رئیس مرکز آمار ایران:
کشاورزی کشور در 10 سال گذشته فراز و فرودهایی داشته است / در سرشماریها باید فناوریهای نوین مورد استفاده قرار گیرد
استاندار مرکزی: بسیاری از آسیبها و صدمات با استفاده از آمارها قابل پیشگیری است
رئیس مرکز آمار ایران گفت: دادههای اولیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی نشان میدهد که کشاورزی کشور در بازه زمانی 10 سال گذشته، فراز و فرودهایی داشته است. دادههایی که در این سرشماری مشاهده کردیم نسبت به دوره پیشین کیفیت بهتری داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا گودرزی در مراسم اختتامیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان مرکزی، افزود: دولت برنامه هفتم توسعه را در دست دارد و آمار و دادههای این سرشماری میتواند در راستای ترسیم سیاستهای درستتر بخش کشاورزی کمککننده باشد.
وی ادامه داد: سرشماری سال جاری ویژگیهای داشت، با همکاری مطلوب بین دستگاهی در حوزههای مختلف کشور برگزار شد و همه پای کار آمدند. این سرشماری حاصل تلاش جوانان کشور بود که بهرغم کمبود امکانات و تجهیزات پای کار ایستادند. از تجربه پیشکسوتان بهرهگیری شد و همکاری مردم و بهرهبرداران خوب بود.
رئیس مرکز آمار ایران اظهار داشت: برای سرشماریهای جدید عمومی نفوس و مسکن در کشور، نقشه راه تعیین شده و هدفگذاریهای لازم انجام شده است. در برنامههای جدید سرشماری از فناوریهای جدید و دادههای ثبتی بهرهگیری خواهد شد.
گودرزی تصریح کرد: برای برگزاری سرشماریهای جدید عمومی نفوس و مسکن در 2 سال آینده، ستادهای مرتبط با این سرشماری از یک ماه پیش در کشور فعال شده است. در این سرشماریها باید فناوریهای نوین مورد استفاده قرار گیرد و از دادههای ثبتی بهرهگیری شود، تا جمعآوری آمار با صحت و دقت بیشتری انجام شود.
وی بیان داشت: اعتبارات و بودجه سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور، در لایحه بودجه سال آینده دیده شده است. آمار حقالناس است و اطلاعات و داده اهمیت بسیار بالایی دارد که باید تلاش شود با کیفیت خوب تولید گردد و برای تصمیمگیری صحیح در اختیار سیاستمدران قرار گیرد.
بسیاری از آسیبها و صدمات با استفاده از آمارها قابل پیشگیری است
استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: آمار پایه برنامهریزیهای کشور است و از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای برنامهریزی درست نیازمند آمارهای دقیق، صحیح و منطبق با واقعیت داریم. با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی و مدلسازیها در نظام آمار کشور، میتوانیم جلوی بسیاری از مسائل و مشکلات را بگیریم.
مهدی زندیهوکیلی با تأکید بر اینکه نتایج این سرشماری باید در کارهای اجرایی به کار گرفته شود، افزود: بسیاری از آسیبها و صدمات در بخش کشاورزی با استفاده از آمارها قابل پیشگیری است. بایستی حتماً آمارها تحلیل شود و منطبق با تحلیلها، برنامهریزیها تدوین گردد.
وی ادامه داد: در سطح دولت و نظام برنامهریزی کشور، مهمترین مرکز جهت استناد به آمار و اطلاعات، مرکز آمار ایران است. حوزه کشاورزی نیز به جهت اهمیتی که دارد، نیازمند آمارگیری دقیق است. بنابراین دادههای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی میتواند در بسیاری از موارد گرهگشا باشد.
استاندار مرکزی اظهار داشت: کیفیت آمارگیری ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در استان، در سطح مطلوب ارزیابی شده است. در بعضی مواقع نیاز به افزایش تولید در یک محصول خاص و تغییر الگوی کشت داریم که با این اطلاعات آماری میتوانیم پیشبینیهای لازم را انجام دهیم.
زندیهوکیلی تصریح کرد: تغییر الگوی کشت در استان مرکزی باید در شهرستانهای مختلف و به شکل نقطهای مورد توجه قرار گیرد. همچنین تغییر الگوی کشت باید بر اساس اقدامات و فرایندهای کارشناسی صورت گیرد تا با نتایج خوبی همراه شود.
وی ضمن تقدیر از تمامی دستگاههای اجرایی همکار در ششمین سرشماری عمومی کشاورزی، بیان داشت: زحمات بسیاری در بازه زمانی 45 روز برگزاری این سرشماری در استان مرکزی کشیده شد. 90 درصد آمارگیری بر عهده بانوان بود و بانوان نشان دادهاند در هر عرصهای که وارد میشوند، فعالیتها را به بهترین شکل انجام میدهند.