خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

ناترازی انرژی در کشور به عنوان چالش اساسی همواره مورد توجه است / سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به تنوع منابع انرژی کمک می‌کند

ناترازی انرژی در کشور به عنوان چالش اساسی همواره مورد توجه است / سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به تنوع منابع انرژی کمک می‌کند
کد خبر : ۱۶۰۲۰۳۵

نگاه کمیسیون انرژی به حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نگاه بلندمدت و حمایتی قطعی است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: ناترازی انرژی در کشور به عنوان یک چالش اساسی همواره مورد توجه قرار داشته است. با توجه به افزایش تقاضای انرژی و محدودیت‌های منابع فسیلی، ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌تواند راهکار مؤثری برای حل این معضل باشد. سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک نه تنها باعث افزایش تولید انرژی پایدار و پاک می‌شود، بلکه به تنوع منابع انرژی نیز کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام موسی احمدی در همایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساخت نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی امیرکبیر که در شرکت ماشین‌سازی اراک برگزار شد، افزود: نگاه کمیسیون انرژی به حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی، نگاه بلندمدت و حمایتی قطعی است. توجه به پتانسیل‌های بالای کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، برنامه‌ریزی‌های استراتژیک می‌تواند به تحقق این اهداف کمک کند.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های بادی، خورشیدی و آبی می‌توانند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی منجر شوند. علاوه بر این، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی در پروژه‌های تجدیدپذیر می‌تواند اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی را نیز به همراه داشته باشد. به همین دلیل، ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت بخش خصوصی و ارائه مشوق‌های لازم از سوی دولت، می‌تواند به حل ناترازی انرژی و افزایش امنیت انرژی در کشور کمک کند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: اگر امروز کشور با ناترازی انرژی مواجه است سخن امروز نیست بلکه علت آن از سال‌های گذشته باقی مانده است. 9000 مگاوات برق کشور از سدهای آبی تامین می‌شود که به دلیل بارشی‌های کمی که داشتیم چشم‌انداز خوبی برای تامین برق از طریق نیروگاه‌های برق آبی در کشور وجود ندارد. وضعیت ذخایر گاز، نفت گاز و نفت کوره نیز خوب نیست و اگر می‌بینید در زمستان 2 ساعت قطعی برق داریم به علت همین مسائل است.

حجت‌الاسلام احمدی تصریح کرد: بخشی از برق کشور از نیروگاه حرارتی تأمین می‌شود که این بخش نیز با توجه به کمبود سوخت با موانعی مواجه است. چاره‌ای جز حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک از جمله انرژی خورشیدی نداریم. قرارگاه رفع ناترازی انرژی در مجلس تشکیل شده و بسیاری از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشور عضو این قرارگاه هستند. تشکیل سازمان بهینه‌سازی انرژی در برنامه هفتم توسعه کشور پیشرفت داشته است و بایستی این سازمان هرچه زودتر تشکیل شود.

وی بیان داشت: در برنامه ششم توسعه، قرار بود 500 مگاوات توسعه انرژی‌های خورشیدی را داشته باشیم که تنها 900 مگاوات معادل 18 درصد محقق شد. رویکرد مجلس در برنامه هفتم توسعه کشور پیشرفت و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به میزان 12 هزار مگاوات است. همچنین وزیر نیرو این وعده را داده است که تا اوج بار سال 1404، میزان 4800 مگاوات محقق شود. در این راستا امروز بخش خصوصی باید به حوزه انرژی تجدیدپذیر ورود پیدا کند و مشکلات کشور را حل کند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: وزرای نیرو و نفت و رئیس مجلس به کمیسیون انرژی مجلس آمدند و در این راستا رئیس مجلس دستور داد تا کمیسیون انرژی مجلس، قرارگاه رفع ناترازی انرژی را تشکیل دهد که این قرارگاه با عضویت وزاری صمت، نیرو و نفت، تشکیل شد. تمام اهتمام مجلس و دولت بر این است تا انرژی برق تأمین شود، اما این موضوع نیازمند راهکار است و میثاق ما با دولت، قانون «مانع‌زدایی از برق» است.

حجت‌الاسلام احمدی ابراز داشت: وزیر نیرو در کمیسیون انرژی عنوان کرده است که برای تابستان آینده برنامه‌ریزی کردیم که ناترازی و خاموشی نداشته باشیم. کمیسیون انرژی، تمام توان و ظرفیت خود را گذاشته تا وارد میدان شود و به کمک بخش خصوصی و وزارت نیرو بیاید. اگر مشکلی از لحاظ واردات تجهیزات و منابع مالی وجود دارد کمیسیون انرژی آماده است به رفع مشکلات کمک کند. وزیر نیرو اذعان دارد مهمترین کار، مانع‌زدایی از برق است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز