خبرگزاری کار ایران

استاندار عنوان کرد:

ظرفیت استان مرکزی برای اتصال به شبکه برق با ظرفیت 5000 مگاوات / بازدهی پنل خورشیدی در این استان بسیار زیاد است

ظرفیت استان مرکزی برای اتصال به شبکه برق با ظرفیت 5000 مگاوات / بازدهی پنل خورشیدی در این استان بسیار زیاد است
کد خبر : ۱۶۰۲۰۱۰

بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان مرکزی با ۱۰۰ مگاوات در شهرستان محلات مستقر است

استاندار مرکزی گفت: این استان با بهره‌گیری از منابع و زیرساخت‌های موجود، آمادگی لازم برای اتصال به شبکه برق کشور با ظرفیت حداکثر 5000 مگاوات را دارد. این اقدام به منظور تأمین انرژی پایدار و حمایت از توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه انجام می‌شود. تولید 5000 مگاوات برق خورشیدی در بازه زمانی 3 ساله در استان مرکزی هدفگذاری شده و از تمام ظرفیت‌ها باید برای تحقق این برنامه استفاده شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیه‌وکیلی در همایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساخت نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی امیرکبیر که در شرکت ماشین‌سازی اراک برگزار شد، افزود: برای هر شهرستان استان مرکزی، یک برنامه توسعه انرژی‌های خورشیدی مشخص کردیم. بازدهی پنل خورشیدی در این استان بسیار زیاد است. زیرا از یک سو زاویه خورشید و از سوی دیگر دمای هوا در استان مطلوب است و بهینه‌ترین و مطلوب‌ترین بازدهی استفاده از پنل‌های خورشیدی را دراد.

وی ادامه داد: هنگامی که با ناترازی مواجه می‌شویم فشار زیادی به واحدهای صنعتی وارد می‌شود و قدر مسلم قطع برق به علت ناترازی تصمیمی سخت است. اقدامات توسعه‌ای به خصوص در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک روند مناسبی ندارد و باید بیشتر پیگیر این موضوع باشیم. 85 درصد مصرف برق استان مرکزی در حوزه صنعت و تولید و همچنین بخش کشاورزی است که تقریباً در هیچ یک از استان‌ها اینگونه نیست.

استاندار مرکزی به اقدامات انجام شده در حوزه رشد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک به خصوص انرژی خورشیدی اشاره کرده و اظهار داشت: ظرفیت‌های استان مرکزی در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی، متعدد است. فرایند ایجاد نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی در ادارات، صنایع و واحدهای تولیدی، مزارع کشاورزی و فروش به بورس آغاز شده است. همچنین مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز برای کسب درآمد در این حوزه ورود کرده‌اند.

زندیه‌وکیلی به ایجاد و توسعه انرژی خورشیدی در سطح کدارس استان مرکزی اشاره داشته و در این رابطه تصریح کرد: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس خورشیدی در مدارس این استان توسط خیرین مدرسه‌ساز در جهت کمک به رفع ناترازی انراژی و درآمدزایی برای مدارس از جمله اقدامات ابتکاری انجام شده بود. همچنین یک فرد خیرخواه هزینه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در 20 مدرسه را تقبل کرده است.

وی بیان داشت: در استان مرکزی مجوز 5 درصد افزایش سطح اشغال به ساختمان‌ها را اعطا خواهیم کرد، در صورتی که به ازای هر متر اضافی افزایش سطح ساختمان، یک کیلووات تولید برق خورشیدی داشته باشیم. همچنین فرایند واگذاری زمین برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی ظرف 10 تا 15 روز صورت می‌گیرد که در کمتر استانی این اتفاق می‌افتد. سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه خورشیدی یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌هاست.

استاندار مرکزی ظرفیت اقتصادی و صنعتی استان اشاره داشته و تأکید کرد: استان مرکزی پایتخت صنعت کشور است که حدود 3000 واحد صنعتی در آن مستقر است و تحت هیچ شرایطی نباید صنعت این استان آسیب ببیند. در حوزه انرژی هم استان به قطب صنعت و انرژی تبدیل شده است و از همه مهمتر نیروی متخصص هر صنعتی در استان مرکزی وجود دارد. با وجود ناترازی انرژی هیچ کدام از واحدهای صنعتی استان تعطیل نیست اما با ظرفیت پایین در حال فعالیت هستند.

زندیه‌وکیلی ابراز داشت: اکنون بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان مرکزی با 100 مگاوات در شهرستان محلات مستقر است که 60 درصد در مدار تولید قرار دارد و بقیه آن تا نوروز 1404 وارد مدار می‌شود. در روز 12 بهمن نیز میثاق‌نامه‌ای با مدیران مرتبط با این حوزه برای افزایش ظرفیت 5000 مگاوات انرژی خورشیدی طی 3 سال، امضا کردیم. با توجه به این میثاق‌نامه، تا پایان سال آینده 500 مگاوات وارد مدار خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز