خبرگزاری کار ایران

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی:

لبنیات در سبد ‌حمایتی قرار بگیرد

لبنیات در سبد ‌حمایتی قرار بگیرد
کد خبر : ۱۵۸۲۴۰۸

مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: موضوع همکاری‌های بین بخشی برای ارتقای سلامت را پیگیری می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید حسن امامی رضوی، امروز یکشنبه ۲۳ دی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: ما در دبیرخانه شورای عالی سلامت که رییس‌جمهور ریاست آن را به عهده دارد، موضوع همکاری‌های بین بخشی برای ارتقای سلامت را پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: این شورا بیش از ۲۰ سال است که تشکیل شده است. هرچند پیش از این ۲۰ سال، شوراهای سلامت و شورای تغذیه در وزارت بهداشت بوده، اما تشکیل این شورا و تصویب آن در مجلس در زمان دکتر پزشکیان انجام شده و این را به فال نیک می‌گیریم که حضور ایشان در سمت ریاست جمهوری موجب تحکیم این جایگاه شود.

امامی رضوی تصریح کرد: همه با مفهوم سلامت در همه سیاست‌ها آشنا هستید، اما می‌خواهم مفهوم جدیدی را با عنوان سلامت برای همه سیاست‌ها مطرح کنم.سلامت در همه سیاست‌ها یعنی همه اقدامات ما پیوست سلامت داشته باشند. اما وقتی سلامت برای همه سیاست‌ها را مطرح می‌کنیم یعنی با ارتقای سلامت، همه سیاست‌ها همسو شوند و به رفاه بیشتر مردم بینجامد.

رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، ایمنی ترافیک و کاهش بار مرگ و میر ترافیک را یکی از مباحث مطرح شده در این شورا دانست و افزود که ظرف یک ماه آینده جلسات مربوط به آن برگزار خواهد شد.

وی گفت: روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کردند که با دقتی بیش از سال‌های گذشته پیگیر سلامت مردم در سفرهای نوروزی خواهیم کرد.در مصوبه نیز تکالیفی را اول برای وزارت بهداشت و سپس برای دستگاه‌های مختلف از جمله فرماندهی نیروی انتظامی، آموزش و پرورش و وزارت رفاه وزارت دیده‌ایم.

او ادامه داد: پیگیر موضوع مالیات بر کالاهای آسیب‌رسان در دبیرخانه بوده‌ایم. پیشتر مصوبه‌ای مبنی بر وضع مالیات تا ده درصد بر کالاهای آسیب‌رسان بود که چالش‌هایی را از دستگاه‌های مختلف برای تصویب و اجرای آن داشتیم و این تصور بود که تا ده درصد به این معنا است که حداقل آن صفر درصد است. در قانون بودجه ۱۴۰۴ اصلاحیه‌ای در آن مصوبات انجام شد، در بودجه جدید مالیات از حداقل دو درصد تا حداکثر ده درصد تصویب شده است. نکته مهم، رفتارسازی برای مردم برای کاهش مصرف کالاهای آسیب‌رسان است.

امامی رضوی گفت: وزارت جهاد باید در جهت تسهیل روند تولید و بهسازی آرد کمک کند و وزارت کشور نیز کاری کند که نانواها صرفه اقتصادی تولید نان داشته باشد.قیمت تمام شده شیر بالا است. پیشنهاد ما این است که یارانه‌ای را که به بعضی از مواد آسیب‌رسان مثل شکر و روغن تعلق می گیرد به سمت لبنیات سوق داده شود و به محصولات مضر مانند نوشابه مالیات ببندیم.

 

 

 

 

مشاور وزارت بهداشت ادامه داد: هدف وزارت بهداشت از اخذ عوارض از تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان درآمدزایی نیست بلکه رفتارسازی و پیشگیری کردن از این کار است.علی‌رغم پیگیری‌های سالیان، همکاری‌ها نسبتا خوب بوده ولی آن‌طور که باید مطلوب نیست. رسانه‌ها می‌گویند دست ما برای درآمدزایی بسته است. ما از قول وزارت بهداشت می‌گوییم این توجیه خوبی نیست و ما بر ممنوعیت و گذاشتن عوارض اصرار داریم.

وی افزود: مشکل در آلودگی هوا، سازوکارهایی است که دولت محترم و دستگاه‌های مختلف باید درمورد آن چاره‌اندیشی کنند. در شهرداری‌ها و دولت بحث آلودگی هوا مورد عنایت و پیگیری است.بخشی از آن مربوط به مشکلات تجمیع شده در طول سال‌ها است و مسائلی از قبیل بارندگی، خشکسالی و مصرف انرژی‌های پاک‌ است. اساسی‌ترین اقدامی که باید مطرح می‌شد و مغفول مانده بود توجه ویژه به انرژی‌های پاک و انرژی خورشیدی است که در اولویت جدی قرار بگیرد. ممکن است در چندماه نتیجه ندهد اما امیدواریم در آینده به نتیجه برسد.

او افزود: در قانون برنامه هفتم، علی‌رغم تلاش‌ها علیه آن، افزایش مالیات بر سیگار را داشتیم. در قانون بودجه نیز تا حدودی دیده شده که امیدواریم در قوانین بودجه‌های آینده نیز دیده شود.اهرم‌های فشار می‌خواهند نگذارند مالیات واقعی شود.هیئت مقررات‌زدایی در جایی ورود کرده که تخصصش نیست و به دکه‌ها اجازه عرضه سیگار داده که این علی‌رغم مخالفت وزارت بهداشت انجام شده است.

وی در مورد سوانح جاده‌ای نیز توضیح داد: فراجا به دنبال شماره نکردن خودروهای آسیب‌زا بود که موفق نشد.در بحث جاده‌ها، پیگیر این هستیم که توصیه ریلی اتفاق بیفتد و سفرها بیشتر بر روی ریل انجام بگیرد تا جاده‌ها.

امامی رضوی در پاسخ به اینکه وضع گندم کشور برای تهیه نان کامل مناسب نیست، گفت: ما تا تولید صنعتی نداشته باشیم، نمی‌توانیم به کیفیت مطلوب برسیم هم در بذر و هم در نوع مزرعه‌ای که کاشت می‌شود می‌دانیم که هزینه تمام شده بالا می‌رود.قطعا سیلوی استاندارد داریم اما به تعداد کافی نیست و وزارت جهاد در سند دانش‌بنیان موظف شده این را به تعداد استاندارد برساند.

وی در واکنش به قیمت بالای لبنیات نیز توضیح داد: بهترین کار این است که لبنیات در سبد ‌حمایتی قرار بگیرد.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز