سلاجقه در بازدید از سایت لاکپشتها:
جزیره کیش میتواند به مرکز تحقیقات محیطزیست دریایی خلیج فارس تبدیل شود
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در جریان بازدید از سایت تکثیر لاکپشتهای پوزه عقابی در جزیره کیش گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود، جزیره کیش میتواند به مرکز تحقیقاتی محیطزیست دریایی مرکز خلیج فارس تبدیل شود.
به گزارش ایلنا، علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ظهر امروز (سهشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲) در جریان بازدید از سایت تکثیر لاکپشتهای پوزه عقابی جزیره کیش اظهار داشت: گونههایی که مختص این منطقه است از ذخایر ارزشمند منطقه هستند و زیستگاههای مرجانی با نزدیک به ۳۰ گونه دارای تنوع گونهای مناسبی است و میتواند ظرفیتهای لازم را برای تبدیل جزیره کیش به مرکز تحقیقاتی محیطزیست دریایی مرکز خلیج فارس ایجاد کند.
وی افزود: گونه لاکپشت پوزه عقابی در فهرست سرخ IUCN قرار دارد و هرساله نزدیک به ۴۰ لانه در این منطقه برای تخمگذاری تشکیل میدهند که در هر لانه به صورت میانگین ۸۰ تخم گذاشته میشد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به لزوم حفاظت از این گونه به عنوان یکی از گونههای مهم زیستگاههای آبی جنوب کشور، تاکید کرد: تخمگذاری این گونه از اواخر اسفند ماه شروع میشود و هرساله نزدیکی به ۲ هزار لاکپشت وارد دریا میشوند.
براساس اعلام روابطعمومی سازمان حفاظت محیطزیست، سلاجقه با تاکید بر اینکه این سایت از سال ۸۵ آغاز به کار کرده است، بیان داشت: اقدامات حفاظتی لازم از جمله خاموش کردن چراغ جاده منتهی به این منطقه و نگهبانی شبانه روز از این منطقه از جمله اقدامات مهم برای ارتقاء سطح حفاظت از این منطقه در زمان تخمگذاری لاکپشتها است.