائه دهد.
فاصله از بنگاهداری
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه گفت: با تلاش همه همکاران، به مهمترین هدف این بانک که خروج از بنگاهداری و فروش املاک تملیکی است، دست خواهیم یافت. البته حجم زیادی از بانک را املاک شرکت کانیسازان کیمیا، دارنده اپال، تشکیل میدهد و ما توانستیم آنها را به فولاد مبارکه و فولاد پارس بفروشیم و از این راه سود قابل توجهی کسب کنیم و این سود ۴۶ همتی و نیز سود اقساط، در سالهای آینده برای ما ایجاد خواهد شد. علاوه بر این، عایدیهای غیرمستقیم نیز به ما کمک خواهند کرد که روند درآمدزایی و سودآوری مطمئنتری داشته باشیم.
نتیجه ۱۰ سال پیگیری
شکرخواه تصریح کرد: از ۱۰ سال پیش موضوعی که از سوی همکاران ما پیگیری میشد، تعیین تکلیف مطالبات ماده ۴۶ موانع تولید بود که با بانک مرکزی در این زمینه اختلافاتی داشتیم که پس از تلاشهای مستمر، توانستیم ۳۴۳ میلیون دلار مطالبات ارزی از بانک مرکزی را تعیین تکلیف کنیم که اطلاعات آن شفافسازی شده است و طبقهبندی داراییها را از روش غیرسیستمی به سیستمی تبدیل کردهایم. برخی از داراییها باقی مانده است که با وجود کوچک بودن، تأثیر ریالی قابل توجهی دارند و طی سه سال به تعیین تکلیف آنها خواهیم پرداخت.
او ادامه داد: ذخایر اخذ شده بابت مطالبات غیرجاری را لحاظ میکنیم و نسبت کفایت از منفی سه درصد به ۵ درصد افزایش پیدا کرده است. تمرکز ما بر پایش و ارائه خدمات به مشتریان است تا مجموع درآمدهای بانک را بهینهسازی کنیم. برنامههای زیادی برای اصلاح ساختار درآمدی بانک داریم و روی نرخهای مختلف کار میکنیم.
فروش داراییها ادامه خواهد داشت
شکرخواه ابراز داشت: امیدواریم بعد از برگزاری مجموع عمومی و دریافت گزارش حسابرسی و بازرسان، بتوانیم از محل سود انباشته در ردیف ۱۴۰۴ سرمایه را از ۳۱.۲ همت به ۴۷ همت افزایش دهیم و نسبت کفایت سرمایه را از ۵.۳ درصد به ۸.۶ درصد افزایش خواهد داد. همزمان با این کار، مقدمات تجدید ارزیابی داراییها را انجام خواهیم داد. بخشی از داراییها برای فروش در نظر گرفته شدهاند و پیشبینی میکنیم که هر سال بخشی از آنها فروخته شده و منابع حاصل به چرخه درآمدی بازگردد.
او افزود: در گزارشهای موجود فروش دارایی و املاک نیز پیشبینی شده است و برآورد فعلی ما این است که حدود ۲۶.۵ همت در ستون ۱۴۰۵ از طریق تجدید ارزیابی داراییها کسب شود. این کار را در سال ۱۴۰۴ انجام خواهیم داد و این منابع را برای افزایش سرمایه استفاده میکنیم ضمن آنکه سرمایه در پایان سال ۱۴۰۵ به ۷۸.۴ همت افزایش پیدا خواهد کرد و نسبت کفایت سرمایه به ۹.۶ درصد خواهد رسید. همچنین از محل سود انباشته نیز افزایش سرمایه خواهیم داد و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۷ نسبت کفایت سرمایه به بالای ۱۲ درصد خواهد رسید.
به حمایت سهامداران نیاز داریم
او ابراز داشت: البته امیدواریم که این برنامه با حمایت سهامداران تصویب شود البته گزارش توجیهی افزایش سرمایه تهیه شده و به تایید بازار خواهد رسید. مجمع عمومی افزایش سرمایه برگزار خواهد شد و مجوزات لازم از بانک مرکزی اخذ و تصویب نهایی انجام خواهد شد.