در نشست هماهنگی صدور اسناد مالکیت تالابهای استان مطرح شد؛
افزایش ضریب حفاظت از ١٤ تالاب فارس از تخریب و آلودگی
بر اساس تصمیم متخذه در شورای حفظ حقوق بیت المال استان نشست هماهنگی صدور اسناد مالکیت تالابهای فارس برگزار شد.
به گزارش ایلنا، مدیر کل حفاظت محیطزیست فارس در این نشست با اشاره به اینکه برخی از تالابهای کشور اسناد مالکیت دارند، افزود: استان فارس نیز تالابهایی ارزشمند دارد که تثبیت مالکیت آن زمینه را برای افزایش ضریب حفاظت و نگهداری از این انفال الهی فراهم میکند.
لیلا تاج گردون با بیان اینکه ١٤تالاب از تالابهای پیوست آییننامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابهای کشور در استان فارس واقع شده بر لزوم افزایش ضریب حفاظت از این تالابها تاکید کرد.
وی افزود: نقشههای حدبستر و حریم ۶ تالاب توسط شرکت آب منطقهای تهیه و آگهی شده است که به لحاظ وسعت بیش از ۹۰ درصد از وسعت تالابهای استان را شامل میشود.
تاجگردون در این نشست با اشاره به تعیین تکلیف نمایندگی مالکیت تالابها از طرف دولت که توسط معاونت حقوقی رییس جمهور که در سال ١٤٠٠ ابلاغ شد، ادامه داد: در بند ١٠ این ابلاغیه تصریح شده است که اسناد مالکیت تالابها با دولت به نمایندگی حفاظت محیطزیست صادر میشود.
مدیر کل حفاظت محیطزیست فارس در این جلسه، با قدردانی از تعامل مثبت مدیرعامل و مجموعه آب منطقهای در راستای تحقق اهداف زیستمحیطی، بر لزوم تداوم همکاری و همافزاییها در ابعاد مختلف تاکید کرد.
معاون محیطزیست طبیعی در این نشست گفت: از ابتدای دهه ۵۰ شمسی و بر اساس قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست، مسئولیت حفاظت از تالابها به سازمان حفاظت محیطزیست محول شد، درواقع مسئولیت سازمان محیطزیست در زمینه تالابها حفاظت از عرصه اکولوژیک، حقابه، تنوع زیستی، پرندگان مهاجر، آبزیان و دهها مسئله مرتبط با آن است.
نبی آله مرادی افزود: در سالهای اخیر دستگاههای اجرایی مختلفی تقاضای صدور سند مالکیت تالابها با استناد به قوانین مختلف موضوعه داشتند که باعث بروژ اختلافاتی فیمابین دستگاههای مختلف شد بنابراین موضوع به معاونت حقوقی ریاستجمهوری ارجاع و پس از بررسیهای جامع مقرر شد که اسناد مالکیت تالابهای کشور بنام دولت وبه نمایندگی حفاظت محیطزیست صادر شود که حفاظت از این زیستبومهای با ارزش باکیفیت و اثربخشی بهتری انجام شود.
رئیس اداره حقوقی محیطزیست نیز دراین نشست سازمان حفاظت محیطزیست را متولی حفاظت از تالابهای کشور دانست و گفت: از اینرو باید سند این پهنههای آبی هم به نام این سازمان باشد بر این اساس سند تمام تالابهای کشور به نام محیطزیست در دستور کار است و در اولین گام سند تالاب صالحیه به نام سازمان حفاظت محیطزیست زده شد.
مجتبی یزدان پناه خاطرنشان کرد: ایران عضوی از کنوانسیون رامسر است. سازمان حفاظت محیطزیست مسئولیت مستقیم حفاظت از تالابها را دارد و بدیهی است که بایستی مالکیت تالابها را نیز در اختیار داشته باشد. از سویی در قانون حفاظت از تالابها مصوب سال ۱۳۹۶ و آییننامه اجرایی آن مصوب سال ۱۳۹۷ به صراحت مسئولیت مستقیم و تام درباره تالابها به سازمان حفاظت محیطزیست واگذار شده است.
حاتمی مدیر دفتر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقهای فارس نیز در ادامه با تقدیر از همراهی محیطزیست در برگزاری این نشست گفت: در ١٠ سال گذشته فعالیتهای گسترده برای تثبیت حریم این تالابها انجام شده است. نقشهبرداری بسیاری از تالابها انجام شده است، نقشهبرداری تالابهای دیگر هم در حال انجام است.
مدیرعامل آب منطقهای فارس نیز در این جلسه گفت: فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه آب همواره از دغدغههای شرکت آب منطقهای فارس بوده است.
سیاوش بدری گفت: همکاری سازمان حفاظت محیطزیست در اجرای پروژه فرهنگسازی طرح احیاء و تعادل بخشی و ارتقاء دانش جامعه نسبت به اهمیت آب و مباحث زیستمحیطی مرتبط با آن، بسیار ثمربخش خواهد بود.
سایر مسوولان و کارشناسان حاضر دراین نشست نیز به بیان دیدگاههای کارشناسی و تخصصی پیرامون اهمیت تثبیت مالکیت تالابها و افزایش ضریب حفاظت این انفال الهی پرداختند.
در پایان مقرر شد که برای تدوین برنامه اجرایی برای پیشنهاد به شورای حفط حقوق بیت المال استان جلسهای با مشارکت کارشناسان حقوقی و فنی دستگاههای اجرایی ذیمدخل در هفته آینده تشکیل شود.