خبرگزاری کار ایران

با حضور چهره‌های سرشناس هیأت در تالار وحدت انجام شد؛

تجلیل از 90 پرچمدار هیأت در اختتامیه سومین مهرواره هوای نو

تجلیل از 90 پرچمدار هیأت در اختتامیه سومین مهرواره هوای نو
کد خبر : ۱۵۹۳۷۳۴

همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه سومین مهرواره «هوای نو»، پرچمداران عرصه هیأت معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش ایلنا، شامگاه گذشته تالار وحدت تهران میزبان جمعی از اهالی فعال در عرصه هیأت و هیأت‌داری بود تا با تجلیل از برگزیدگان عرصه هیأت در سومین مهرواره «هوای نو»، مهم‌ترین رویداد ملی در عرصه هیأت را به ایستگاه پایانی برساند. 

در این مراسم جمعی از چهره‌های برجسته کشوری از جمله حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام حسین آقامیری، حجت الاسلام مهدی دانشمند، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان و جمع دیگری از کارشناسان برجسته مذهبی، مرتضی طاهری، اکبر بازوبند، محمد بازوبند و جمعی دیگر از پیشکسوتان خادم اهل بیت (ع) حضور داشتند. 

ارسال بیش از ۱۰ هزار اثر به دبیرخانه مهرواره

بنا بر اعلام سازمان تبلیغات اسلامی، در ابتدای مراسم اختتامیه، وحید ملتجی دبیر سومین مهرواره «هوای نو» گفت:‌ امسال، سومین سال است که مهرواره «هوای نو» برای تقدیر از فعالان عرصه هیأت و هیأت‌داری برگزار می‌شود. بیش از ۱۰ هزار اثر توسط هیأت‌ها به بخش‌های مختلف مهرواره ارسال شد که داوری این آثار را ۹۱ نفر از اساتید این عرصه برعهده داشتند. هیأت داوران این مهرواره هرسال به فراخور، تغییرات زیادی داشته است. 

ملتجی بیان کرد: در آیین اختتامیه مهرواره «هوای نو» پرچمداران عرصه هیأت معرفی می‌شوند. امسال از واژه برگزیده استفاده نکردیم چون پرچمدار با حال و هوای هیأت مطابقت بیشتری داشته و مفهوم ارزنده‌تری را منتقل می‌کند به افرادی اشاره دارد که هرکدام پرچمی از امام حسین (ع) را در هیأت خود برافراشته می‌کنند. 

وی ادامه داد: سومین مهرواره «هوای نو» امسال علاوه بر داوری ملی، در بخش استانی هم داوری داشت و آثار توسط هیأت داوران استانی در این بخش هم بررسی می‌شد. به علاوه، امسال اولین سالی است که «هوای نو» مسیر ۵ ساله بین‌المللی شدن خود را آغاز کرده است. امسال رویکرد جهانی شدن در «هوای نو» مطرح شد که بیشتر معطوف به هیأت‌های فعال در مراسم اربعین می‌شود و به دنبال شناسایی و معرفی هیأت‌ها در عرصه بین‌المللی است. با این رویکرد قصد داشتیم اعلام کنیم که هیأت امری جهانی است که باید به آن توجه جدی داشته باشیم. 

دبیر مهرواره «هوای نو» افزود: گام دوم بین‌المللی شدن «هوای نو» نشست‌های تخصصی بین‌المللی است که ابتدای اسفندماه برای اولین بار با حضور هیأت‌هایی از ۱۰ کشور مختلف و ۳ هیأت برگزیده ایرانی برگزار می‌شود و در آن هیأت‌های ایرانی و خارجی به انتقال تجربیات خود می‌پردازند. با این کار قصد داشتیم بین‌المللی شدن هوای نو را از شعار به میدان عمل منتقل کنیم و با حرکت در این مسیر به تدریج در سال پنجم، «هوای نو» به معنای واقعی، بین‌المللی می‌شود. البته مدل و سبک هیأت داری در هر کشور بر اساس زیست‌بوم آن منطقه متفاوت است که سعی داریم این روند به گونه‌ای پیش برود که هر کشور بر اساس زیست‌بوم خود، توجهش را به سمت هیأت داری معطوف کند.

ملتجی با اشاره به فراز و نشیب‌ها و تحولات فراوان کشور به ویژه در امر فرهنگ اظهار داشت: هیأت به عنوان یکی از موتورهای پیشران انقلاب باید همواره سرزنده، پویا و قدرتمند نگه داشته شود. باید برای آینده هیأت برنامه‌ریزی داشته باشیم و بدانیم ۱۰ یا ۲۰ سال دیگر هیأت‌ها در کدام نقطه جامعه و فرهنگ ما قرار دارند؛ این مسئله اصلی «هوای نو» است.

وی با تاکید بر اینکه مهرواره «هوای نو» نگاه آینده نگرانه به مسئله هیأت دارد گفت: رویدادهایی که به مقوله هیأت بپردازند کم نیستند اما این رویدادها بیشتر بر گذشته و حال هیأت تمرکز دارند. تفاوت «هوای نو» با دیگر رویدادها این است که «هوای نو» برای برنامه‌ریزی و ترسیم مسیر درباره سال‌های آینده هیأت می‌کوشد. 

هیأت‌های پرچمدار، از بومگردی انقلاب تا مدرسه و بازار مسجد

در ادامه برنامه مسئولان برخی از هیأت‌های پرچمدار در مهرواره «هوای نو» به تشریح فعالیت‌های خود پرداختند. نوآوری هیأت انصار المهدی یزد، راه اندازی بومگردی انقلاب اسلامی بود. در این شیوه، اعضای هیأت در مناطقی که کمتر با فرهنگ انقلاب اسلامی آشنا هستند، جلسات خاطره گویی شاهدان عینی روزهای انقلاب اسلامی با نوجوانان برگزار می‌کنند تا نسل جدید با فرهنگ انقلاب اسلامی آشنا شوند. این هیأت در ۱۲ محور عملیاتی و فرهنگی مانند انتشار و چاپ کتب مختلف، فعالیت‌های جهادی،‌ توجه به حوزه نوجوان، مشاوره خانواده، فعالیت‌های رسانه‌ای و... فعالیت دارد.

هیأت رهپویان وصال شیراز که اولین پایه‌های آن از بیمارستان نمازی این شهر شکل گرفت، حالا به یکی از پرتعدادترین هیأت‌های شیراز تبدیل شده که هرسال بانی پرجمعیت‌ترین اعتکاف در این شهر است. کارهای جهادی و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی هیأت رهپویان وصال در قالب یک موسسه فرهنگی شکل گرفته است.

یکی از نوآوری‌های هیئت یامهدی واوان، راه اندازی دو برند برای اقتصاد هیأت بوده است. این هیأت در امور جهادی، خدمات شهری و امور اقتصادی فعال است تا جایی که دبیرستان مسجدمحور و مسجدبازار تاسیس کرده‌اند.

در هیأت، سقف آسمان کوتاهتر است

حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در مراسم اختتامیه «هوای نو» گفت: هیأت پدیده‌ای شگرف و عجیب است که در آن، سقف آسمان کوتاه‌تر است و دست آدم‌ها زودتر به آسمان می‌رسد. در این فضا، باطن آدم‌ها با هیئت عجین می‌شود، نگاه، زاویه‌دید، نظام فکری و روحیه‌شان نسبت به دیگران متفاوت می‌شود و همه این ویژگی‌ها در افراد، حول محور نور مبارک اهل بیت(ع) می‌چرخد. هر چه بیشتر به اتفاق‌های نهایی این دنیا نزدیک می‌شویم این نور برجسته‌تر می‌شود مثلا در مراسم اربعین و سایر مراسم‌های مذهبی این نور عالم‌گیرتر می‌شود و هیأتی‌ها در تجلی این نور قدر و سهم بسیاری دارند. 

وی افزود: مهرواره «هوای نو» را هیئتی‌ها پی گرفتند و ما خودمان را خادم و کارگر آن‌ها می‌دانیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد:‌ هرسال هدف‌گذاری درباره مهرواره «هوای نو» را با مشورت اساتید انجام می‌دهیم. از دل همین مشورت‌ها متوجه شدیم که درباره نقش بین‌المللی هیأت‌ها دچار غفلتیم و باید نگاه بین‌المللی درباره هیئت داشته باشیم که منجر به توجه آینده نگرانه در جامعه هیئتی می‌شود. این موضوع به آینده‌پژوهی و رشته و مقوله علمی اشاره ندارد بلکه مسیر عملیاتی هیأت در آینده را ترسیم می‌کند. 

حجت‌الاسلام قمی گفت: اینکه هیئتی‌ها بسیار اهل توسل و توکل هستند و خوفی از اینکه قرار است چه برسرشان بیاید ندارند دیدگاه صحیحی است ولی رو به فردا نگاه‌کردن، نگریستن و برنامه‌ریزی کردن اهمیت قابل توجهی دارد که نباید آن را فراموش کرد.این امر می‌تواند در توجه به نسل نوجوان و جوان، پیش‌بینی برای اتفاق‌هایی که در انتظار آینده منطقه است یا هر موضوع مهم دیگری ظهور یابد.

وی شیوع ویروس کرونا را یکی از نقطه‌های نقض انگاره‌های نادرست درباره هیأت مثل انگاره بی‌نظمی معرفی کرد و افزود: ترویج نگاه به فردا در هیأت‌ها بسیار مهم است. 

همچنین حجت الاسلام باباخانی در این مراسم در سخنان کوتاهی با اشاره به نقش گره گشایی هیات در مسائل اجتماعی گفت: توسل به ائمه(ع) می تواند راهگشای حل مشکلات اجتماعی باشد و نباید از ظرفیت هیئت‌ها در این زمینه غافل بود.

جای تقدیر از هیأت‌ها ۴۰ سال خالی بود

در بخش دیگری از مراسم اختتامیه، حجت‌السلام علیرضا پناهیان کارشناس مذهبی گفت: هیئت ها سرچشمه قدرت شیعه هستند و از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که هیئت‌هایی به سرپرستی آقای شاه آبادی شکل گرفت و بعد به کانونی برای مبارزات انقلاب اسلامی تبدیل شد، این پدیده وجود داشته و تا ظهور حضرت حجت نیز ادامه خواهد داشت.

حجت‌الاسلام پناهیان بیان کرد: سال‌هاست که مشتاق و چشم انتظار این هستیم که اهالی فرهنگ ما به این بلوغ برسند که از بزرگان و چهره‌های سرشناس امر هیئت تقدیر و تجلیل کنند و هرچند خود ایشان اهل خلوص و خلوت و جلب توجه نیستند، ولی در چنین رویدادها و محافلی از آنها به عنوان الگو در جامعه یاد شود. خدا را شکر می‌کنم که مهرواره هوای نو این جای خالی را پر کرده و از این منظر به مسئله هیئت نگاه می‌کند. از حجت الاسلام قمی بابت این موضوع تشکر می‌کنم و امیدوارم برای هر کدام از این برگزیدگان یک پیوست شایسته رسانه‌ای نیز تهیه شود که مردم ایران بیشتر با زحمات و خدمات آنها آشنا شوند.

حاشیه را رها کنیم

حجت‌الاسلام مهدی دانشمند کارشناس مذهبی نیز در ادامه با اشاره به حاشیه‌هایی که در کار هیأت پیش می‌آید بیان کرد: بر اساس آیه قرآن نباید به حاشیه‌ها توجهی داشته باشیم و باید کار خودمان را انجام دهیم؛ راه امام حسین(ع) را پیش بگیریم و پیش برویم. در هیأت و حتی در ولایت همیشه جای بحث و حاشیه وجود داشته  و تا ظهور حضرت مهدی (عج) نیز این حواشی خواهد بود فقط باید مراقب باشیم تا این حاشیه‌سازی‌ها ما را با هم درگیر نکند. باید دست به دست هم بدهیم تا جوانان را در مقابل تهاجم‌های فکری این زمانه حفظ کنیم.

همچنین مهدی رسولی مداح اهل بیت(ع) در بخش پایانی این مراسم گفت: مداحان باید با زبان هنر، شعر و توصیف، جهاد تبیین انجام دهند همانگونه که قرآن کریم نیز از همین زبان توصیف برای تبیین مفاهیم دین اسلام استفاده کرده و سال‌ها است تاثیر خود را داشته است. باید جدی‌تر، عملیاتی‌تر و یگانی‌تر فعالیت کنیم تا نتایج بهتری بگیریم.

رسولی با اشاره به نقل قول شهید حسن باقری درباره اعتماد به مردم تصریح کرد: اگر به مردم اعتماد کنیم برای پیچیده‌ترین مسائل هم راه حلی دارند. تبیین مهم‌ترین جهاد این روزها است و باید برای آن با کمک مردم یگانی منظم و مجهز تشکیل دهیم.

در مراسم اختتامیه مهرواره «هوای نو» از پرچمداران عرصه هیأت تقدیر شد که اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

بخش تولیدات هیأت

رشته طراحی و فضاسازی

هیأت ثارالله (رهروان امام و شهدا) زنجان 

هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد 

هیأت دخترانه بنت الهدی تهران 

رشته نرم افزارها

تشکل یار نوجوان نخل 

موسسه روایت حق قزوین 

مجموعه فرهنگ بنیان رزقی نو قم 

رشته تولیدات صوتی و تصویری

هیأت مسجد حاج علی طالب زاده اهواز 

هیأت انصارالحسین علیه‌السلام اصفهان  

هیأت پیروان عترت رزمندگان اسلام داراب 

رشته محصولات کاربردی

کانون تبلیغی شبر تهران 

هیأت یا فاطمه الزهرا(س) بابل 

استودیو_حسینیه خانه حسین (ع) تهران 

رشته نشان هیأت

حسینیه قزوین 

هیأت انصار ولایت دارالعباده یزد 

بخش ارکان هیأت

رشته شاعر هیأت

 مهدی جهاندار 

عالیه مهرابی 

علی مشهوری 

رشته شعرخوان هیأت

 محسن کاویانی 

ابوالفضل سیبویه 

حسن اسحاقی 

رشته نوحه سرا

یوسف زندیه 

فرشته حسینی

یوسف رحیمی 

رشته منبر بین الملل

 حجت الاسلام شیخ الاسلامی 

حجت الاسلام سیدمحمدمحسن موسوی 

حجت الاسلام سجاد سواری

رشته منبر نوجوان

 حجت الاسلام یاسر ماهری  

حجت الاسلام محمد هادی صالح پرور 

حجت الاسلام مرتضی راضی 

رشته منبر خانواده

 حجت الاسلام سید رضا موسوی والا

 حجت الاسلام داود شهابی 

 حجت الاسلام سید علی خوش نظر 

رشته بانوان سخنران

سرکار خانم فاطمه محمدی  

نجمه شاپوری مقدم

 زهرا رحمانی

رشته مدیحه خوان

 ابوذر بیوکافی 

میثم بهرامی 

حامد باقری 

رشته ادعیه خوان

سید احمد موسوی 

رشته نوحه خوان

مهدی قربانی 

علی اکبر حائری 

محسن محمدی پناه 

رشته مدیر هیأت 

 مرتضی جهانبازی

محمدرضا صادق

فرزانه خانی  

 بخش نهاد هیأت

 رشته هیأت و خانواده

هیأت فاطمه الزهرا سلام الله علیها حسینیه مصباح الهدی بجنورد

 هیأت یامهدی واوان 

کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز

 

رشته هیأت و نوجوان

مجموعه فرهنگی عاشوراییان اصفهان

هیأت دخترانه بنت الهدی تهران

کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز 

رشته هیأت و امداد اجتماعی

هیات الزهرا سلام الله علیها دانشگاه شریف

هیأت شباب الحسن علیه السلام یزد

هیأت جوانان امام حسن مجتبی علیه السلام اسفراین 

رشته هیأت و اقتصاد 

هیأت دختران نائبة الزهرا رودسر 

هیأت کودکانه فتاح شیراز 

رشته هیأت، هنر و رسانه 

هیأت شباب الحسن علیه السلام یزد 

هیأت دخترانه بنت الهدی تهران 

هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد

رشته هیأت، ساختار و تشکیلات 

کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز

هیأت ثارالله(رهروان امام و شهدا) زنجان 

هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد

رشته هیأت و قرآن

کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز

هیأت محبان ام ابیها (س) ارومیه 

هیأت زوار الزهرا (سلام الله علیها) تهران

رشته هیأت و بانوان

هیأت ریحانة الحسن اردبیل

هیأت نرجسانه همدان

هیأت ثارالله (رهروان امام و شهدا) زنجان

 

رشته هیأت و آیین برگزاری

هیأت انصار ولایت دارالعباده یزد

هیأت اصحاب الشهدا زاهدان

 هیأت ثارالله مهریز 

 بخش بین الملل 

رشته هیأت و جهانی اندیشی

 هیأت کنیزان حضرت معصومه (س)

بنیاد بین المللی مستشهدین عاشورا 

اتحادیه اسلامی طلاب آفریقا 

بخش فراهیأت 

رشته خدمات هنری و رسانه ای

خانواده هنری عقیق

پایگاه اطلاع رسانی عقیق

مجموعه موکب آرت 

رشته خدمات آموزشی و پژوهشی

مرکز تخصصی احیای امر تهران

مرکز آموزش مداحی معنا قم

مدرسه عالی هیأت

رشته خدمات شبکه سازی

سامانه دعوت

سفیران نجابت

خیمه بانوان هنرمند هیأتی

رشته نهاد های حامی

شبکه قرآن و معارف سیما

بنیاد دعبل خزاعی

مجموعه فرهنگی سرچشمه نور انقلاب اسلامی 

رشته افراد حامی

حجج اسلام سید منیرالدین حسینی الهاشمی، شهید سیدمحمدعلی آل هاشم و علیرضا پناهیان

در پایان مراسم نیز بزم روضه‌ای با حضور حجت‌الاسلام دانشمند، مهدی رسولی، حجت‌الاسلام حسین آقامیری، علی‌اکبر حائری و محسن عراقی برپا شد و شاعران و مداحان دقایقی را به مدیحه سرایی اهل بیت(ع) پرداختند. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز