وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
مدیران فقط موانع را رفع کنند، کار انجام میشود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: صنایع کشور با ظرفیت بزرگ قانونی در مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان آشنا شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴، ضمن تبریک و تهنیت دهه فجر و اعیاد شعبانیه گفت: امیدوارم که از برکات این ماه شریف همگی برخوردار باشیم. واقعیت این است که یکی از خوشیهای دهه مبارک فجر، رفتن به این محیطها و صحنهها برای افتتاحهاست که موجب روحیه، نشاط، شادی و شادکامی افراد میشود.
سیمایی صراف در ادامه گفت: در سال۵۷، ۷۵ هزار دانشجو داشتیم و امروز ۳میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دانشجو داریم. ۷۵۰۰ نفر شاید حدوداً عضو هیئت علمی داشتیم و امروز۸۵۰۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه داریم. بنا بر آماری که من دارم، تعداد هیئت علمی خانم، تا سال پنجاه و هفت نوزده درصد بوده و امروز حدود ۳۴ -۳۵درصد است.
وی افزود: جایگاه علمی ایران در سال ۵۷ حدود ۵۲ یا ۵۳ بوده و امروز ۱۷است و باز این یک تفاوت بزرگ است. اما انتظار و آرزوی ما ایرانیان خیلی بیشتر از این است.
وزیر علوم همچنین اظهار امیدواری کرد که با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعیاش برسد و رشد و توسعه ایران روزافزون شود. وی گفت: پارکها نهاد واسط علم و صنعت هستند. بسیار دلپذیر است که دانشجو در محیط دانشگاه که قدم میزند، کنار خود ثمره علم و محصول دانشش را ببیند و ببیند که نتیجه و عاقبت دانشجویی، حضور در صنعت و رشد و شکوفایی صنعت است. یعنی علمش را علم مؤثر ببیند. دانشجو خیلی وقتها سر کلاسها، در هر رشتهای که میآید، در ابتدا مشکوک و مردد است که خب حالا آنچه را میآموزم چه اثری دارد؟ چه فایدهای دارد؟ وجود پارکها در حقیقت به دانشجو امید میدهد و انگیزه میدهد که تحصیلش را با روحیه بهتری انجام دهد. اینکه پارک در دانشگاه مستقر میشود، بسیار ایده جذاب و خوبی است و ثمربخشی دارد.
سیمایی صراف اضافه کرد: این به رشد علم کمک میکند و همچنین دانشگاه به رشد صنعت کمک میکند. خوشبختانه قانون جهش تولید دانشبنیان، بستر حقوقی و قانونی خیلی خوبی فراهم کرده است برای اینکه صنعت با کمترین هزینه بتواند تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه بسپارد و از پشتیبانی دانشگاه نیز استفاده کند. من امیدوارم که صنایع کشور با این ظرفیت بزرگ قانونی که در مواد ۱۱.۱۳این قانون وجود دارد، آشنا شوند و از این ظرفیت استفاده کنند و همانطور که اشاره شد، مدیران موانع را بردارند. خیلی نیازی نیست که مدیران کمک بکنند، همین که موانع را رفع کنند، کار انجام میشود.
وزیر علوم در پایان گفت: توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است. فناوری نتیجه علم است، خود علم نیست. دانشگاه متولی توسعه علمی است. اما خوشبختانه این توسعه منجر میشود به فناوری و پارکها. در حقیقت در کنار دانشگاه، یعنی علم و نتیجه علم فناوری است. امیدواریم روز به روز شاهد رونق هر چه بیشتر پیوند علم و فن و پیوند دانشگاه و صنعت، پیوند دانشگاه و جامعه باشیم.